Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 960

Moaștele Sfântului Efrem Cel Nou pot fi cinstite și la Mănăstirea Radu Vodă

Tags: ;
Moaștele Sfântului Efrem Cel Nou pot fi cinstite și la Mănăstirea Radu Vodă

 

Sfântul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou a fost cinstit în Mănăstirea Radu Vodă din Capitală, locaș ce adăpostește un fragment din moaștele sale. Slujba din 5 mai 2017 a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Ierarhul a subliniat faptul că Sfântul Mucenic Efrem este vindecător de boli și model de mărturisire a credinței.

Sfântul Efrem ne oferă exemplul unui creștin adevărat, al unui mărturisitor care sub povara crucii pe care o purta ar fi putut renunța pentru a fi grațiat, dar a preferat să sufere și să moară pentru a fi împreună cu Hristos mereu, în viața veșnică, a spus PS Timotei, conform Radio Trinitas.

În predica rostită, ierarhul a vorbit despre cinstirea sfinților prin urmarea pildei vieții lor.

Câți dintre noi ar vrea să fie martiri cum a fost Sfântul Efrem? Cei mai mulți ar renunța la propria lor credință după primele încercări. Foarte mulți dintre noi ne pierdem ușor credința, a atras atenția Preasfinția Sa.

În continuare PS Timotei Prahoveanul a făcut referire la mărturisirea credinței printre străini în contextul actual în care foarte mulți români se află în țări străine și în culturi diferite. De asemenea, a amintit și de mucenicia creștinilor din zilele noastre.

Biserica lovită de valuri dintr-o parte și din alta, acum și altădată în istorie, a fost întotdeauna susținută de astfel de mărturisiri. În vremea noastră în lume curge încă mult sânge de creștini.

Aceste exemple de mucenicie, a conchis ierarhul, trebuie să ne aducă mai multă credință pentru a înțelege Taina Evangheliei și frumusețea credinței noastre.


Sfântul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou s-a născut în Grecia în 14 septembrie 1384. În anul 1425 a fost luat prizonier de turcii care au atacat mănăstirea de pe Colina Neprihăniților – Néa Makri, unde viețuia sfântul.

După ce a fost torturat mai multe luni, a trecut la cele veșnice în 5 mai 1426.

© Ziarul Lumina. Basilica.ro

 

05-05-2017


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu