Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 700

Știri interne - Iunie 2020 (RO)

Tags: ;

 

Patriarhia Română a primit cu bucurie decizia de a permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor

„Patriarhia Română a primit cu bucurie decizia intens așteptată și integral justificată a autorităților de a permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor, cu participarea credincioșilor, în condițiile respectării unor reglementări limpezi și încă necesare”, a transmis marţi Vasile Bănescu prin intermediul Basilica.ro. Decizia de permitere a oficierii slujbelor religioase şi în interiorul lăcaşurilor de cult, în anumite condiţii care vor fi comunicate ulterior, a fost anunţată marţi de Premierul Ludovic Orban, după şedinţa de Guvern. În acest context, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a afirmat că Biserica Ortodoxă Română, ca şi până acum, „va respecta exemplar regulile de natură sanitară și le va reitera constant în recomandările pe care le va face credincioșilor săi”.

Conform lui Vasile Bănescu, „este esențial să recuperăm constant, dar cu discernământ, deplina normalitate a vieții noastre sociale”, explicând că acest lucru „ne privește pe fiecare în parte și ne solicită responsabilitatea personală”. „Credința autentică civilizează, rodește atenție morală, grijă și respect față de celălalt. De aceea, credința onorează în cel mai înalt grad. Ca și respectarea ei”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. Slujbele în lăcaşurile de cult au fost restricţionate parţial pe perioada stării de urgenţă şi a celei de alertă introduse din cauza Covid-19, fiind permise doar slujbele legate de evenimente familiale care au fost condiţionate de un număr limitat de participanţi. - Basilica

Pomenirea de 7 ani a părintelui Iustin Pârvu | Episcopul Hușilor: 3 calități de-o ființă cu marele duhovnic

Episcopul Hușilor a oficiat sâmbătă o slujbă de pomenire la mormântul Părintelui Iustin Pârvu de la Mănăstirea Petru-Vodă. Evenimentul comemorativ a avut loc în apropierea zilei de 16 iunie, când se vor împlini 7 ani de moartea cunoscutului duhovnic. Înainte de parastas, Preasfințitul Părinte Ignatie a oficiat Sfânta Liturghie. La predică, ierarhul a surprins personalitatea părintelui Iustin în 3 mari calități.

1. Păstorul adevărat care are grijă de oameni

„În primul rând, l-am perceput ca pe păstorul adevărat care are grijă de oameni. Păstorul care se răstignește pentru oameni și întrupează în viața lui ceea ce Hristos ne-a împărtășit prin jertfa Sa pe Cruce”, a spus PS Ignatie.

2. Unificator al poporului risipit

În al doilea rând, PS Ignatie a spus despre Părintele Iustin că „a reușit prin trăirea și smerenia sa să adune poporul risipit, poporul împrăștiat și mânat de alte gânduri care sunt străine de Evanghelie și de neam”. „Pe câți nu i-a întors la Hristos?” a întrebat retoric ierarhul.

3. Păstor frumos al poporului lui Dumnezeu

Ultima calitate atribuită de Episcopul Hușilor Părintelui Iustin Pârvu s-a referit la faptul că el „a fost un păstor frumos al poporului lui Dumnezeu pentru că a avut smerenie, discernământ și foarte multă dragoste”. „Așa l-am cunoscut fiecare dintre noi pe părintele Iustin: ca cel care a avut grija lui Hristos pentru oameni, cel care s-a luptat și cel care a împărtășit prin viața sa dorința de unitate a neamului acestuia, dorința după unitate a copiilor lui Dumnezeu împrăștiați și dispersați din cauza păcatului. Părintele Iustin este păstorul frumos, cel care a înțeles cel mai bine misiunea aceasta înaltă de a fi slujitor al Lui”. „Să ne ajute Domnul pe fiecare dintre noi să întrupăm, să ne asumăm duhul părintelui mai ales în vremurile acestea atât de delicate, atât de esențiale pentru Biserică!”. Vezi mai multe imagini de la eveniment pe site-ul Doxologia. Patriarhul Daniel l-a numit pe Arhim. Iustin Pârvu „Un mărturisitor al credinţei în vremuri de prigoană şi un luminător de suflete în timp de libertate”.

VIDEO. Legea vaccinării: Mesajul asociației „Medici pentru consimțământ informat” către deputații români
 
Membrii asociației „Medici pentru consimțământ informat” transmit un mesaj deputaților români referitor la proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie a persoanelor în Romania, care urmează să intre la vot în plenul Camerei Deputaților:

„Ne opunem obligativității vaccinării ca act medical. Vă solicităm să respingeți acest proiect de lege care încalcă consimțământul informat al pacientului și principiile de deontologie profesională medicală!”

Iată argumentele lor:

Patriarhul subliniază importanţa familiei în timpul pandemiei: Un mediu natural de creştere şi de formare a copiilor pentru viaţă
 
În mesajul prilejuit de Duminica Părinţilor şi Copiilor (7 iunie), Părintele Patriarh Daniel subliniază rolul fundamental pe care familia l-a avut în perioada pandemiei. Preafericirea Sa a numit familia „un mediu natural de creştere şi de formare a copiilor pentru viaţă”. „În această perioadă, a fost apreciat foarte mult timpul petrecut de părinţi alături de copiii lor, precum şi efortul de a-i ajuta pe aceştia în împlinirea diferitelor sarcini şcolare online”, notează Preafericirea Sa. De asemenea, Părintele Patriarh atrage atenţia asupra faptului că personalitatea şi caracterul copiilor „nu se formează numai prin vorbe şi sfaturi, ci şi prin viaţa şi exemplul părinţilor” fapt pentru care „părinţii sunt chemaţi să trăiască adevărata credinţă, prin rugăciune şi fapte bune, şi să cultive iubirea şi dărnicia în familie, după chipul iubirii milostive a Preasfintei Treimi, astfel încât familia să fie mereu izvor de iubire şi de bucurie pentru copii”. - Basilica

 

Linkuri la știri:

Mihail Neamțu critică ultima carte a lui Gabriel Liiceanu - Activenews

Diaconul Ionuț Mavrichi, consilier patiarhal, propus în Comisia pentru combaterea discriminării - Activenews

 

 

 

 
25-06-2020


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu