Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 1193

Revoltător - luarea vieții nevinovate prin avort a devenit o normă de cultură acceptabilă

Tags: avort; criza de sarcina;
 

„Recunoscând că există cazuri medicale rare, dar grave, în care mama și copilul pot necesita acțiuni extraordinare, Adunarea Episcopilor este profund îngrijorată că luarea vieții nevinovate prin avort a devenit o normă de cultură acceptabilă”.

Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii a publicat joi o declarație în care își exprimă îngrijorarea față de avort afirmând „sfințenia vieții bazată pe convingerea fermă că viața începe din momentul concepției”.

Adunarea care este compusă din toți ierarhii ortodocși canonici aflați pe teritoriul Statelor Unite „rămâne fermă în convingerea sa că orice intervenție în dezvoltarea vieții este o problemă serioasă” și, din acest motiv, participă în mod regulat la diferite evenimente pro viață și „emite declarații pertinente pe această temă”.

În declarație se face referire la decizia recentă a Senatului statului american New York (S.240) prin care se permite avortul în orice stadiu al sarcinii, până la momentul nașterii.

Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii „denunță categoric aceste evoluții adverse care permit avortul, sub anumite circumstanțe nejustificabile, chiar și în trimestrul al treilea al existenței.”

Adunarea Episcopilor Ortodocși reamintește pe această cale tuturor credincioșilor că „Hristos este o rază de speranță în această lume plină de provocări”.

În acest sens, „Biserica este întotdeauna pregătită și dispusă să sprijine femeile care iau în considerare avortul să găsească modalități alternative de atenuare a oricărei poveri fizice sau spirituale”.

„Biserica este mereu o mamă care iubește, înțelege, hrănește, se roagă și protejează orice viață umană”, se menționează în comunicatul episcopilor din SUA.

Mesajul episcopilor ortodocși din SUA a fost cauzat de recenta decizie a Statului New York de a legaliza avortul până în ultima săptămână de sarcină, după cum informează site-ul Știri pentru Viață:

„Senatul Statului New York, alcătuit din majoritatea democrați, a votat legea care permite avortul până la naștere, chiar și în luna a 9-a. Au aprins și beculețe pe turnurile din oraș „ca să sărbătorească”. Pe de o parte vin studiile de la Oxford University sau de la alte mari universități din lume care arată că de la 16 zile de la concepție începe să bată inima copilului, vin exemple care arată că sunt copii care se nasc prematur și la 5 luni (chiar din SUA) și care trăiesc și azi fericiți, iar pe de altă parte vine lumea politicii și spune că poți să-l avortezi oricând vrei, chiar dacă respectivul copil este pe deplin format. În Constituția SUA se garantează multe lucruri, dintre care primele fiind dreptul la viață și libertatea de exprimare. Dar dacă amintești celor din Senat aceste lucruri, e posibil să-ți iei și amendă pentru „hate-speech”, plus alte pedepse. Nu știu cum vor vedea peste câteva zeci/sute de ani oamenii deciziile acestea. Probabil la fel cum vedem și noi astăzi „operele” săvârșite de Hitler, Stalin. Poate se vor scrie multe cărți și se vor ține multe simpozioane pe acest subiect, dar viața cine o mai poate reda acelor oameni sau viața acestor copii în cauză?”

Epidemia de discriminare împotriva femeilor însărcinate la locul de muncă

Același site semnalează și presiunea extraordinară pe care multinaționalele o pun asupra femeilor, de a avorta sau de a evita o sarcina:

În timp ce avortul este prezentat ca un drept al femeii, marile corporații îl transformă într-o obligație pentru angajate. Nu numai femeile care nu au loc de muncă trec printr-o criză de sarcină, ci și, paradoxal, cele care au joburi la marile companii multinaționale. Iar aceasta nu se întâmplă (numai) în România, ci și în SUA. Pe 15 iunie 2018, cotidianul de orientare liberală (adică pro-avort, printre altele) New York Times a publicat un articol care dezvăluie discriminarea la care sunt supuse la locul de muncă femeile americane însărcinate. Materialul se intitulează „Epidemia de discriminare împotriva femeilor însărcinate la locul de muncă” și se bazează pe studierea statisticilor publice și a arhivelor tribunalelor, dar și pe zeci de interviuri cu femei.

Companiile cu cel mai prost tratament acordat femeilor însărcinate, evidențiat de cele mai multe reclamații și procese înregistrate, sunt Walmart, Merck, AT&T, Whole Foods, 21st Century Fox, KPMG, Novartis și firma de avocatură Morrison & Foerster, care toate afirmă pe website-urile lor că sprijină emanciparea femeii. Din păcate, se pare că nu percep maternitatea ca un element de emancipare a femeii. Articolul prezintă câteva cazuri de femei care au avut probleme la muncă după ce au rămas însărcinate. Una dintre ele chiar a fost presată să avorteze:

Peggy Young a rămas gravidă în 2006, când era șofer pe mașina companiei de curierat UPS. Îndatoririle sale la locul de muncă includeau și ridicarea coletelor grele, lucru pe care medicul ginecolog îi spusese să nu-l facă. Pentru  că angajatorul a refuzat să-i aloce un post de lucru cu îndatoriri mai ușoare, ea și-a luat concediu maternal fără plată, deoarece nu avea asigurare medicală. După ce și-a dat angajatorul în judecată, Curtea Supremă de Justiție din SUA i-a dat dreptate femeii în 2015.

Când a aflat că este însărcinată, șeful i-a spus Christinei Macarelli, agent de vânzări la compania de produse medicale Novartis, că femeile în situația ei (necăsătorite) ar trebui să se gândească la avort. Iar după concediul de maternitate i s-a spus să nu mai încerce să obțină o promoție, „din cauza circumstanțelor nefericite de acasă” – se refereau astfel la fiul ei, Anthony.

Zilnic, Otisha Woolbright introducea tăvi cu pui care cântăreau peste 20 de kilograme în cuptoarele industriale de la departamentul de mâncare gătită al unui supermarket din lanțul Walmart în Jacksonville, Florida. În 2013, când era însărcinată în trei luni, a avut hemoragie, iar medicii i-au spus să nu mai ridice greutăți. Când i-a cerut managerului ei, tot o femeie, să i se dea de făcut ceva mai ușor, aceasta i-a replicat că o văzuse pe actrița Demi Moore făcând acrobații la televizor când era însărcinată. Contactată de ziar, Demi Moore a declarat că în emisiunea respectivă fusese o dublură cea care făcuse cascadoria. „Trebuie să fie extrem de ignorant și necunoscător în ceea ce privește sarcina sau pur și simplu total nepăsător și nesimțit ca să te folosește de un moment de divertisment cu scopul de a presa o femei gravidă să facă ceva care pune în primejdie viața copilului ei”, a scris vedeta într-un email către redacție.

Când a rămas gravidă, Rachel Mountis era premiată ca agent de vânzări fruntaș la Merck. A fost concediată cu trei săptămâni înainte să nască.

După ce a rămas însărcinată, Erin Murphy, agent de bursă la Glencore, acum mama a trei copii, a început să fie discreditată la locul de muncă. Când era însărcinată în opt luni, șeful i-a spus: „Ești în vârstă și tot faci copii, așa că nu ai unde să mai avansezi”. Când se întorcea din concediul maternal, era trimisă să-și pompeze laptele din sâni într-o debara înghesuită și plină de coșuri de gunoi. Ea a reclamat compania la Comisia pentru Șanse Egale de Muncă.

 

04-02-2019
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu