Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 1910

Principala cauză a morții în anul 2018 a fost avortul, 42 milioane de vieți curmate

Tags: avort; criza de sarcina; bioetica; adoptie;

 

Principala cauză a morții în anul 2018 a fost avortul, procedeu prin care au fost curmate 42 milioane de vieți la nivel mondial, informează Știri pentru viață. Statistica sumbră a fost relatată de Breitbart News care a semnalat că numărul de avorturi din întreaga lume este mai mare decât numărul cumulat al persoanelor care și-au pierdut viața din cauza cancerului, SIDA, a accidentelor rutiere și sinucideri.


  • 41.9 milioane avorturi
  • 8.2 milioane persoane decedate din cauza cancerului
  • 5 milioane din cauza fumatului
  • 1.7 din cauza SIDA

La nivel global, aproape un sfert din toate sarcinile înregistrate (23%) s-au încheiat prin avort, iar la fiecare 33 copii născuți, alți 10 au fost avortați.

Worldometers estimează aproximativ 59 milioane de morți în 2018 în întreaga lume, fără a include însă numărul avorturilor. Copiii nenăscuți victime ale avorturilor nu sunt recunoscuți ca ființe umane chiar dacă biologic a fost demonstrat că sunt ființe umane unice chiar din momentul concepției și suferă o moarte violentă prin avort.

Gravitatea și amploarea avortului la nivel global a dus la apariția a numeroase ONG-uri și la organizarea a mai multe manifestări pro-viață în întreaga lume.

Astfel, Marșul pentru viață a fost organizat pentru a opta oară și în numeroase orașe din România și Republica Moldova în 24 martie 2018. Cinci mii de persoane au participat la manifestare numai în București.

 „Politicienii pro-avort trebuie să se căiască pentru promovarea distrugerii vieții umane”, a declarat pe 1 ianuarie episcopul catolic irlandez Kevin Doran.

Irlanda a legalizat oficial avortul la 1 ian. 2019. Legea permite avorturile pentru orice motiv până la 12 săptămâni de sarcină și, în anumite condiții, până în luna a șasea. Contribuabilii sunt obligați să plătească avorturile, iar spitalele catolice sunt forțate să le efectueze. Legea limitează strict protecția conștiinței pentru personalul medical specializat, iar sute de doctori și asistente vor fi forțați să facă avorturile sub amenințarea concedierii. Politicienii pro avort fac presiuni asupra spitalelor să înceapă imediat efectuarea avorturilor, deși multe spitale au declarat că nu sunt încă pregătite din punct de vedere al aparaturii și procedurilor.

Doran, care este una din vocile puternice pro viață în dezbaterea despre avort din Irlanda, a abordat această temă în Predica de anul nou din Catedrala „Neprihănitei Zămisliri” din Sligo. Episcopul a spus că simte „o adâncă tristețe” pentru politicienii catolici care au abandonat învățăturile credinței și au votat legalizarea uciderii nenăscuților. Doran le-a spus acestora „să se căiască și să revină la calea Scripturii” și a avertizat că “negarea acestui drept fundamental la viață, orice s-ar spune, va submina cu siguranță binele comun al societății și va zdruncina liniștea sufletească a mamelor, taților, bunicilor, medicilor și asistentelor”. Episcopul a criticat și toată energia politică folosită pentru „acest scop profund distructiv”, care ar fi putut fi utilizată pentru rezolvarea unor probleme lucruri care ar fi dat speranță societății irlandeze, cum ar fi familiile fără adăpost, persoanele din centrele sociale, asistența medicală pentru săraci și batrâni.

  • Statul Utah a aprobat un proiect legislativ pentru criza de sarcină prin care prin care femeile vor fi informate și despre dezvoltarea intrauterină, traumele avortului și încredințarea spre adopție.

Proiectul așteaptă semnătura guvernatorului, iar dacă va intra în vigoare va corecta informațiile eronate și neactualizate din 1980 menționate în broșura și în clipul de informare utilizate de stat.

De exemplu, minimizarea riscului ca femeile să moară în urma unui avort legal este contrazisă de un raport al Centrului pentru Controlul Bolilor. În numai patru ani (2008-2012) au existat 36 de decese în urma avorturilor legale, iar de atunci numărul lor a crescut.

În plus, există riscuri pentru sarcinile viitoare, mai ales în cazul femeilor care au avut mai multe avorturi. Un studiu realizat în Finlanda la care au participat peste 300.000 de femei a constatat că persoanele care au avut trei avorturi sau mai multe prezentau riscul de a naște prematur și de a avea copii cu greutate scăzută la naștere.

Un studiu realizat pe o perioadă de 5 ani la Tel Aviv a constatat că avortul crește cu 30% riscul de complicații la următoarea sarcină, iar persoanele care au avut un avort au apelat mai frecvent la tratamente de fertilitate și au avut un risc mai mare de a dezvolta diabet în timpul sarcinii.

Oponenții inițiativei legislative consideră că proiectul pleacă de la premiza că femeile nu se informează, dar în realitate există dovezi că angajații Planned Parenthood dezinformează grav femeile, mai ales în privința dezvoltării copilului nenăscut.

Foarte multe femei care au făcut avort au declarat câțiva ani mai târziu că, dacă ar fi știut cum arată bebelușii lor și că le bate inima, ar fi făcut o alegere pe care să nu o regrete.

 

Sursa: https://stiripentruviata.ro/

05-01-2019
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu