Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 2989

Ştiri externe pe scurt (aprilie 2013)

Tags: ;

Minune a Cinstitei Cruci

În India, Crucea ca simbol creştin a fost declarată luna trecută, ilegală. Nu este prima dată în istoria Indiei când Crucea este batjocorită, troiţele sunt demolate etc. Ţară cu o populaţie majoritar hiduistă, predica Evangheliei a venit prin Apostolul Toma, însă cei mai mulţi locuitori au rămas idolatri. Cândva, un misionar, după ce a catehizat şi a botezat destule familii de indieni, a ridicat o cruce sculptată în lemn avându-L pe Cel răstignit pe ea şi fiind împodobită foarte frumos. Într-o zi, idolatrii au venit la Cel răstignit şi au început să Îl batjocorească aruncându-I în faţă necurăţii, scuipându-L şi lovindu-L cu bâte. Dintr-o dată, Hristos Şi-a întors faţa înspre dreapta şi privindu-i, le-a zis: ”De ce vă bateţi joc de Mine?”. Aceia au rămas stană de piatră, iar unii au murit de frică. Ceilalţi s-au întors la învăţătorii lor şi le-au istorisit minunea. Când au revenit dimpreună cu învăţătorii lor, au văzut că faţa lui Hristos era încă întoarsă către dreapta şi atât de surprinşi au fost, încât s-au botezat imediat. Pe locul unde era Crucea cu Cel Răstignit, astăzi se găseşte catedrala lor, iar acea cruce de lemn se păstrează în Sfântul Altar.  (Sursa: http://www.pemptousia.ro)

Doi episcopi ortodocşi au fost răpiţi în Siria

“Mitropolitul Paul-Boulos Yazigi de Aleppo, care este frate al Patriarhului Ioan al Antiohiei, si Mitropolitul sirian iacobit de Alep si Imprejurimi, Gregorios Yohanna Ibrahim, au fost rapiti de către militanți, pe drumul din Antiohia spre Alep. Din păcate, această informație a fost complet confirmată”, a spus Pr. Nicolae Balasov, de la Patriarhia Moscovei. “Cei doi episcopi participau la operaţiuni umanitare în satul Kafr Dael, în provincia Alep. Teroriştii au interceptat maşina episcopilor în satul Kafr Dael, l-au obligat pe şofer să iasă şi i-au răpit pe episcopi”, arată agenţia oficială siriană de presă SANA. Episcopul Luca de Seydnaya din Patriarhia Antiohiei afirma de curând că „în Siria are loc o distrugere sistematică a Ortodoxiei, bisericile ortodoxe au suferit pagube incalculabile şi sute de creştini ortodocşi au fost ucişi.” Arhiepiscopul catolic maronit Samir Nassar, de Damasc, a declarat că creștinii din Siria "trebuie să aleagă între două rele: să moară sau să plece". "Recomadarea ca ei să rămână pe loc, ar însemna ca aceştia să moară ca un miel mut înaintea măcelarului... Pe de altă parte, "ajutându-i să plece, înseamnă a ajuta la evacuarea ultimilor creştini de pe teritoriul lor biblic".Comunicat de presă disponibil aici(surse: lacasuriortodoxe.ro; agerpres.ro)

Conducerea Egiptului, acuzată de uciderea planificată a creștinilor

Mohamed Hamd el-Gamal, fostul șef al Curții Administrative egiptene, a afirmat că Ministrul de Interne și Frăția Musulmană au adoptat un plan prin care să elimine creștinii copți și personalitățile din mass-media egipteană care susțin copții. Cele mai recente confruntări au avut loc în fața catedralei Sfântul Marcu din Cairo, unde se desfășurau funeraliile unor creştini copți ce tocmai fuseseră uciși în timpul unor violențe confesionale, în urma cărora au fost arestaţi creştinii atacaţi cu pietre, iar nu musulmanii atacatori. (sursa: Christian Post)

 

Coreea de Nord şi persecuţia creştinilor

Organizaţia internaţională "Open Doors" a publicat ultimele rapoarte asupra persecuţiei împotriva creştinilor. Analizele sociologice demonstrează că statul cel mai persecutor de creştini din lume este Coreea de Nord. Aici violenţa şi uciderea creştinilor este direct săvârşită şi încurajată de guvern. Creştinii sunt torturaţi îngrozitor pentru a se lepăda de credinţa lor. Ei sunt legaţi de şinele de cale ferate şi tăiaţi de locomotive, sunt folosiţi ca şi cobai la teste cu arme biologice şi chimice, înecaţi în lagăre de concentrare sau împuşcaţi în faţa copiilor lor. Copiii nou născuţi sunt ucişi şi le este extras creierul în faţa mamelor lor, pentru a instaura frica atotstăpânitoare. Oamenii nu au dreptul să se roage, se vând unii pe alţii de frica de a nu fi arestaţi, pier de frică şi sunt îndobitociţi sistematic de tăvălugul de partid. (articol preluat parţial din site-ul doxologia.ro, autor Pr. Ioan Valentin Istrati)

 

O Biserică a martirilor comunismului în Moscova

Călugării Mănăstirii Sretensky din Moscova au cerut binecuvântarea Patriarhului Rusiei pentru construirea unei Biserici dedicată Neo-martirilor şi mărturisitorilor ruşi. Sfinţirea Bisericii a fost fixată pentru februarie 2017. Au fost prezentate 48 de proiecte arhitecturale şi a câştigat proiectul lui Dimitri Smirnov, care a exploatat imaginea eshatologică a Cetăţii celeste, a Noului Ierusalim, în centrul căruia există Mielul – Hristos Biruitor. Pe exteriorul Bisericii vor fi pictate fresce reprezentând pe Mântuitorul înconjurat de neomartiri. Biserica va putea adăposti 2000 de credincioşi. (sursa: ww.ortodoxia.md)

Biserică „de front”, transportabilă cu avionul

Armata rusă a primit în dotare o biserică ce poate fi paraşutată împreună cu o unitate de preoți special antrenați oriunde se află o trupă de soldaţi ruși ortodocși trimişi în misiune. Rusia susține că acest tip de biserică este o premieră mondială, până în prezent bisericile mobile fiind transportate doar la sol. Biserica  a fost concepută concepută sub forma unui camion militar cu o turlă montată deasupra. Interiorul a fost amenajat cu icoane, cruci, cădelniţe şi tot ce este necesar pentru o slujbă religioasă. Pentru a putea fi trimisă pe front, biserica este încărcată, pe bucăţi, pe o platformă utilizată în mod normal pentru transportarea aeriană a vehiculelor blindate şi a altor utilaje militare grele. După ce este paraşutată, biserica e asamblată la sol, astfel încât preoţii să poată oficia imediat slujbele religioase. (sursa: The Guardian)

 

 

05-04-2013


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu