Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 4749

Ştiri interne pe scurt (iulie 2013)

Tags: ;
Încă un pas spre pecetluire şi control total. Din 2014, buletinele electronice din România vor include şi numărul de asigurare de sănătate
 
Începând cu anul 2014, cărţile de identitate vor include şi datele aferente cardului naţional de asigurari de sănătate, se arată în Legea nr. 235/2013 publicată în Monitorul Oficial şi intrată în vigoare la 22 iulie a.c.. "Cartea de identitate conţine date în format tipărit sau în format inscripţionat prin tehnici speciale, date în format electronic, date aferente cardului naţional de asigurari sociale de sănătate (…) precum şi elemente de particularizare şi de siguranţă" - se arata in actul normativ citat.
 
Acest lucru înseamnă că, pe lângă datele personale prevazute deja de lege cartea de identitate va conţine şi urmatoarele informaţii aferente cardului de sănătate: numele, prenumele, precum şi codul numeric personal ale asiguratului; codul unic de identificare în sistemul de asigurări sociale de sănătate; numărul de identificare al cardului naţional de asigurări sociale de sănătate. În plus, în mediul de stocare electronică ce asigură funcţionalitatea cărţii de identitate ca şi card naţional de asigurări sociale de sănătate, vor fi înscrise şi datele: diagnostice medicale cu risc vital şi boli cronice; grupa sanguină şi Rh; acceptul exprimat, în timpul vieţii, pentru prelevarea de organe, ţesuturi şi celule, după deces; medic de familie: nume, prenume, date de contact. Conform prevederilor legii publicate recent, datele aferente cardului de sănătate înscrise în mediul de stocare a cărţii de identitate pot fi accesate şi utilizate doar de persoanele autorizate în acest scop. (www.avocat.net)
 
Mai avem un an de libertate şi apoi vine urgia

     Monahul Filotheu Bălan, secretarul Mănăstirii Petru Vodă (Neamţ) spune că, în ultimele zile de viaţă, Părintele Iustin Pârvu a zis că mai avem doar un an la dispoziţie înainte de începerea marelui război, de începerea marilor tulburări: "Pregătiţi-vă, că la anul vine marele război". Este un îndemn la pocăinţă pentru toţi românii.
     Şi monahia Fotini spune că Părintele Iustin, vorbind despre cardul de sănătate şi cel de identitate (cu cip), a zis: "Nu trebuie ajuns nici la extreme. Acest cip nu e pecetea, nu e lepădare... Dar fiecare să facă după conştiinţa şi puterea lui. Cât puteţi luptaţi împotriva lor [cardurilor cu cip] cu toată forţa şi unitatea, dar fără atitudini extreme, încă nu e cazul. E vorba însă că mai sunt 12 luni... 12 luni de libertate şi vine urgie".
 
Parastas la Poarta Albă (Constanţa) pentru cei morţi în inchisori şi în lagăre comuniste
 
În Duminica Sfinţilor Români (7 iulie 2013), iubitorii Sfinţilor închisorilor şi Mucenicilor au fost aşteptaţi să se alăture preoţilor, monahilor şi monahiilor care au prăznuit pomenirea jertfei mărturisitoare a celor fără de mormânt ce s-au săvârşit pentru mântuirea neamului în lagărele de exterminare de la Poarta Albă – Canal în perioada comunistă. Slujba Sfintei Liturghii şi a parastasului au avut loc în altarul de vară al viitoarei mânăstiri ce se va construi pe locul fostei colonii Galeşu, informează obştile mânăstirilor Petru Vodă şi Paltin, pe site-ul mânăstirii “Petru Vodă” (judeţul Neamţ).
 
Greco-catolicii contestă rezultatul recensământului populaţiei pe motiv că au fost subevaluaţi numeric
 
Episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, a adresat pe data de 18 iulie 2013 o scrisoare Primului Ministru Victor Ponta prin care contestă, în numele Bisericii Greco-Catolice, rezultatele oficiale ale recensământului din 2011 şi-i solicită acestuia „explicaţii oficiale” faţă de modul de raportare al realităţii confesionale din Romania. „Biserica Greco-Catolică contestă datele oficiale ale ultimului recensământ pentru că nu reflectă nici pe departe realitatea comunităţii greco-catolice din România”, a spus episcopul Virgil Bercea în deschiderea scrisorii sale. „Scăderea numărului de greco-catolici, din datele oficiale, cu peste 40.000 nu poate fi justificată deoarece comunităţile greco-catolice au crescut şi s-au înmulţit de la recensământul din 2002 până în 2011”. Episcopul greco-catolic nu a ratat ocazia pentru a reaminti cum Statul Român « continuă să refuze restituirea proprietăţilor » către Biserica Greco-Catolică şi că greco-catolicii „sunt abuzaţi, discriminaţi, hărţuiţi şi agresaţi cu scopul de a-i face să nu îşi declare apartenenţa confesională”.
 
Nota redacţiei: Oare câţi dintre greco-catolicii la care face referire episcopul de Oradea, nu sunt de fapt, creştini ortodocşi participanţi la slujbele din bisericile greco-catolice? În numeroase localităţi în care există ambele confesiuni, sunt ortodocşi care cred, ori au fost învăţaţi să creadă că « nu este nicio deosebire » dogmatică între cele două Biserici. Insuficient informaţi, unii consideră că singura diferenţă constă în apelarea celei de-a treia persoane a Sfintei Treimi drept Sfântul Spirit, în loc de Sfântul Duh. În aceste condiţii, la care se adaugă posibilitatea de a sta la slujbe, nu în picoare ca la ortodocşi, ci pe băncile transversale din bisericile greco-catolice, sunt ortodocşi care fără a îşi schimba confesiunea, frecventează cealaltă Biserică.
 
Reînvierea meşteşugului olăritului la Sibiu. Vasele ceramice româneşti, practice şi sănătoase.
 
Muzeul ASTRA organizează în perioada 25-29 iulie 2013, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Târgul Internaţional Frumos. Ceramic. Folositor. Ceramica de Sibiu. Proiectul abordează un „altfel” de târg al olarilor şi dezvoltă un concept inovator, de derulare a unui târg de meşteri, cu implementarea segmentelor de olărit şi gătit şi a unei tematici prestabilite, de revitalizare a unui vechi centru ceramic, Sibiul, astăzi inactiv. Ideea acestei manifestări, ca instrument de intervenţie culturală capabil să genereze schimbarea percepţiei publicului, a fost construită pornind de la observarea unei tendinţe ce pune accent pe redescoperirea şi revalorificarea unor importante aspecte ale vieţii tradiţionale – alimentaţie sănătoasă, bucuriile vieţii, întoarcerea la natural, „slow motion” şi „slow food” – ca ripostă la ritmul accelerat, toxicitatea şi tranzienţa lumii moderne.
 
Pe toată durata desfăşurării târgului, manifestarea va combina latura expoziţională şi comercială, cu o serie de animaţii culturale: demonstraţii practice de olărit şi gătit, în vasele realizate prin aceeaşi metodă, respectând condiţiile ergonomice şi de non-toxicitate, care din păcate momentan, pe piaţa românească, nu sunt criterii prioritare nici pentru meşterii olari autohtoni, nici pentru publicul neavizat. (www.lacasuriortodoxe.ro)
05-07-2013


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu