Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 674

Știri interne - August 2020 (RO)

Tags: ;
 

Patriarhul Daniel a donat o icoană și 30.000 de lei centrului de consiliere în criza de sarcină „Sf. Împărăteasă Elena”

Centrul de consiliere și informare „Sfânta Împărăteasă Elena” din București a fost inaugurat duminică, 16 august, în prezența Părintelui Ciprian Ioniță, Consilier patriarhal, care a oficiat slujba de sfințire și a oferit în dar, din partea Părintelui Patriarh Daniel, icoana Sfinților Împărați Constantin și Elena. Noul centru este destinat sprijinirii femeilor în criză de sarcină și a fost înființat de Asociația pentru Sprijinirea Femeii Însărcinate și a Familiei după ce capacitatea primului centru al organizației, „Sf. Alexandra Împărăteasa”, a fost depășită de numărul mare de cereri de ajutor. Campania de strângere de fonduri s-a desfășurat online, sub titlul „Redăm speranța pentru amândoi”. 300 de români din țară și din străinătate au donat 100.000 de lei – printre aceștia, și Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Suma strânsă a permis deschiderea centrului și va susține funcționarea lui până în 31 octombrie 2020. Între 17 august și 17 septembrie au loc Zilele Porților deschise la Centrul de consiliere și informare „Sfânta Împărăteasă Elena”. Oricine poate vizita centrul în cadrul unui tur ghidat, în care va putea discuta cu lucrătorii despre activitatea lor. - Basilica

A apărut: Pecetea prezenței lui Hristos în inima omului, de Arhim. Zaharia Zaharou

Editura Basilica a publicat volumul „Pecetea prezenței lui Hristos în inima omului”, de Arhim. Zaharia Zaharou. Lucrarea apare printr-o colaborare dintre Editurile Patriarhiei Române și Mănăstirea din Tolleshunt Knights, deținătoarea drepturilor de autor. „Atunci când urmăm lui Hristos, singura noastră grijă este să-i fim bineplăcuți și în tot ceea ce facem să-I aducem mulțumire. Însă, mai întâi, trebuie să stabilim o legătură autentică cu El, cultivând în noi smerenia vameșului și pocăința nestrămutată a fiului risipitor. Dumnezeu l-a zidit pe om în așa fel încât acesta să-și afle împlinirea și desăvârșirea în legătura sa unică și personală cu Ziditorul său”, scrie Părintele Zaharia Zaharou.

Arhimandritul Zaharia Zaharou este originar din Cipru. A părăsit ţara natală pentru a studia în Londra. Înainte de încheierea studiilor a devenit apropiat al Cuviosului Sofronie și al Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” și în cele din urmă a ales să abandoneze studiile în chimie, preferând să răspundă chemării lui Dumnezeu prin urmarea căii monahale. În 1958 a ctitorit Mănăstirea din Tolleshunt Knights. În 1965, aşezământul monahal a trecut sub omoforul Patriarhiei Ecumenice, devenind mănăstire patriarhală; mai târziu, ea va primi şi titlul de stavropighie. Volumul de față poate fi poate fi achiziţionat prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la tipografia@patriarhia.ro, editura@patriarhia.ro sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Clericii și credincioșii din Bucovina și-au primit noul Arhiepiscop

Duminică, 26 iulie, în istoria Bisericii de pe meleagurile Bucovinei s-a mai scris o pagină. În incinta Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, credincioși, alături de oficialități locale și centrale, au participat la Sfânta Liturghie, săvârșită de Înaltprea­sfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un sobor de ierarhi, urmată de ceremonia de întronizare a Preasfințitului Părinte Calinic ca noul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților. Ierarhul, fost Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a fost ales în această nouă slujire în şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 21 iulie 2020.

În cuvântul de final, noul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților a mulțumit lui Dumnezeu pentru acest moment din viața sa, după care a evocat portretele luminoase ale unor ierarhi și sfinţi din istoria Bisericii noastre, adresând și câteva gânduri legate de noua sa slujire. „Doresc să-mi exprim bucuria de a fi, începând de astăzi, în duh de rugăciune, împreună cu clerul şi cu cinul monahal, precum şi cu toţi credincioşii şi credincioasele, de orice vârstă, din dulcea Bucovină. Îi am în vedere îndeosebi pe tineri, pe care îi pomenesc la fiecare Sfântă Liturghie, şi în a căror tinerețe şi entuziasm cred, mai ales atunci când sunt în slujba lui Dumnezeu şi a comunităţii din care fac parte. Nu-i trec cu vederea nici pe părinţii şi bunicii lor, care sunt chemaţi să continue, în duhul cuminţeniei şi bunei-aşezări bucovinene, trăirea şi vieţuirea creştinească a înaintaşilor. Vreau să vă asigur că, dincolo de severitatea mea, veţi găsi un suflet cald, care cu patru decenii în urmă a lăsat haina trupului acestei lumi la porţile Mănăstirii Putna pentru a o primeni cu haina Duhului, sub îndrumarea duhovnicească a părintelui Iachint Unciuleac şi a Înaltprea­sfinţitului Pimen, stâlpi ai Ortodoxiei bucovinene în a doua jumătate a secolului al XX-lea. Vă îmbrăţişez pe toţi deopotrivă în Iisus Hristos şi vă asigur că veți găsi în persoana mea un ierarh cu care veţi putea lucra eficient în via Domnului, respectând întru totul Canoanele Sfinţilor Părinţi, Legiuirile Bisericii şi Hotărârile Sfântului Sinod”, a sub­liniat Înaltpreasfințitul Părinte Arhi­episcop Calinic. - Ziarul Lumina

Biserica Online: Resurse

Proiectul Biserica Online a fost dedicat parohiilor care doresc să îşi extindă misiunea şi în mediul virtual. Anul trecut în septembrie am început cu recomandările privind comportamentul unei parohii pe Facebook, în noiembrie am trecut la Instagram, iar anul acesta am scris despre Twitter.

În acest articol veţi regăsi toate materialele din Biserica Online grupate pe categorii, pentru a vă fi de folos în activitatea misionară:

Biserica Online: Facebook

Paşii pe care trebuie să-i urmeze o parohie

Conținut şi reguli de postare

Parohia și ideea de comunitate

Modalități de promovare a paginii 

Biserica Online: Instagram

Paşii pe care trebuie să-i urmeze o parohie 

Conținutul paginii 

Calitatea imaginii nu este suficientă 

Instagram Stories – eticheta unui cont activ

Biserica Online: Twitter

Pașii pe care trebuie să-i urmeze o parohie pe Twitter

Liste și hashtag-uri pe Twitter

Trending și conținut foto pe Twitter

 Linkuri la știri:

5 lucruri mai puțin cunoscute despre Sfântul Ioan Iacob - Basilica

Tineri merituoși din Făgăraș vor primi burse de performanță - Basilica 

20-08-2020


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu