Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Evenimente, Apeluri, PromoțiiNr. vizualizari: 3332

Darurile făgărăşenilor au ajuns la Valea Plopului

Tags: Valea Plopului;
Darurile făgărăşenilor au ajuns la Valea Plopului
 
Vizita Părintelui Nicolae Tănase de la Valea Plopului în mijlocul făgărăşenilor în data de 13 martie 2012, cu ocazia organizării unei conferinţe duhovniceşti de către Asociatia pentru Isihasm şi Protopopiatele din Făgăraş, nu a rămas fără ecouri. Deşi ideea de a-l ajuta pe părintele Nicolae exista de mai mult timp, aceasta şi-a găsit rezolvarea chiar în Postul Mare.
           
            La Valea Plopului şi pe Valea Screzii Părintele Nicolae Tănase desfăşoară o activitate impresionantă, unde adăposteşte şi hrăneşte zilnic peste 400 de suflete pe care societatea le respinge: copii abandonaţi, copii salvaţi de la avort, orfani, copii ai străzii, gravide neacceptate de familiile lor, mame tinere alungate de părinţii şi soţii lor sau tineri peste 18 ani nevoiţi să părăsească orfelinatele. Prin Asociaţia Pro-Vita părintele a construit şi foarte multe case pentru copii care vor să rămână acolo definitiv, neavând alt loc unde să meargă. Solidaritatea dintre copii şi dărnicia oamenilor din diferite zone ale ţării au transformat locul într-un adevărat colţ de bucurie. Toate aceste lucruri se petrec în judeţul Prahova, la 18 kilometrii de localitatea Vălenii de Munte şi aproximativ 215 kilometri de Făgăraş.
            Imediat după conferinţa din 13 martie 2012 de la Casa de Cultură din Făgăraş, care a avut ca titlu Dacă postul nu ne schimbă, este pierdere de timp, Protopopiatul Făgăraş a organizat o acţiune în Ţara cartofului pentru a-l ajuta pe Părintele Nicolae Tănase. Foarte multe persoane au reacţionat pozitiv şi cu multă bucurie, reuşindu-se colectarea a 9000 de kilograme de cartofi, foarte multe pachete de făină, zahăr, ulei şi foarte multe ouă, dar şi şosetuţe de lână lucrate manual. „Sunt de lână? Cred că cine le-a donat a muncit mult pentru ele! Domnul să le ajute tuturor!” a spus uimită una dintre îngrijitoarele din tabăra de copii. Întrebate fiind de ce au nevoie cel mai mult, îngrijitoarele au răspuns că alimentele sunt cea mai mare nevoie, dar şi hăinuţele şi jucăriile pentru copii sunt foarte folositoare.
            Darurile făgărăşenilor vin să dovedească faptul că la Făgăraş postul de bucate şi postul de păcate se împleteşte cu milostenia, aşa cum am învăţat cu toţii de la preoţii duhovnici şi precum auzim vorbindu-se în conferinţele organizate în această perioadă.
            Putem să ne mândrim cu făgărăşenii noştri care fac fapte de milostenie acum, în această perioadă de pregătire pentru Învierea Domnului. „Îi ajutăm pe copiii de la Valea Plopului pentru că ne simţim solidari cu activitatea desfăşurată de Părintele Nicolae şi pentru că ştim că ajutându-i pe cei ce au mai puţin sau chiar de loc, practic ne ajutăm şi pe noi. Cum? Aşa cum am învăţat de la Părintele Steinhardt: dăruind vei dobândi”, ne-a spus S.A. din Făgăraş.
            Părintele Protopop Ioan Tărcuţă, cel care a supravegheat personal desfăşurarea activităţii de colectare a cartofilor şi a altor produse de la făgărăşeni, s-a adresat celor care au răspuns pozitiv acestei campanii de solidaritate: „Le mulţumim tuturor pentru bunăvoinţa şi deschiderea de care au dat dovadă, mai ales că fiecare a avut în minte faptul că e post şi că o faptă bună e de folos şi celor care o primesc, dar mai ales celor care o dăruiesc. Dar pentru că mulţumirea care vine de la noi e prea mică faţă de faptele oamenilor, Îl rugăm pe milostivul Dumnezeu să mulţumească tuturor celor care şi-au deschis inima dându-le El de Sus după dorinţele fiecăruia. Îi mulţumim şi părintelui stareţ Arhimandritul Ilarion Urs de la Mănăstirea Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus pentru faptul că ne-a pus la dispoziţie un camion de 9 tone cu ajutorul căruia am transportat cartofii. Le mulţumesc, de asemenea, şi tuturor preoţilor din Ţara Făgăraşului care au sprijinit această campanie de ajutor social, dar mai ales pentru faptul că reuşim astfel să devenim din ce în ce mai prezenţi în activitatea responsabilă a Bisericii”.
            Darurile făgărăşenilor trimise la Valea Plopului provin din localităţile: Făgăraş, Viştea de Jos, Drăguş, Sâmbăta de Sus, Şercăiţa, Dridif, Ucea de Sus şi Ucea de Jos. „Vom face şi cu alte ocazii astfel de campanii de strângere de alimente pentru cei aflaţi în dificultăţi pentru ca bucuria de azi să o putem păstra atât cât vom putea” ne-a mai spus Părintele Ioan Tărcuţă. (Alexandru Socaciu)
31-03-2012
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu


CARTI/produse despre:
Valea Plopului