Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
CĂRŢI NOI / Produse noi. PROMOTIINr. vizualizari: 908

÷ Calendar - Invataturi ale Parintelui Arsenie Boca pentru fiecare zi - Ieromonah Arsenie Boca (CARTE)

Tags: Arsenie Boca;
÷ Calendar - Invataturi ale Parintelui Arsenie Boca pentru fiecare zi - Ieromonah Arsenie Boca (CARTE)
 

Prezentare ÷ Calendar - Invataturi ale Parintelui Arsenie Boca pentru fiecare zi:

 

Această lucrare, structurată sub forma unui calendar, își propune să ofere, pentru fiecare zi a anului, un cuvânt din cele patru scrieri autentice ale marelui duhovnic, și anume: Cărarea ÎmpărățieiCuvinte viiScrieri inedite și Practica vieții monahale. Calendarul acesta este un dar de suflet și hrană duhovnicească pentru credincioși, clerici și monahi, deopotrivă, întrucât cuvintele Părintelui Arsenie au fost scrise și rostite în cel mai curat duh filocalic, ortodox și patristic.

Această lucrare se adresează atât celor care cunosc scrierile Cuviosului Părinte Arsenie Boca, cât și acelora care nu s-au hrănit încă cu învățăturile cuprinse în paginile lor. Nădăjduim ca lectura zilnică a acestor cuvinte duhovnicești, alături de alte lecturi din Sfânta Scriptură, din scrierile Sfinților Părinți sau ale marilor duhovnici contemporani, să aprindă în inimile noastre focul unei mai sincere și curate căutări a lui Hristos–Domnul.

Caracterul inedit al acestei lucrări – Învățături ale Părintelui Arsenie Boca pentru fiecare zi – constă în faptul că prin tot ceea ce cuprinde încearcă să sintetizeze întreaga lucrare a Părintelui Arsenie Boca. Astfel, pe lângă textele extrase din scrierile părintelui, care au rolul de a evidenția învățătura transmisă credincioșilor, calendarul mai cuprinde și schițe (desene) inedite realizate de către Părintele Arsenie, care au rolul de a evidenția un alt dar cu care Dumnezeu l-a înzestrat, cel de pictor. În felul acesta, învățăturile pentru fiecare zi extrase din scrierile părintelui – alături de cartea domnului Sergiu Ciocârlan, cu titlul Chipul Cuviosului Părinte Arsenie Boca. Premisele unei dezbateri pentru canonizare, publicată la Editura Andreiana în cursul anului 2021 – se înscriu în demersul mai amplu al Arhiepiscopiei Sibiului privind redescoperirea chipului autentic al Cuviosului Părinte Arsenie de la Sâmbăta, Prislop și Sinaia.

Nădăjduim cu toții ca aceste cuvinte ale Părintelui Arsenie să fie spre folosul duhovnicesc al tuturor acelora care doresc să se apropie de Domnul prin acest trimis al Său!

Drd. Sorin-Gabriel Pomană

Detalii despre carte / COMANDA

06-06-2022
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu