Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 1154

Du-te, poporul meu, intră în cămările tale, ascunde-te pentru puţine clipe, închide uşa după tine, până ce mânia va fi trecut! (Isaia 26:20).

Tags: coronavirus;

 

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan își începe mesajul transmis „la vreme de durere, de dor și nădejde” cu un text scripturistic din cartea prorocului Isaia:

„Du-te, poporul meu, intră în cămările tale, ascunde-te pentru puţine clipe, închide uşa după tine, până ce mânia va fi trecut!” (Isaia 26:20).

„Este vreme să ne retragem pentru o clipă sau pentru mai multe în intimitatea caselor noastre până ce mânia acestei molime va fi trecut”, spune Părintele Mitropolit făcând referire la noua epidemie.

Cuvintele citate din Sfântul Proroc Isaia redau profeția sa privind distrugerea regatului lui Iuda însoţită de promisiunea restabilirii.

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei arată că acum „este vreme potrivită pentru a înțelege cât de importantă este dumnezeiasca Liturghie în viața noastră și în viața lumii”.

„Este vreme de durere, de dor și nădejde și așteptare pentru ca dumnezeiasca Euharistie să fie săvârșită în condiții normale. Este vreme pentru a înțelege cât de importantă este prezența bisericilor în viața noastră și în viața lumii”.

„Este vreme de căință pentru prea multele și prea grelele noastre păcate. Păcate săvârșite de arhierei, de preoți, de viețuitorii sfintelor mănăstiri, de poporul Bisericii. Este vreme de rugăciune stăruitoare și adâncă pentru medici, pentru asistentele medicale, pentru infirmieri, pentru toți cei care luptă pentru această boală”.

„Este vreme de participare, prin rugăciune și ajutor material, la durerea celor bolnavi, la durerea familiilor lor. Este vreme să mărturisim cu tărie că «Nădejdea mea este Tatăl, scăparea mea este Fiul, acoperământul meu este Duhul Sfânt».

„Rămânem cu cuvântul Domnului: «Du-te, poporul meu, intră în cămăra ta, ascunde-te pentru puţine clipe, închide uşa după tine, până ce mânia va fi trecut!»”

„Dumnezeu să ne aibă în iertarea și ocrotirea Sa!”, a încheiat ierarhul.

18-03-2020
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu


CARTI/produse despre:
Coronavirus,