Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe {accept} | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 1106

Patriarhul rus declară sfânt războiul împotriva terorismului

Tags: ;

 

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse a numit lupta împotriva terorismului, un "război sfânt", și a cerut unităților internaționale să abandoneze standardele duble, pentru a învinge acest rău la nivel mondial. Informația a fost oferită de rețeaua de televiziune RT (Rusia Today).

"Astăzi, când luptatorii noștri iau parte la operațiunile de luptă din Orientul Mijlociu, știm că acest lucru nu reprezintă o agresiune, o ocupație sau o încercare de a impune o anumită ideologie asupra altor oameni; acest lucru nu are nimic de-a face cu susținerea unor guverne", a declarat Patriarhul Kirill, cu ocazia comemorării victimelor celor care au luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial.

"Aceasta este o luptă împotriva dușmanului de temut, care în prezent nu numai că răspândește răul in Orientul Mijlociu, ci, totodată, pune în pericol întreaga omenire". El a adăugat: "Astăzi noi numim, acest terorism, rău."

Patriarhul a spus, de asemenea, că teroriștii îi vizeaza pe civilii nevinovați, pentru a-și intimida adversarii și a zdrobi orice rezistență la doctrinele lor, provocând un număr mare de victime și suferința omeneasca.

"Acesta este motivul pentru care războiul împotriva terorismului, astăzi, devine război sfânt. Mă rog lui Dumnezeu ca oamenii din toată lumea să înțeleagă acest lucru și să oprească împărțirea teroriștilor în buni și răi, precum și conectarea războiul împotriva terorii cu propriile lor obiective, care sunt de multe ori încă puternic prezente pe agenda politică", a spus liderul Bisericii Ortodoxe Ruse.

El le-a mai spus credincioșilor ortodocși, să se roage pentru militarii ruși, să rămână fideli căii duhovnicești care permite utilizarea forțelor armate împotriva răului, pentru dreptate și pentru a salva vieți omenești.

În luna februarie a acestui an, purtătorul de cuvânt pe probleme externe al Bisericii Ortodoxe Ruse declarase, într-un interviu de presă, citat de RT, că liderii mondiali ar trebui să depășească disidența politică și să se unească în lupta împotriva terorismului internațional, ca provocare pentru omenire în general. "Ne așteptăm ca mesajul de pace să fie auzit. Ca, în loc sa creăm diferite coaliții anti-teroriste, cu contradicții adânci și pline de consecințe imprevizibile, să existe doar o astfel de alianță", a declarat Mitropolitul Ilarion, cu privire la întâlnirea dintre Patriarhul rus Chiril și Papa Francisc, din Havana, Cuba. (Sursa: lonews.ro)

Nota redacției: Nu este prima dată când Patriarhul Kirill se exprimă public cu privire la chestiuni ce țin de politica internațională, depășind ceea ce am putea numi aria de acopeire a competențelor de ordin clerical. El vorbește despre lipsa de susținere a unor guverne, despre scopul nobil al intervenției ruse în Orientul Mijlociu, spre a o justifica, știut fiind că la Moscova, conducătorul Bisericii Ruse are o bună înțelegere cu președintele Putin, dar și o imensă influență. De altfel, în perioada imediat următoare, cei doi vor efectua împreună o vizită la mănăstiri din Sfântul Munte Athos.

 

13-05-2016


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu