Prezentare:
Adolescenţa este o perioadă dificilă de viață și totodată complexă nu doar pentru copiii care se maturizează, ci și pentru părinții acestora. Dezvoltarea organismului copilului, modificările hormonale, pubertatea, formarea personalităţii și formarea spirituală, primii pași către vârsta adultă – toate acestea se dovedesc a fi probleme mai mari ori mai mici, dar decisive, pentru copiii de până mai ieri…
Uneori se ajunge la agresivitate, la răzvrătirea adolescenților față de părinți, la un comportament pe care părinții de cele mai multe ori nu sunt capabili să‑l administreze. Starea de spirit, în această perioadă, se schimbă brusc. Fiica iese acum de sub controlul mamei sale și se străduiește să se elibereze de sub influența acesteia. Contactul cu părinții îi provoacă un anume disconfort. Înstrăinarea tatălui ori a mamei față de tânăra aflată la o vârstă critică nu e însă de dorit...
Cum să procedăm, ca părinți, cu fiicele noastre? Cum să ne păstrăm autoritatea și în același timp încrederea copiilor noștri adolescenți? Cum ar trebui să se comunice în perioada cea mai dificilă a creşterii lor? Cum să fie înțeleși, să se ajungă la un limbaj comun?
Cartea de față încearcă să răspundă la toate aceste întrebări, deloc ușoare pentru lumea tot mai complexă de astăzi, constituindu‑se într‑un îndrumar practic pentru părinții cu copii aflați la vârsta adolescenței.