Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 1788

Știri externe - februarie 2016 (EXT)

Tags: ;

FILIPINE: Convertiri în masă la Ortodoxie

Doi foști episcopi protestanți, patru pastori și enoriașii lor s-au botezat recent ca ortodocși, în Filipine. Astfel, preoții ortodocși ruși din zonă au avut ocazia să boteze sute de foști protestanți. Taina Sfântului Botez a fost precedată de doi ani de cateheză. Noi Botezuri în masă sunt asteptate și în alte 29 de comunități filipineze, doar în cursul acestui an, în cadrul misiunii ortodoxe Ruse din Filipine.

De asemenea, în SUA, tot mai mulți africani trec la Ortodoxie. Frăția ortodoxă "Sfântul Moise cel Negru" este o organizație non-profit, pan-ortodoxă, în care aceștia sunt atrenați. Misiunea sa este aceea de a veni în ajutorul americanilor, cu darul Ortodoxiei. (sursa: lonews.ro)

TURCIA: O altă biserică foarte veche a fost descoperită în catacombele din Cappadocia

O biserică foarte veche a fost descoperita într-un oraș subteran din Cappadocia (Turcia). Biserica a fost găsită în timpul lucrărilor de excavare întreprinse pentru construirea unei case în orașul mic Nevsehir, aflat pe platoul anatolian central. Autoritățile locale au declarat deja că vechea biserică ar putea deveni unul dintre principalele obiective de pelerinaj creștin. Potrivit primarului orașului Nevșehir, Ünver Hasan, zidurile bisericii sunt decorate cu fresce frumos conservate, conținand scene ale Înălțării și Judecății de Apoi. "Din câte știm noi, fresce similare nu mai sunt cunoscute în alte biserici vechi. Conform cercetătorilor, datează din al cincilea secol dupa Hristos". Arheologii au anunțat că lucrările vor fi întrerupte până în primăvară, astfel încât frescele să nu sufere din cauza umezelii de iarnă. "Am identificat câteva fresce", a declarat arheologul, "iar celelalte vor fi scoase la lumină, cu timpul. Frescele de pe fațada bisericii reprezintă Răstignirea și Înălțarea Domnului. Mai există, de asemenea, fresce cu reprezentări ale apostolilor, sfinților și proorocilor Moise și Ilie", a mai dăugat el. O galerie foto este disponibilă aici. (sursa: lonews.ro), sursa foto: descopera.ro)

ITALIA: Un milion de italieni au ieșit în stradă pentru a susține familia tradițională

Un protest masiv a avut loc la Roma în apararea familiei tradiționale. Evenimentul a fost provocat de dezbaterea din Italia legată de recunoașterea parteneriatelor gay și a unor drepturi de adopție limitate pentru cuplurile de același sex (Euronews). Prevederea care permite homosexualilor să adopte copiii biologici ai partenerilor lor este cea mai contestată, inclusiv în coaliția condusă de premierul de stânga Renzi, care susține proiectul (AFP). Ministrul de interne, Angelino Alfano, membru al Partidului Noului Centru-Dreapta, este unul din criticii cei mai vocali ai ”prevederii copilului vitreg”, asa cum este numita măsura legislativă. Angelino a declarat recent că va căuta să anuleze prevederea, dacă va fi votată în Parlament, prin convocarea unui referendum pe temă (The Guardian). La marș au participat mai mulți membri ai Parlamentului European. Papa Francisc a readus aminte opoziția Bisericii Catolice față de căsătoriile gay, cu o săptămână în urmă, afirmând că familia tradițională este familia dorită de Dumnezeu(Euronews). (Sursa: The European Post via cuvantul-ortodox.ro)

FRANȚA: Consiliul Europei a decis: Statul Islamic a comis GENOCID

Pe 27 ianuarie 2016, Adunarea Consiliului Europei (Strasbourg) a adoptat o rezoluție care recunoaște că "persoanele care acționează în numele entității teroriste auto-proclamate Daesh" [Statul Islamic], "au comis acte de genocid și alte infracțiuni grave, pedepsite în conformitate cu dreptul internațional".

În rezoluția intitulată "Luptătorii străini din Siria și Irak" (nr. 2091, 2016), Adunarea "reiterează faptul că dreptul internațional le impune statelor obligația pozitivă de prevenire a genocidului și, prin urmare, ele trebuie sa faca tot posibilul pentru a-i împiedica pe cetățenii proprii să participe la astfel de acte". (sursa: lonews.ro)

UCRAINA: Lumea ortodoxă nu va susține schisma din Ucraina

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a declarat că Primații Bisericilor Ortodoxe, reuniți în Sinaxă la Chambesy în luna ianuarie a acestui an, s-au arătat de acord în condamnarea schismei Bisericii din Ucraina. Patriarhul a reiterat faptul că există o singură modalitate de a depăși schisma ucraineană: "prin negociere și prin obținerea de rezultate, pe baza canoanelor sfinte". "Ucraina are doar Biserica Ortodoxă Ucraineană, recunoscuta de către toate Bisericile Ortodoxe și, prin urmare, în cazul în care oamenii doresc să fie în comuniune cu credința ortodoxă ecumenică, acestia ar trebui să revină in Biserica Ortodoxă Ucraineană, pe baza canoanelor existente în Ortodoxia ecumenică. Nu există nicio altă cale, și nu există, astazi, niciun alt mesaj pentru Ucraina, din partea Patriarhilor", a spus el. (Sursa: lonews.ro)

ISRAEL: A fost descoperită Scăldătoarea Siloamului

De ani de zile, unii cercetători pun la îndoială precizia istorică a Evangheliei după Ioan. Evanghelia după Ioan, capitolul 9, relatează scena în care Iisus vindecă un orb din naștere. După ce spune ucenicilor că orbirea acestuia nu are nimic de-a face cu păcatele lui sau ale părinților săi, Iisus a făcut tină, a uns ochii orbului și l-a trimis să se spele în scăldătoarea Siloamului. În secolul al cincilea, creștinii au identificat un loc în Ierusalim ca fiind scăldătoarea Siloamului și locul miracolului. Dar descoperirea scăldătoarei adevărate a avut loc de curând.  În timpul lucrărilor de construcție pentru reparația unei conducte de apă lîngă Muntele Templului, arheologii au găsit „două trepte vechi de piatră.” În conformitate cu Biblical Archeology Review, „cercetările ulterioare au arătat că aceste două trepte au fost parte a unui bazin monumental din perioada celui de-al doilea Templu, perioada în care a trăit Iisus.” Scăldătoarea, de formă trapezoidală, a avut lungimea de aproximativ 70 de metri. (Sursa: http://www.christianpost.com, traducere pentru lonews.ro de Ion Rotaru)

 

24-02-2016


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu