Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 580

Știri interne - Octombrie 2020 (RO)

Tags: ;
 

„Împreună ridicăm o casă” | ASCOR Iași construiește locuință pentru o mamă singură și copiii ei

ASCOR Iași a anunțat că începe construirea unei case pentru o văduvă și cei cinci copii ai ei. Este a treia locuință pe care organizația o construiește pentru o familie numeroasă și vulnerabilă social în cadrul proiectului „Împreună ridicăm o casă”. Familia se află în parohia Vlădeni, județul Iași, în parohia părintelui Cătălin Adumitroaie. Doi dintre copii suferă de probleme de sănătate, conform anchetei sociale primite din partea primăriei. Luna trecută, Mitropolitul Teofan a sfințit cea de a doua casă construită de ASCOR Iași în satul Pleșani, în comuna Călărași, județul Botoșani. Prima, construită pentru doi copii fără mamă și cu tatăl bolnav la Glodenii Gândului, în județul Iași, a fost sfințită de Preasfințitul Ignatie în vara aceasta. „Scopul campaniei «Împreună ridicăm o casă» este acela de ajuta familiile să se integreze în societate și de a le oferi șansa la o viață normală”, a declarat Andrei Mocanu, coordonatorul acesteia. Pentru donații: Andrei Mocanu: 0756 277 365

RO61BRDE240SV95235282400 – subcont ASCOR Iași (BRD – sucursala Iași)


A fost amenajată o casă memorială a Pr. Dumitru Stăniloae în capitală

Cel mai mare teolog al secolului al XX-lea are un spaţiu muzeal chiar în inima Bucureştiului, în proximitatea kilometrului 0 al Capitalei. Muzeul dedicat Părintelui Stăniloae a fost amenajat de Parohia „Sfântul Gheorghe Vechi” şi este situat la parterul casei parohiale din curtea  locașului de cult. Părintele Paroh Sorin Tancău a explicat pentru basilica.ro de unde a venit ideea proiectului şi a prezentat câteva aspecte importante privind utilitatea muzeului. În prezent, parohia lucrează la realizarea unui tur virtual in imagini, precum și a unui scurt film, în mai multe limbi de circulație internațională, cu scop de prezentare pentru vizitatori. Proiectul muzeal: Amenajarea muzeului a început în primăvara anului 2019, pe cheltuiala parohiei, dar cu sprijinul unei echipe de voluntari care a început să transforme încăperile, „într-un loc adecvat cinstirii memoriei marelui teolog”. Imaginile de arhivă în care este prezentat părintele Dumitru Stăniloae au reprezentat o sursă de inspiraţie pentru organizarea muzeului. Părintele Dumitru Stăniloae s-a născut în data de 16 noiembrie 1903, în Vlădeni, judeţul Braşov. Opera sa teologică ni-l arată ca unul dintre cei mai de seamă gânditori creştini din lume, un părinte al Ortodoxiei secolului XX.  Părintele John Meyendorff spunea despre el că „este cel mai mare teolog ortodox din întreaga lume a secolului trecut”.

Ministerul Culturii încurajează diaspora să citească în limba română

Ministerul Culturii a anunţat lansarea unei campanii de promovare a lecturii în limba română pentru cei din diaspora. Intitulată „Diaspora citește românește”, campania oferă acces gratuit persoanelor aflate departe de ţară la peste 2 000 de cărți digitale (ebook, audiobook, videobook, fișe de lucru) prin intermediul platformei diaspora.citeste.ro. Cititorii pot accesa volume din mai multe domenii, „de la literatură românească și străină, ficțiune pentru copii și adulți, cele mai noi și mai căutate cărți ale momentului, bestselleruri, până la atlase și enciclopedii electronice National Geographic, Dorling Kindersley, videobookuri Disney, materiale educaționale Macmillan Education, Oxford University Press, Harvard University Press, teste MENSA sau STEM, manuale și auxiliare școlare”.

Platforma se adresează doar persoanelor din afara graniţelor, cărora le dă posibilitatea să citească în limba română de pe orice dispozitiv cu acces la internet (telefon, tabletă sau computer). „Acest proiect îi poate ajuta în dezvoltarea lor personală. Încurajăm cititul oriunde și pentru oricine“, a declarat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii. Proiectul implementat în parteneriat cu Grupul Editorial Litera va ajuta la îmbunătățirea limbajului copiilor care merg la școală peste hotare, dar și la păstrarea identității naționale, anunţă cele două instituţii. „Limba maternă este unul dintre cele mai importante repere de identitate în viața fiecăruia dintre noi. Indiferent în ce parte a lumii s-ar afla, românii vor să citească românește și să ofere copiilor lor povești românești sau cărți in limba română“, a declarat Dan Vidrașcu, directorul general al Grupului Editorial Litera. – basilica

Platforma e-religie.ro, un instrument util pentru profesori și elevi

Profesorii de religie din județele Dolj și Gorj au creat o platformă de e-learning utilă atât cadrelor didactice, cât și elevilor din toată țara. Platforma e-religie.ro a apărut în urma colaborării dintre Arhiepiscopia Craiovei, Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Facultatea de Teologie din Craiova. În data de 4 august a avut loc prima sesiune de instruire și formare a cadrelor didactice, iar în 22 septembrie lansarea oficială, notează Mitropolia Olteniei. Platforma urmărește să acopere toată programa școlară, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a și cuprinde manuale și auxiliare didactice, exerciții de consolidare a lecției predate în ziua respectivă și teste de evaluare. Site-ul se dorește a fi instrument pentru învățarea la distanță într-un mediu educațional bazat pe colaborare, care va îmbina metodele didactice tradiționale cu metode bazate pe mijloace IT, folosind Google Forms și Learning Apps. Coordonatorul științific al proiectului este Mitropolitul Irineu al Olteniei. Vezi mai mult pe e-religie.ro.

Clujul pentru Viață înființează un centru de sprijin în criza de sarcină

Asociația Clujul pentru Viață desfășoară, între 1 octombrie și 31 decembrie, campania „Ajută o mamă, salvează un copil de la avort”. Fondurile strânse vor permite înființarea unui centru de sprijin pentru familii și mame singure care se confruntă cu o criză de sarcină. Profesioniștii le vor consilia pe femeile în criză de sarcină și pe cele traumatizate de experiența unui avort. Centrul va mai putea oferi și consiliere familială, educație pentru sănătate și parentală, educație în puericultură, consultanță în alăptare și, la nevoie, consiliere juridică. Campania își propune să atragă 190.000 de lei, care să asigure fondurile necesare înființării și funcționării centrului în următoarele 12 luni. Acestea vor acoperi obținerea acreditării, avizelor și autorizațiilor de funcționare, amenajarea sediului, angajarea personalului, salarizarea și formarea lui. În spitalele de stat din județul Cluj au loc zilnic 16 avorturi la cerere, conform statisticilor oficiale. Cifrele oficiale la nivelul întregii țări nu includ însă avorturile din clinicile particulare și nici pe cele chimice, induse prin pastile abortive. Astfel, statistica reală ar putea fi chiar dublă față de cea oficială.

Pentru donații:

???? Virament bancar

Asociația Clujul pentru viață

Banca Transilvania

RO84BTRLRONCRT0409672601 (RON)

RO34BTRLEURCRT0409672601 (EUR)

RO38BTRLUSDCRT0409672601 (USD)

???? Aplicația BTPay, secțiunea Susține ONG-urile/Donează:

RO84BTRLRONCRT0409672601

???? Pe platforma GoGetFunding:

https://gogetfunding.com/doneazacpv

???? Pe platforma PayPal:

https://paypal.me/ClujulpentruViata?locale.x=en_US

Linkuri la știri:

 

Cu flori și dragoste la Sfânta Parascheva - Doxologia 

Ioan Aurel Pop despre dezavantajele școlii la distanță - Basilica 

13 ani de la întronizarea PF Părinte Patriarh Daniel - Activenews

 

21-10-2020


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu