Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
CĂRŢI NOI / Produse noiNr. vizualizari: 4406

Ura care ucide - Olga Greceanu (CARTE)

Tags: ;

 

Editura Curtea Veche, 14 RON, 296 pagini.

Comandă cartea prin librăria online.

         Este un roman extrem de preţios.
        Ediţia acestei carti a fost ingrijita de Aurelia Bălan-Mihailovici: O reprezentantă de seamă a picturii monumentale româneşti, Olga Greceanu este mai întâi o creştină care trăieşte Cuvântul lui Dumnezeu la cea mai înaltă cotă accesibilă creştinului obişnuit...
      Prin lectura romanului Ura care ucide, cititorul va putea înţelege complexitatea fenomenului, unic în istorie, până în zilele noastre, acela al coborârii firii dumnezeieşti în chip de fiu al omului, spre a-l îndumnezei, incapacitatea celui din urmă de a se ridica din materialitatea care I-a subjugat fiinţa, şi nu în ultimul rând adincimea tainică a sufletului, ca unică şi adevarată Împărăţie a lui Dumnezeu, cea care îl va recunoaşte fără argumente ştiinţifice.
     Arhimandrit Sofian Boghiu, Stareţ al Sf. M. Antim: Olga Greceanu este un nume peste care nu se poate trece atunci când este judecată istoria picturii murale româneşti. Cu adevărat, ochii artistei, învăţătura cărturarului adevărat, deschis spre ce este mai înalt în cunoaştere, dar mai ales sufletul creştinei, ce adastă după Hristos, toate au reuşit să refacă în această scriere atmosfera dramatică şi tulburătoare a Iudeii, cu marea cetate a Ierusalimului, a Galileei, cu cetatea Capernaumului, cu conflictele individuale şi colective, cu mizeria materială şi morală pe care o găsea Mântuitorul în vremea în care străbătea satele şi cetăţile, vestindu-le tuturor Noua Lege a credinţei şi a vieţii, în duh şi adevăr.
      Acţiunea, personajele, atmosfera tensionată, descrierea obiceiurilor, portretele eroilor principali, costumele de epocă, toate sunt redate cu migala şi precizia restauratorului operei de artă. Prin lectura cărţii Ura care ucide, cititorul va înţelege mult mai uşor fundalul istoric, politic şi social, care a făcut posibil deznodământul de pe Golgota, Crucea Mântuitorului, ca răscumpărare a noastră, prin sângele nevinovat al Fiului lui Dumnezeu, întrupat pentru această supremă jertfă.

01-11-2012


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu
Dadu - 08-01-2018:

Caut de ceva timp acesta carte si nu o gasesc la nici o librarie online.

Doresc sa cumpar cartea : Ura care ucide  , va rog sa ma ajutati !

Urandu-va un an 2018 cu sanatate si impliniri va multumesc anticipat. Doamne ajuta ! 

agaton - 09-01-2018:

Cartea ”Jutabel-Ben-Eber din Capernaum” e aceeasi cu ”Ura care ucide”. Doar ca au aparut la edituri diferite. Autorul fiind român nu se pune nici problema unei traduceri diferite.Poate doar o prefatare diferita