Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
CĂRŢI NOI / Produse noi. PROMOTIINr. vizualizari: 3474

Intamplari minunate din vremea noastra - culese de Arhim. Petroniu Tanase

Tags: minuni;
Intamplari minunate din vremea noastra - culese de Arhim. Petroniu Tanase

Editura Anastasis & Editura Agaton; 112 pag.20x13,5 cm; 7 lei

Aceste întâmplări minunate sunt culese şi traduse din diferite cărţi publicate în limba greacă de Arhimandritul Petroniu Tănase din Schitul românesc Prodromu - Sf. Munte Athos [pe când era ieromonah]
     Una din marile personalităţi ale vieţii monahale atonite contemporane este părintele arhimandrit Petroniu Tănase de la Schitul românesc Prodromu.
Intrat încă din fragedă tinereţe în şcoala ascultării şi a smereniei călugăreşti la mănăstiri din ţara Moldovei, Prea Cuvioşia Sa a dobândit o aleasă cultură şi trăire duhovnicească care l-au impus în ochii tuturor celor care l-au cunoscut. De ani de zile Sfinţia Sa se nevoieşte împreună cu un grup de călugări români la Schitul nostru Prodromu din Sf. Munte Athos, străduindu-se să ţină aprinsă făclia credinţei şi a românismului în Grădina Maicii Domnului.
     Părintele Petroniu este arhicunoscut în Sf. Munte ca un om al rugăciunii, al nevoinţei şi al scrisului. L-am întâlnit de câteva ori în peregrinările prin Athos şi m-am putut convinge de sfinţenia vieţii sale, de bunătatea sufletească ca şi de aleasa sa înţelepciune.
     Lucrarea de faţă intitulată “Întâmplări minunate din vremea noastră” este rodul muncii valoroase a Părintelui Petroniu, care a adunat laolaltă mărturii despre minunile săvârşite de Dumnezeu sau de Maica Domnului asupra oamenilor din contemporaneitate şi care au fost deja publicate în diverse alte lucrări.
     Cartea ne dă speranţa că şi în zilele noastre se fac minuni celor care cu credinţă cer de la Dumnezeu intervenţia Lui  în viaţa lor.
     Binecuvântăm iniţiativa editurii Anastasis din Sibiu pentru gândul frumos de a da la lumina tiparului în româneşte această lucrare şi rugăm pe Dumnezeu “Cel care face minuni”(Ps. 85, 9) fără de număr să reverse harul credinţei, al nădejdii şi al dragostei asupra cititorilor. - P.S. Visarion Bălţat
Cuprins

Cuvânt înainte - P.S. Visarion Bălţat  / 5

O mare minune din vremea noastră  /  7
Întoarcerea din altă viaţă  /  34
Cu înşişi ochii mei  /  73
Sângele Maicii Domnului  /  80
“Hristos în frac”  /  89
Salvare neaşteptată  /  93
Trei morţi  /  97
Minunea Sfinţilor Arhangheli  /  105
Banditul Eustatie se face călugăr  /  107
Povestea unui osândit în iad  /  109
19-04-2012
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu