Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 815

Știri interne - martie 2019 (RO)

Tags: ;
 

Din icoanele şi moaştele aduse la Iaşi, la conferința Sfinţii Închisorilor, a început să izvorască mir

În cadrul conferinţei anuale despre Sfinţii Închisorilor, care s-a desfăşurat la Iaşi în data de 19 martie, din icoanele şi moaştele aflate acolo a început să izvorească mir. Totul în prezenţa a zeci de oameni care au filmat miracolul. La evenimentul care a avut loc aseară la Teatrul Luceafărul din Iaşi au fost aduse de la Mănăstirea Petru Vodă din Piata Neamț și moaștele mai multor sfinți, dar și Icoana Părintelui Justin Pârvu, cel care închinat o mănăstire în memoria martirilor din închisorile regimului comunist.

Minunea a avut loc la sfârşitul conferinţei, în timp ce se cânta acatistul Sfinților din Închisori. Acest miracol are loc în fiecare an la conferinţa Sfinţilor Închisorilor din Iaşi, încă din 2009, de la prima organizare, atunci când a izvorât mir din moaştele unui sfânt mucenic de la Aiud. Sursa: Observator TV 

Moaștele Sf. Nectarie sosesc vineri la Sihăstria Putnei: Programul hramului

Cu prilejul hramului Bunei Vestiri, la Mănăstirea Sihăstria Putnei va putea fi cinstită mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nectarie, Taumaturgul de la Eghina, adusă din Grecia. Moaștele vor sosi vineri noapte, iar Sfânta Liturghie de hramul așezământului monahal va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, împreună cu Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Astfel, până marți, 26 martie, moaștele Sf. Nectarie vor fi așezate spre cinstire, alături de cele ale Sfinților Sila, Paisie si Natan de la Sihăstria Putnei. Sursa: Basilica 

Mărturii și evocări despre viața și suferințele mărturisitorilor din închisorile comuniste puteți citi în arhiva electronică a Ziarului Lumina.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei – replică la un comentariu malițios al Președintelui Iohannis

"A idolatriza toleranța (care are stabilimentele ei) și care nu doar că nu e automat și în orice context o virtute, dar care practicată fără discernământ poate destructura etic o societate (de exemplu, toleranța față de corupție, față de disoluția familiei, față de siluirea ordinii morale, față de asaltul marginii asupra centrului etc.), este ceva lipsit de claritate spirituală.

A ofensa peste 4 milioane de români lucizi și fideli unor valori limpezi validate de istorie, nu de toane ideologice, și fără de care o societate face implozie, români care nu s-au lăsat îmbrobodiți de valul imens și murdar de manipulare mediatică, cărora li se adaugă alte milioane de români care gândesc familia naturală în aceiași termeni, dar care au fost influențați de această manipulare, nu are în sine nimic aristocratic. A jubila incitator, lipsit de imparțialitate și eleganță în fața confruntării civice dintre cei care „dau cu flit” normalității și cei care vor să o apere democratic, nu are în sine nimic constructiv. Asemenea atitudini – toate, în răspăr cu creștinismul asumat ca mod de viață –  exprimă sumar, dar edificator viziunea post-modernă lipsită de imaginație morală a lui homo eticus trăitor în sterilizantul ev media și în epoca post-adevăr.În acest context recent și artificial revizitat cred că este important să ne reamintim și un lucru de neignorat în logica spiritului democratic onest: Comisia de la Veneția nu recomandă existența unui cvorum (prag minimal) de participare pentru consultările cetățenești, întrucât îi poate asimila în mod nelegitim pe cei care se abțin sau nu pot participa din diverse motive cu partizanii votului negativ. A-i asimila pe cei care s-au abținut să voteze, din diverse motive, la Referendumul pentru Căsătorie cu partizanii votului negativ este o interpretare cu totul abuzivă, și exact asupra riscului unei astfel de răstălmăciri a realității atrage atenția recomandarea Comisiei de la Veneția." - Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române într-un comentariu publicat de Știri pe Surse.

Unitate naţională şi dinamică pastorală. Lucrarea Bisericii în societate în anul 2018

La Editura Basilica a apărut volumul „Unitate naţională şi dinamică pastorală. Lucrarea Bisericii în societate în anul 2018”. Lucrarea ilustrează, conform Notei Editoriale, „prin imagini şi cuvinte, bogata şi rodnica lucrare misionară, promotoare de valori şi demnitate, desfăşurată de Biserică şi de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în anul 2018”. Constituind un valoros instrument de lucru şi un reper pentru ostenitorii din mass-media bisericească şi laică, volumul de faţă este util nu numai pentru teologi, ci şi pentru toţi cei interesaţi să cunoască viaţa şi activi­tatea Bisericii Ortodoxe Române. Sursa: Basilica

Alexandra Nadane susține la PE cauza femeilor aflate în criză de sarcină: Să depășim nivelul dezbaterii!

Alexandra Nadane, Directorul Executiv al Centrului de consiliere pentru părinți și copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa”, a susținut la Parlamentul European cauza femeilor aflate în criză de sarcină și i-a invitat pe cei prezenți să depășească nivelul dezbaterii pro-viață versus pro-alegere pentru găsi soluții concrete de ajutor. „Stă în puterea fiecăruia să facă ceva și nu există poziție din care să nu putem ajuta”, a spus Alexandra Nadane marți la Bruxelles. „E nevoie de o mulțime de lucruri: de centre de consiliere în cât mai multe orașe, de acordarea unei indemnizații pentru femeile însărcinate începând cu a 14-a săptămână de sarcină pentru acoperirea problemelor neprevăzute, asigurarea unei alimentații sănătoase și a altor nevoi”.

„De politici publice care să valorizeze statutul femeilor însărcinate, de modalități prin care să nu mai fie discriminate în mediul profesional și în societate și de instrumente de lucru prin care psihologii, asistenții sociali, medicii, oamenii politici și toate instituțiile să poată oferi sprijin femeilor în criză de sarcină”. Alexandra Nadane a propus trecerea dincolo de nivelul dezbaterilor și căutarea de soluții în 3 pași: „Primul pas este să avem deschidere și să vrem. Al doilea este să investim timp și efort personal, iar al treilea să-i mobilizăm pe oamenii din jurul nostru să sprijine. Toate celelalte se vor adăuga”. Au luat cuvântul femei care au trecut printr-o criză de sarcină, care au vorbit despre experiențele prin care au trecut, coordonatori și reprezentanți ai unor centre care sprijină femeile în criză de sarcină, membri ai Parlamentului European și persoane care doresc să deschidă centre sau să înceapă noi proiecte de sprijin. În prima parte a evenimentului au fost prezentate testimoniale emoționante privind criza de sarcină, despre care puteți afla mai multe pe alexandranadane.ro. Citește mai multe despre eveniment pe Știri pentru Viață.

Părintele Constantin Necula despre vizita Papei în România

Părintele Constantin Necula afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că vizita Papei Francisc în România demonstrează că ortodocşii nu sunt „fanatici religioşi”, ci „partenerii de dialog evanghelic ai catolicismului” şi pot propune un proiect creştin Europei şi lumii. "Cred că vizita sa în România face parte dintr-o campanie ceva mai largă de dialog social european, înscriindu-se în efortul creştinilor de a ţine unită o regiune bântuită încă de fantoma comunismului, acum cu faţă umană. Pentru ortodocşi, vizita sa este continuarea unui dialog, deloc uşor de purtat, cu autoritatea religioasă a Occidentului creştin. Se dovedeşte că nu suntem fanatici religioşi, ci partenerii de dialog evanghelic ai catolicismului. Că reprezentăm un punct de referinţă în construcţia echilibrului spiritual european. Că dispunem de suficientă forţă a cordialităţii cât să putem propune un proiect creştin Europei şi lumii. Poate acum, în contextul disputei Moscova-Constantinopol, vor înţelege exegeţii de pripas ai realităţii creştine cât de important este aportul BOR în menţinerea păcii interconfesionale şi confesionale. Cred, în acelaşi timp, că pentru Papa Francisc întâlnirea cu catolicii şi greco-catolicii români este şi o împlinire misionară, un binecuvântat prilej de a mulţumi acestora pentru rezistenţa anti-comunistă şi efortul lor de unitate cu Roma." Sursa: Ziarul Prahova

 

Linkuri la știri

Pe drumul spre Halmyris - Lonews 

Transgenderismul, noua vacă sacră a progresismului liberal - Cultura Vieții 

Filmul documentar România, gură de rai - Lonews 

 

21-03-2019


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu