Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 634

BISERICA CIPRULUI recomandă vaccinul anti-covid

Tags: ;

 

OrthodoxTimes:

Urmează regulile pentru pandemie – Sfânta Împărtășanie nu transmite boala

Biserica Ciprului este pentru vaccinare și protocoalele medicale, respingând, totodată, unanim, teoriile conspirației privind vaccinarea și existența virusului. Aceasta este menționat într-o declarație emisă după întâlnirea extraordinară a Sinodului Bisericii Ciprului de astăzi, 1 decembrie 2020, sub conducerea Arhiepiscopului Hrisostom.

(…) Comunicatul precizează că Biserica respectă recomandările autorităților sanitare. „Biserica recomandă viguros aceasta. Ne restrângem libertatea și drepturile, chiar și în ceea ce privește participarea la biserică, voluntar, astfel încât să ne protejăm atât pe noi cât și pe semenii noștri și, astfel, să putem ieși din restricții cât mai curând. 

În ceea ce privește Sfânta Împărtășanie, Sinodul subliniază că poziția sa este aceeași și clară. Trupul și sângele lui Hristos nu transmit nicio boală. Aceasta este dovedit de o îndelungată practică a Bisericii. Va fi administrată ca și până acum, în conformitate cu recomandările auorităților privind păstrarea distanței și precauțiile personale.”

Sinodul a subliniat că, fără a ignora rezervele unora privind compoziția și efectele anumitor vaccinuri care sunt fabricate de mari industrii farmaceutice, dar, totodată, fără a îmbrățișa teorii ale conspirației dezvoltate în jurul subiectului, și după ce a ascultat cu atenție experții, a decis să recomande credincioșilor să se vaccineze, dacă vaccinul va fi recomandat de Serviciul Sanitar al statului.

„Nu e posibil să atribuim orice fel de interes Serviciului Medical al statului altul decât cel al sănătății poporului”, Sfântul Sinod a comunicat. „Desigur, nimeni nu va fi forțat să se vaccineze, dar cei care vor decide să (nu) se vaccineze nu ar trebui să-și încarce conștiința cu superstiții neștiințifice și lipsite de temei.” (…)

Romfea.gr:

Morfou Neofit: “Imi exprim public dezacordul fata de anuntul Sinodului”

Prin prezenta, as dori sa-i informez pe binecredinciosii din Sfanta Mitropolie Morfou, dar si intreaga biserica a Ciprului, in sens larg, ca, referitor la anuntul Sfantului Sinod al Bisericii Ciprului publicat in urma sinaxei de astazi (1/12/2020) avand ca subiect pandemida de coronavirus, desi recomandarea care se refera la vaccinarea credinciosilor nu a intrunit unanimitatea Sinodului, cu toate acestea a fost anuntata public.

Si acest lucru deoarece, in cadrul Sinaxei de astazi, ne-am adunat ca sa fim informati de catre echipa de specialisti – doctori/epidemiologi, dar nu ni s-a cerut si sa prezentam o opinie sau sa luam o pozitie in acest sens.

Prin urmare, exprim public dezacordul meu in privinta anuntului care recomanda credinciosilor sa se vaccineze impotriva coronavirusului, si imi exprim retinerile in privinta substantelor componente si a modului in care actioneaza anumite vaccinuri care au fost pregatite sau sunt in pregatire de anumite companii farmaceutice.

In plus, consider ca incurajarea vaccinarii este pripita, deoarece sunt acceptate din start vaccinuri a caror compozitie si efecte secundare nu le cunoastem, si care este posibil sa contina material genetic artificial creat care poate sa provoace efecte negative asupra organismului uman, asa cum au subliniat in mod fundamentat anumiti oameni de stiinta.

Cu urari intru Domnul,

+ Mitropolitul Morfou Neofit

Sfanta Mitropolie Morfou, 1 Decembrie 2020.

04-12-2020


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu