Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 1253

Mănăstirea Petru-Vodă cere autorităților să protejeze sănătatea publică de efectele secundare ale tehnologiei 5G

Tags: 5G; telefon; wi-fi; sanatate;
 

Mănăstirea Petru Vodă se întreabă care este motivația autorităților românești să implementeze tehnologia 5G, în condițiile în care alte țări nu manifestă aceeași grabă, iar orașul Bruxelles a sistat acest proces, din cauza îngrijorărilor cauzate de efectele asupra sănătății, arată un mesaj postat pe siteul mănăstirii.

Mesajul vine în contextul în care Guvernul a anunțat că România va fi printre primele țări care va adopta această tehnologie.

„Despre tehnologia 5G s-a scris suficient de mult în ultimul an astfel încât orice cititor să știe că nu e vorba doar de o creștere a vitezei de comunicare, ci și de o mărire a puterii de emisie a antenelor și o înmulțire a numărului acestor antene până la una la fiecare 100 de metri.

În ultimii 20 de ani de când telefonia mobilă a devenit a-tot-prezentă în România și în Europa, s-au constatat mii de cazuri de cancer în locuințele sau locurile de muncă aflate în imediata apropiere a antenelor de emisie GSM. În mod firesc, dincolo de binefacerile aduse de tehnologie, trebuie întotdeauna luată în calcul o limită.

Binele absolut nu există decât în Biserică. În orice alt spațiu, indiferent de cît de mari și generoase ar fi bunele intenții ale cuiva, trebuie întotdeauna luate în calcul reacțiile adverse și efectele secundare. Așadar, un organism de stat precum Ministerul Sănătății ar trebui, conform titulaturii sale, să se preocupe de niște standarde bio-etice în ceea ce privește tehnologia, cu atât mai mult cu cât tehnologia comunicațiilor wireless are la activ un număr atât de mare de victime. De aceea, orice cucerire științifică sau tehnologică impune folosirea ei cu discernământ, adică în mod obligatoriu cunoașterea limitelor folosirii sale.

În condițiile în care peste tot în lume locuințele din imediata apropiere a antenelor wireless de putere sunt cele mai puțin căutate din cauza riscurilor cancerigene, graba unui guvern de a înmulți numărul de antene și puterea lor de emisie este tot una cu graba de a îmbolnăvi și omorî cât mai mulți din propriii cetățeni.

Fără a intra în detalii, e bine de știut că, dincolo de testele 5G din România sau din alte părți, dincolo de graba unor state în care viteza internetului este mult mai mică decât cea de la noi (precum Germania și Franța) de a implementa noul standard, recent, primăria orașului Bruxelles, capitala Uniunii Europene, a interzis instalarea de antene 5G.

263 de oameni de știință, unii dintre ei adevărate somități în domeniu, au publicat anul trecut un document, bazat pe mai mult de 2000 de cazuri documentate, despre pericolele reale ale noii tehnologii wireless 5G. Indiferent de criticile ce li s-au adus de către reprezentanții concernurilor industriale și de comunicații, vorbim despre specialiști în domeniul tehnologiilor și medicinei, obișnuiți să-și documenteze propriile concluzii cu studii pertinente, iar nu despre păreri.

În Bruxelles se află și Parlamentul European, și Comisia Europeană, și sediul NATO și alte organisme de conducere politică, economică și militară continentală. Dacă liderii unei uniuni de peste 500 de milioane de locuitori au nevoie de sănătate și fac tot ce se poate ca să nu își pericliteze sănătatea cu noile standarde 5G, ar fi de dorit ca și cetățenii statelor membre să fie la fel de protejați de efectele secundare ale noului tip de tehnologie wireless. Poate ar fi cazul ca și în România să existe voci politice suficient de autoritare pentru a proteja sănătatea cetățenilor români și în special pe acei puțini din tânăra generație care vor să trăiască în această țară minunată.

Dumnezeu să lumineze mințile celor ce își iubesc țara și neamul!”, se arată în mesajul Mănăstirii.

Obștea precizează că nu este împotriva tehnologiei, ci cere doar discernământ în folosirea ei: „acest scurt material nu este dedicat ziariștilor atei, gata să ia în râs adevărul doar pentru că vine din partea Bisericii. Adevărul nu încetează să fie adevăr doar pentru că e luat în râs de către ziariștii și cititorii atei ori marxiștii de profesie. Întâia datorie a Bisericii este să afirme adevărul. Porunca Mântuitorului Iisus Hristos, Cel ce a spus "Eu sunt Adevărul” (vezi Ioan 14:6) este să propovăduim adevărul chiar și de pe case (vezi Mat. 10:27).

Nu suntem împotriva tehnologiei, cum nu putem fi împotriva aspirinei, a încălzirii centrale sau a telefonului. Cerem doar atenție la efectele adverse, adică discernământ”. - Activenews

 

22-04-2019
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu