Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
CĂRŢI NOI / Produse noiNr. vizualizari: 1438

Părintele Arsenie Boca, pictor bisericesc la Drăgănescu - Florin Dutu (CARTE)

Tags: Arsenie Boca;
Părintele Arsenie Boca, pictor bisericesc la Drăgănescu - Florin Dutu (CARTE)
 

Prezentare:

Cartea a apărut cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la începerea lucrărilor de pictură de la Biserica „Sf. Nicolae” Drăgănescu de către Părintele și Pictorul bisericesc Arsenie BOCA.

„Ceea ce am admirat la Sfinţia Ta e că nu te-ai lăsat. Din zugrav de suflete, fericite să se modeleze după Domnul tuturor, iată-te zugrav de biserici, adică al celor ce poartă pe chipurile cuvioase reflexul desăvârşirii Fiului lui Dumnezeu. E o mare mângâiere, acum când nu mai ai prilejul să desăvârşeşti pe aspiranţi, să poţi mângâia cu penelul pe cei desăvârşiţi pentru a-i da pildă pe zidurile sacre. Mica biserică de la Drăgănescu are norocul să simtă pe zidurile ei zugrăvite predicile fierbinţi, pe care miile de oameni le ascultau la Sâmbăta de Sus. E o pictură nouă ca şi predica de atunci... Biserica de la Drăgănescu iradiază lumina raiului.”
Academicianul Nichifor Crainic (1889-1972) către Părintele Arsenie Boca

„Cine vrea să se convingă că în urma acestor studii părintele Arsenie n-a pus în fresca de pe pereţii bisericilor la care a pictat doar scene şi compoziţii creştine remarcabile, ci a sesizat, în linii şi culori, adevăruri vii şi luminoase ale vieţii harice, cum puţine s-au realizat la noi, acela n-are decât să cerceteze pictura bisericească din Drăgănescu ca să nu mai vorbim de tot atâtea lucrări de coloristică şi de modelaj cunoscute atât la Sâmbăta cât şi la Prislop. Nu trebuie uitate nici coperţile minunate ale primelor patru volume ale «Filocaliei» şi ale «Vieţii în Hristos».”
Pr. Prof. Dr. Teodor BODOGAE (1911-1994),
„În amintirea părintelui Arsenie”

„Părintele Arsenie Boca m-a chemat acolo sus pe schelă și mi-a spus aceste lucruri cu durere dinlăuntru: «Am vrut să fac muncă duhovnicească și nu m-au lăsat! Am scris și nu m-au luat în seamă, nu m-au publicat! Tot ce mi-a rămas e pensula! Prin asta pot face deocamdată!»”
Dl. Nicolae MOGA din Ludișor (Făgăraș)

Detalii despre carte / COMANDA

02-04-2018
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu