1
A fost odată ca niciodată, un grup de 5 adolescenți care voiau să facă o schimbare în viața unui copil sărman. Aceștia s-au gândit la Mihai, un copil în vârstă de 13 ani, care era orfan și nu avea posibilități materiale, deoarece cazul lui este extrem de tragic, mai ales pentru faptul că și-a pierdut părinții.
Într-o zi superbă de decembrie, Luca, Irina Ana, George și Cristi, s-au gândit să participe la un eveniment exclusivist, care era numit ,, Vânătoarea de Crăciun” , unde grupa câștigătoare câștigă o surpriză, pe care o poate dona, într-un scop umanitar, care era ales de grupa respectivă.
După ce se lasă o liniște perfectă, s-a ajuns la vot:
Cine e de acord, să ridice mâna dreaptă! Cine nu e de acord, să ridice mâna stângă! A zis Cristi.
După ce Cristi a prezentat opțiunile, toți au votat ca ei să participe la vânătoare, indiferent de riscuri.
Deci, așa rămâne! Vot unanim! A comunicat Cristi rezultatul votului.
2
Acum o să trecem și la povestea lui Mihai!
3
Acum, o să ne întoarcem la povestea noastră! Stay safe!”
Cei 5 tineri au citit povestea lui Mihai și când au citit ceea ce era acolo, au rămas șocați.
Aceștia au avut o discuție interesantă:
4
A trecut o săptămână și a venit ziua ,, Vânătorii de Crăciun” și grupul nostru de eroi se duce cu forțe proaspete și cu speranța de a câștiga ,, Vânătoarea de Crăciun”. Toți erau încântați de acest eveniment!
Se mai gândeau la strategiile pe care le vor folosi, la fiecare probă, pe care o aveau de rezolvat. Acestea trebuiau să fie gândite și folosite la momentul potrivit, dar și la proba potrivită, fie la prima, fie la cea de a doua probă.
Arbitrul a oficializat festivitatea de deschidere, dar le-a prezentat regulile oficiale, pe care fiecare grupă participantă trebuia să le le respecte.
Bine ați venit la prima ediție a <>! Mă bucur să văd că s-au înscris multe grupe! Chiar dacă suntem la prima ediție, avem și un set de reguli, pe care trebuie să-l respectați!
5
Fiecare echipă trebuia să vină pe rând, ca să extragă unul dintre biletele cu ghicitori. Acestea duc la găsirea unui, obiect, pe care trebuie să-l folosească, pentru a construi o figurină specifică sărbătorii de Crăciun.
După ce toate echipele au extras câte un bilet cu câte o ghicitoare, a urmat echipa noastră la extragerea ultimului bilet, care avea o ghicitoare.
Ghicitoarea era următoarea: ,,Steaua strălucitoare ca beteala albă, care strălucește în lumina necunoscutului, unde vei da de o lumină a cunoașterii.”
După ce s-a finalizat extragerea, Apolodor a decis să dea startul ,,Vânătorii de Crăciun”, cu nonșalanță. ,, Haideți să începem ,,Vânătoarea de Crăciun”! a spus Apolodor.
Fiecare echipă a intrat în camera destinată ei și acestea au început să găsească obiectul, de care au nevoie. Cristi a încercat să găsească acea stea de care echipa lui are nevoie, dar nu a reușit până acum.
După 10 minute de căutări, Irina s-a lovit de biblioteca camerei respective. Din senin, i-a căzut o stea în cap, iar ea era aproape inconștiență. Ceilalți au auzit zgomotul și s-au dus să vadă dacă Irina e bine, dar au constatat că prin ceea ce s-a întâmplat, Irina a găsit steaua.
Irina nu știa ce s-a întâmplat, dar se bucura că și-a ajutat echipa. Toți i-au spus: ,,Irina, ai reușit! Ai găsit steaua!”. Irina a spus: ,, Nu-mi vine să cred! Am găsit steaua!”. Echipa lor a ieșit din cameră cu 3 minute înainte de expirarea timpului și Apolodor i-a trecut mai departe. Cei 5 tineri se bucurau că au trecut mai departe. Ei așteptau cu nerăbdare cea de a doua probă.
6
Au mai rămas 5 echipe din 32 în concurs, iar acestea aveau emoții, cu privire la ce va fi în runda a doua. Apolodor a spus în ce va consta această probă, care este decisivă pentru desemnarea echipei câștigătoare. El a explicat regulile acestei probe și cum fiecare echipă trebuie să abordeze această rundă pentru a obține ultima componentă a figurinei.
După comunicatul lui Apolodor, toate grupele rămase și-au făcut strategiile. Grupa noastră de eroi s-a decis să rezolve proba cu calm și tact, pentru a câștiga această ,,Vânătoare” și pentru a-i oferi lui Mihai un Crăciun de neuitat.
Oare vor reuși să-și ducă obiectivul până la capăt?
7
Echipa noastră de eroi a intrat în camera destinată lor, fiind conștienți de miza care era pusă în joc. Ei făceau tot posibilul, pentru a-i oferi un Crăciun de neuitat lui Mihai.
Au scotocit prin camera aia, timp de 4 minute, iar după, Cristi a găsit trei piese, care erau ascunse în spatele bibliotecii. Irina a găsit ultimele două piese, care erau sub biroul din fața ei.
După 5 minute cei din echipă au obținut ultima piesă pentru figurina de Crăciun.
Apolodor a anunțat că ei au terminat primii proba și că pot construi figurina.
Cristi și cu prietenii lui, au început să construiască figurina, aveau dificultăți în construirea ei, dar sperau că vor câștiga ,,Vânătoarea de Crăciun” . Era greu, dar au dat tot ceea au avut mai bun și au încercat să termine rapid, asamblarea unei figurine frumoase. Când au terminat, i-au arătat figurina lui Apolodor. Acesta îi lasă să fiarbă în suc propriu, iar după 2 minute de gândire, acesta i-a declarat câștigători:
8
După ce s-a terminat ,,Vânătoarea de Crăciun” , cei 5 tineri s-au dus la orfelinatul unde era Mihai și i-au oferit premiul câștigat de ei.
Mihai era încântat de faptul că avea parte de Crăciunul pe care și l-a dorit, de când părinții lui au murit și s-a bucurat că a găsit luminița de la capătul tunelului
Nu-mi vine să cred! Mulțumesc! Este cel mai frumos Crăciun din viața mea! a zis Mihai.
Cei 6 șase tineri au trăit o viață fericită și plină de bucurii. Au trăit fericiți până la adânci bătrâneți...
Iriș Marius Andrei, 17 ani
07-01-2022Îmi place ideea în sine a poveștii, dacă o pot numi așa. Doar că lipsește suspansul și ce nu îmi place mai deloc este modul simplu de relatare a poveștii, care se aseamănă cu cea a unui copil. Nu o zic cu răutate, fiindcă este cert că mulți mai avem de învățat, până și eu. Îmi place ambiția ta și faptul că încerci lucruri noi, care nu neapărat pot să le facă oricine. Îți doresc mult succes. Axează-te în principiu pe sinonime, învață să înlocuiești cuvintele basic, cu cele extravagante, pentru a deprinde experiență și a-ți intra în ritm.