Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 3033

Ziua Sfântului Andrei este acum oficial nelucrătoare

Tags: ;

 

 

Sărbătoarea Sfântului Andrei, Ocrotitorul României, a fost consemnată în mod oficial ca zi nelucrătoare. Legea care modifică Codul muncii a intrat în vigoare în 27 iulie, ceea ce înseamnă că ziua de 30 noiembrie va fi liberă încă din acest an.

 

Încă de anul trecut, PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a trimis conducerii Camerei Deputaţilor o scrisoare în care solicita ca ziua de 30 de noiembrie să fie declarată, sărbătoare legală nelucrătoare.

Iniţiativa legislativă a venit din partea deputatului Mircia Giurgiu şi a senatorilor Emilian Frâncu şi Liviu Pasca şi a fost adoptată la sfârşitul lunii iunie. Argumentarea a prezentat faptul că demersul este un act firesc de celebrare a Apostolului românilor, cel care a întemeiat primele comunităţi creştine de pe teritoriul ţării noastre, marcând astfel cum se cuvine o zi a spiritualităţii naţionale. Un alt motiv a fost acela că, pe baza datelor oficiale publicate de UE, referitoare la numărul de zile nelucrătoare din legislaţia statelor membre, „România ocupă unul dintre ultimele locuri în acest clasament, cu 11 zile libere, în timp ce în fruntea clasamentului se află Marea Britanie, cu 33 de zile libere pe an, urmând Belgia, cu 23 de zile.”

În baza adoptării acestei legi, Codul muncii a fost modificat prin Legea nr. 147/2012, publicată în Monitorul Oficial nr. 509, din 24 iulie 2012.

 

30-07-2012


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu