Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Evenimente, Apeluri, PromoțiiNr. vizualizari: 1278

Expoziție de iconografie post-bizantină la Copenhaga (10 aprilie-10 mai 2016)

Tags: ;
Expoziție de iconografie post-bizantină la Copenhaga (10 aprilie-10 mai 2016)

 

La 10 aprilie 2016, urmare Liturghiei, artiștii iconari români Matei Schinteie și Maria-Kornelia Schinteie din Covasna au inaugurat, cu sprijinul Ambasadei României la Copenhaga, expoziția de iconografie post-bizantină cu icoane pictate pe lemn,  în incinta Parohiei Ortodoxe Române din capitala daneză.
La evenimente au fost prezenți numeroși membri ai comunității de români din Danemarca, preoţi şi diaconi din Danemarca şi Suedia,  oficiali români (Alexandru Victor Micula, secretar de stat în Ministerul român al Afacerilor Externe,  Matei Viorel Ardeleanu, ambasadorul român la Copenhaga), diplomați, presă și artiști din România. Cu acest prilej, secretarul de stat Alexandru Victor Micula și ambasadorul Matei Viorel Ardeleanu au fost distinși cu decorația ”Crucea Nordului pentru mireni” a Europei de Nord de către P.S. Macarie Episcopul Europei de Nord.
În marja acestor evenimente, rapsozii Cornelia Ardelean-Archiudean și Alexandru Pugna, muzicieni sosiți din Bistrița Năsăud, după ce au fost şi ei decoraţi cu aceeaşi distincţie, au susținut un concert de pricesne tradiționale.

Perioada expoziţiei de iconografie post bizantină este din 10.04.2016 până la data de 10.05.2016.

 Sursa: Ambasada României la Copenhaga

28-04-2016


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu