Asocierea celor trei extracte vegetale, cu substanţe bioactive care se potenţează reciproc, reprezintă un suport pentru sănătatea ficatului.
Armurariul (Silybum marianum) are efect de protecţie şi regenerare a ficatului. Silimarina este un complex activ de flavonoide format din silibină, silidianină şi silicristină. Silimarina protejează membrana celulară la nivelul structurilor hepatice împiedicând pătrunderea în celulă a substanţelor hepatotoxice (alcool,substanţe chimice toxice, metale grele, tetraclorura de carbon, radicali liberi). Stimulează producerea enzimelor implicate în sinteza de proteine, favorizând regenerarea celor lezate şi producerea de noi celule hepatice, reduce riscul apariţiei calculilor biliari şi favorizează digestia prin fluidificarea şi eliminarea bilei.
Anghinarea (Cynara scolymus) conţine acizi fenolici (în principal acid clorogenic), cinarină şi acid cafeic, sesquiterpene lactonice, flavonoide, fitosteroli, inulina, enzime şi uleiuri esenţiale. Anghinarea îmbunătăţeşte funcţiile ficatului, având rol detoxifiant, normalizează valorile colesterolului, este un bun diuretic şi reduce efectele nocive ale alcoolului.
Păpădia (Taraxacum officinale) conţine sesquiterpene lactonice, flavone, triterpene sterolice (sitosterol, stigmasterol, fitosterol), acizi fenolici, polizaharide, carotenoizi, proteine, glucide, pectine, vitamine, minerale, substanţe amare (taraxacin, taraxacerin), inulină, potasiu. Prin substanţele bioactive pe care le conţine, păpădia măreşte secreţia biliară, normalizează circulaţia sângelui, este tonic pentru ficat şi are efect laxativ, diuretic şi depurativ.
Consultati prospectul AICI!