Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 337

STIRI INTERNE - Iulie 2022

Tags: ;
Patriarhia Română: Apel la rugăciune pentru încetarea secetei

În contextul foarte îngrijorător, creat de seceta care afectează masiv agricultura şi alte domenii de activitate, Patriarhia Română adresează un îndemn părintesc către toate Eparhiile sale, pe teritoriile cărora seceta persistă, să oficieze rugăciunile care se rostesc stăruitor „la vreme de secetă”.

Aceste rugăciuni speciale se citesc în biserici sau pe câmp, pentru ca Dumnezeu să trimită ploaie liniştită, spre buna rodire a pământului. Este, așadar, absolut necesar ca în asemenea împrejurări să cerem ajutorul lui Dumnezeu prin rugăciune stăruitoare, deoarece Dumnezeu „face să răsară soarele peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi” (Matei 5, 45).

Vasile Bănescu: Biserica nu uneltește să instaureze o morală forțată
„Biserica nu uneltește, cum își imaginează unii sărmani distopici, o revoluție morală care să instaureze morala cu forța, orice act autentic și valid moral fiind exclusiv unul care se înfiripă și crește doar în starea de libertate și în urma unei alegeri libere, făcute în cunoștință de cauză... Argumentul pro-choice legat de libertatea de a dispune conform propriei voințe de propriul trup (valid până la un punct și doar în registre care nu-l afectează pe un altul) se lovește dureros de realitatea că în acel trup crește un alt trup, perfect distinct, al unei alte persoane, asupra vieții căreia nimeni altcineva nu are dreptul moral să decidă, doar pentru că aceasta nu se poate apăra singură.” - text integral la sursă: basilica
 
13 iulie 1774: Bucureștiul l-a primit pe Sf. Dimitrie. Evenimentul va fi trecut în calendar

Miercuri, 13 iulie 2022 s-au împlinit 248 de ani de când moaștele întregi ale Sfântului Dimitrie cel Nou, cel mai valoros odor al Catedralei Patriarhale, se află la București. Începând cu anul 2024, evenimentul va fi trecut în Calendarul Bisericii Ortodoxe Române. Decizia a fost luată de Sfântul Sinod la începutul acestei luni. Sărbătoarea Aducerea Moaștelor Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou la București va fi ținută anual în data 13 iulie.

Începutul Prodromiței s-a făcut cu mult înainte de a se picta

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului și-a serbat marți hramul de vară: Cinstirea Sf. Icoane a Maicii Domnului Prodromița. Preasfințitul Părinte Ieronim a oficiat Sfânta Liturghie și a vorbit despre istoria icoanei. „Este o icoană deosebită, pentru că începutul ei s-a făcut cu mult înainte de a se picta”, a spus ierarhul. Preasfinția Sa a explicat că icoana a apărut ca un rod al eforturilor spirituale ale mai multor generații de monahi din Sfântul Munte Athos. Astfel, cu patru secole înainte de pictarea minunată a icoanei, ucenicul Sfântului Grigorie Sinaitul, în timp ce se nevoia în pustia în care se află în prezent Schitul Prodromu, a avut o vedenie cu mulți cuvioși care o cinsteau pe Maica Domnului.

„L-a întrebat Cuviosul Marcu pe Sf. Grigorie Sinaitul: Părinte, ce va să fie această vedenie? Și i-a răspuns sfântul: Peste o vreme, în locul acesta, Sfânta Fecioară Maria va fi lăudată de mulțime de părinți”, a povestit ierarhul.

Linkuri la știri:

Mitropolitul Nifon s-a întâlnit cu responsabilii pentru dezvoltarea reactoarelor modulare mici în România -Basilica

Un sfânt isihast, ale cărui moaște se găsesc în București, a fost inclus în calendar - Basilica
 
 
 
18-07-2022


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu