Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 1353

Biserica Ciprului: Genul este determinat de fiziologia trupului uman și nu este o alegere

Tags: identitate; egalitatea de gen;
 

În contextul consultării publice despre proiectul de lege privind recunoașterea identității de gen, Biserica Ortodoxă a Ciprului a declarat marți că „genul este determinat de fiziologia trupului uman” și nu reprezintă o alegere potrivit propriei voințe.

Ministerul cipriot de Justiție a lansat la începutul lunii august o consultare publică pentru o nouă lege care ar recunoaște identitatea de gen.

Acesta este primul stadiu al procesului îndelungat de legiferare a posibilității oricărei persoane cu vârsta de peste 18 ani să își schimbe genul de maxim două ori.

Consultarea publică se va încheia luni, 17 septembrie.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Ciprului a analizat acest proiect de lege la ședința de lucru de marți, 11 septembrie, care a avut loc sub președinția Preafericitului Părinte Hrisostom, Arhiepiscopul Ciprului.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Ciprului, „Sfântul Sinod consideră că genul fiecărui om este un dar primit de la Dumnezeu, care slujește misterului vieții. Genul este determinat de fiziologia trupului uman și nu reprezintă un element de alegere, de auto-determinare sau de schimbare potrivit propriei voințe.”

„Sfânta Scriptură declară că cele două genuri, bărbat și femeie, au fost făcute de Dumnezeu. Și, prin urmare, respinge teoriile privind genul social, fluiditatea sexuală sau existența unui al treilea sau a mai multor genuri,” se arată în comunicat.

Proiectul de lege „privind recunoașterea legală a identității de gen” care prevede posibilitatea schimbării genului înregistrat până la maxim de două ori, la simpla cerere, recunoaște ca drept al omului inversarea a însăși firii sale.

„Considerăm că acest proiect de lege provoacă simțul societății și atacă instituția sfântă a familiei”.

Făcând referire la faptul că alte state au aprobat proiecte de lege similare, Sfântul Sinod al Bisericii Ciprului a subliniat că „ceea ce poate fi trecut cu vederea de alte popoare, care au propriile lor tradiții religioase și filosofice, nu poate avea aceeași soartă la un popor ortodox cu o tradiție creștină îndelungată”.

Ierarhii Sfântului Sinod au făcut un apel la membrii parlamentului cipriot „să nu dezrădăcineze ce a mai rămas sănătos în acest loc”.

„Degenerarea psihosomatică a societății nu este cel mai bun lucru pentru un popor care se luptă pentru supraviețuirea sa națională”, se arată în comunicatul Sinodului.

 

Sursa: basilica

12-09-2018
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu