Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 1142

Eforturile pro-viaţă apreciate: Alexandra Nadane premiată în SUA

Tags: avort; marsul pentru viata;
Alexandra Nadane: „Nădejdea Învierii a ajutat mișcarea pro-viață din SUA să deschidă mii de centre și să dezvolte permanent sprijinul pentru femeile în criză de sarcină”

Alexandra Nadane a primit recent premiul „Heart of Future”, din partea organizaţiei Heartbeat International, informează Ştiri pentru viaţă. Evenimentul a avut loc în Dallas, SUA, în cadrul celei de-a 48-a ediție a Conferinței Anuale Heartbeat International, eveniment organizat de cea mai mare rețea de centre de sprijin în criza de sarcină din lume. Premiul „Heart of Future” a fost acordat Alexandrei Nadane pentru implicarea în sprijinirea femeilor în criză de sarcină, pentru eforturile de profesionalizare a acestui demers în România, dar și pentru inițiativa de a organiza la Parlamentul European evenimentul cu participare internațională Babies Go to the European Parliament. Alexandra Nadane este în prezent Director Executiv la Centrul de consiliere „Sfânta Alexandra Împărăteasa” din București, primul astfel de centru din România acreditat pe lângă Ministerul Muncii și afiliat la rețeaua Heartbeat International. „Premiul pentru Babies Go to the European Parliament este și al lui Cătălin Ivan, și al Ioanei Picoș-Făgădaru, și al celor care au fost prezenți când e vorba de sprijinirea femeilor în criză de sarcină”.  

Din cele aproape 3.000 de clinici pro-viață și centre de sprijin în criza de sarcină existente în SUA, 1.300 sunt deținute de rețeaua Heartbeat International. Prin afiliere, din rețea mai fac parte tot pe atâtea centre din 62 de țări situate de pe toate continentele. Numărul total de centre din rețeaua globală Heartbeat International este de aproximativ 2.600. Heartbeat International a fost fondat în anii 1970 de soții Michael și Peggy Heartshorn în statul Ohio, SUA. Cei doi au preluat și au dus la un nou nivel fosta rețea Alternatives to Abortion International (AAI), creată de medicul obstetrician John Hillabrand și o refugiată din Germania nazistă, Lore Maier. Într-un an, numai în SUA, centrele Heartbeat salvează de la avort aproximativ 160.000 de copii nenăscuți (aproximativ un copil la fiecare patru minute!), ceea ce reprezintă peste jumătate din numărul total de copii americani salvați de la avort prin activitatea acestui tip de centre.

În același context, este de remarcat și prezenţă românească la Marşul pentru viaţă din Londra. Printre cei 8000 de participanţi la Marşul pentru viaţă desfăşurat sâmbătă, 11 mai 2019, la Londra, au fost prezenţi şi numeroşi români. Alexandra Nadane a declarat: „Suntem foarte bucuroși că participăm la Marșul pentru viață Londra. Așa cum România este pentru viață, Europa și întreaga lume încep să devină pro-viață. Solidaritatea și sprijinul pentru femeile în criză de sarcină deschide inimi și unește oameni din Australia până în America, din Islanda până în Africa”. Pe lângă români, la Marşul pentru viaţă din Anglia au participat şi alţi clerici ortodocşi. În 2019 s-a înregistrat cel mai mare număr de localități organizatoare de evenimente pro-viață: 667 de orașe și sate în România și Republica Moldova. După anii 2014, 2015 și 2017, anul 2019 a fost al patrulea an în care numărul de localități în care s-au organizat activități pro-viață în Luna pentru viață s-a dublat față de anul anterior. Organizarea la nivel național s-a realizat prin intermediul noii organizații „România pentru viață” condusă de Alexandra Nadane. Sursa: Basilica

 

13-05-2019
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu