Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
CĂRŢI NOI / Produse noiNr. vizualizari: 1935

Lumina Evangheliei - Pr. Prof. Vasile Mihoc (CARTE)

Tags: ;
Lumina Evangheliei - Pr. Prof. Vasile Mihoc (CARTE)

Exegezele din acest volum se vor a fi, în primul rând, un ajutor pentru preoți la împlinirea misiunii lor sfinte de a propovădui cuvântul lui Dumnezeu. Ele și sunt ancorate puternic în acest cuvânt, evitând orice diluare oratorică. Alcătuite de un profesor de Studiul Noului Testament, aceste exegeze reflectă în special - cum o arată titlul însuși al cărții - perspectiva exegezei biblice.
Pe de altă parte, deși bazate pe analiza exegetică, aceste exegeze sunt dezvoltări tematice. Ele și au, fiecare, un titlu, care indică tema tratată în special în abordarea respectivă. Temele, capitole ale credinței cea "dată sfinților o dată pentru totdeauna" (Iuda 3), sunt luate în considerare și prezentate din perspectiva actuală a propovăduirii și a trăirii cuvântului lui Dumnezeu.
Volumul ar putea fi astfel intitulat, cu o expresie paulină, Cuvinte ale credinței și ale bunei învățături (I Tim 4, 6), constituindu-se într-un adevărat catehism ortodox, cu insistență asupra fundamentelor învățăturii celei mântuitoare. Socotim astfel că această carte va fi de cel mai mare folos și credincioșilor mireni, mai ales acelora care posedă o anumită formație creștină și care doresc să aprofundeze învățătura Bisericii noastre Ortodoxe din perspectiva studiului Sfintei Scripturi. Avem conștiința că citirea acestei îi va ajuta și pe credincioșii mireni să descopere mai plenar frumusețea și adevărul învățăturii dumnezeiești și, mânați de dorința sfântă de a împărtăși și altora această învățătură, să fie gata a da seamă de credința și de nădejdea lor în Hristos Dumnezeu (cf. I Pt 3, 15).

Pr. Prof. Vasile Mihoc

28-01-2016


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu