Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Evenimente, Apeluri, PromoțiiNr. vizualizari: 1409

La Sibiu se lansează ”Şcoala părinţilor”

Tags: naștere; educaţie; părinți;
La Sibiu se lansează ”Şcoala părinţilor”

 

La ințiativa dr. Livia Ognean, medic neonatalog la Maternitatea Spitalului Județean, mai multe asociații din Sibiu au realizat, după doi ani de pregătiri, un proiect care își propune să educe părinții, respectiv „ABC – Să învăţăm despre copii. Şcoala părinţilor”. Asociația Baby Care și Asociația Mâini Unite, cu sprijin consistent din partea Salvaţi Copiii România şi cu suportul a încă trei parteneri – Asociaţia Unii pentru Alţii Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi Teatrul pentru copii şi tineret Gong din Sibiu – au dezvoltat proiectul „ABC – Să învăţăm despre copii. Şcoala părinţilor”, care oferă acces gratuit părinților și acoperă cele 1.000 de zile cruciale pentru un copil, de la concepție până la vârsta de 2 ani.

”Cursul se adresează părinților căci concepția învechită potrivit căreia mama se ocupă de copil și tatăl de alte lucruri nu mai e de actualitate, tatăl trebuie să știe la rândul lui cum să se descurce dacă rămâne singur cu copilul. Așa că așteptăm părinți la cursuri dar și viitori părinți și oricine este interesat”, a spus dr. Livia Ognean. Proiectul, gândit de  medici obstetricieni, neonatologi, pediatri, medici de familie, psihologi, dar şi părinţi cu experienţă, abordează întreaga complexitate a nașterii și îngrijirii unui copil, încă din perioada sarcinii. Accesul la şcoala părinţilor este gratuit, astfel încât restricțiile financiare să nu afecteze accesul la o bună informare.

Curs susținut de specialiști

Ședințele cursului care se va lansa la Sibiu în 8 martie, sunt structurate astfel încât un sfert din timp este dedicat prezentării temelor în discuţie, restul timpului fiind destinat oferirii de răspunsuri punctuale la întrebările participanţilor. La fiecare dintre şedinţe vor participa 3-5 specialişti pregătiţi să ofere aceste răspunsuri. “Nașterea și îngrijirea unui copil sunt atât de complexe, încât se spune că niciodată nu ești pregătit pentru aducerea pe lume a unei noi vieți. Această prejudecată conține, de fapt, teama fiecăruia de a fi pe deplin responsabil de o nouă viață, teama că nu ne vom descurca, că nu știm ce, dar mai ales cum să facem astfel încât să creștem un copil sănătos atât fizic cât și psiho-emoțional. Teama aceasta și emoția care o însoțește sunt cât se poate de firești. Rolul de părinte nu seamănă cu niciun alt rol social, dar, odată învățat, devine cel mai autentic rol pe care cineva îl poate avea în viață. De aici importanța majoră pe care Salvați Copiii o acordă educației prenatale, care oferă informaţii  despre sarcină, naştere, îngrijirea şi alimentaţia copilului, dar şi despre schimbările psiho-emoţionale care însoţesc sarcina, naşterea şi apariţia unui copil în familie. Sănătatea copilului începe cu și de la părinți”, subliniază Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Părinții sunt încurajați să se înscrie şi să participe la şedinţele de educaţie prenatală care vor avea loc lunar (sau mai des, dacă acest lucru este solicitat) în fiecare a doua marţi din lună, între orele 18.00-20.00, în Sala de Conferinţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu (în clădirea direcţiunii spitalului). Informaţii privind tematica cursurilor şi lectorii vor fi difuzate începând din această săptămână cabinetelor medicale şi policlinicilor din Sibiu şi judeţ, dar şi în numeroase locuri publice precum şi pe pagina Facebook dedicată acestui proiect – “ABC – Să învăţăm despre copii. Şcoala Părinţilor”.

Alte informații, dar și articolul complet, pot fi citite la sursă – www.turnulsfatului.ro

 

 

21-02-2016
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu