Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
CĂRŢI NOI / Produse noiNr. vizualizari: 309

Cugetările unei inimi smerite - *** (CĂRȚI)

Tags: ;
Cugetările unei inimi smerite -   *** (CĂRȚI)
Cartea de faţă este unul dintre cele mai importante documente ortodoxe. Alături de multe sfaturi duhovniceşti de folos pentru fiecare dintre noi, bătrânul cuvios - figura centrală a acestui text - ne pune înainte profeţii cutremurătoare despre vremurile din urmă, în care "nu va mai rămâne nici o călăuză duhovnicească, deoarece şi aceştia vor urma căile lumii. Bisericile lui Dumnezeu vor deveni fie goale, fie duhovniceşte profanate de către păstori nevrednici.
La apogeul acestor suferinţe şi al haosului din lume va apărea Antihrist. El va veni ca un făcător de pace, un conducător bun şi înţelept, care poate aduce lumea în rânduială. Cu toate acestea, de fapt, el va fi un vrăjmaş al tuturor, un urâtor a tot ceea ce este bun, un tiran şi un făcător de rău, un distrugător a toate; asemenea lui, lumea n-a văzut pe nimeni niciodată şi nici nu va vedea vreodată.
Fiecare persoană va fi pecetluită; fiecare amănunt sau element al muncii sale şi al vieţii acesteia, ba şi fiecare cuvânt, fiecare mişcare a facultăţilor mintale va fi sub supraveghere neîncetată. ( ... )
Toate se umplu de Antihrist: pământul, marea, aerul. Toate se vor face cu singurul scop de a înlătura cu totul numele lui Hristos din inima omului."
Oricum, citind aceste profeţii să ţinem seama şi de cuvântul părintelui Serafim Rose cum că "nu trebuie să uităm care este semnul esenţial pentru care urmărim semnele vremurilor. Le urmărim nu pentru a vedea când şi unde va veni Antihristul. Acest lucru este, mai degrabă, secundar.
Urmărim semnele vremurilor pentru a vedea când şi unde vine Hristos. Acesta este un lucru fundamental pe care nu trebuie să-I uităm ... "
Şi nu trebuie să aşteptăm Apocalipsa pentru a ne întâlni cu Hristos. Ne putem întâlni cu El ducând o viaţă duhovnicească jertfelnică. Tocmai la aceasta ne îndeamnă cartea de faţă ...
31-07-2019


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu