Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 2281

Știri interne - august 2015 (RO)

Tags: ;

Românii cred în Dumnezeu în procent de 96,5%

Conform unui sondaj preluat de AGERPRES, 96,5% dintre români cred în Dumnezeu, 84,4% cred în sfinți, 59,6% cred în existența raiului, 57,5% în cea a iadului, iar 54,4% în viața de apoi. De asemenea, 83,9% dintre români se consideră persoane religioase, 10,3% — nereligioase, în timp ce 1,1% se declară atei convinși. Potrivit sursei citate, 37,8% dintre românii care se declară religioși merg la biserică doar la marile sărbători, 25,4% o dată pe săptămână (mai ales duminica), 18,9% o dată pe lună, 10,2% o dată pe an sau mai rar, 3,4% declară că nu merg la biserică, 2,7% de câteva ori pe săptămână și doar 0,9% spun că merg zilnic la biserică.

Totodată, 83% dintre români spun că respectă zilele de duminică și sărbătorile religioase, 74,6% se închină atunci când trec pe lângă o biserică, 65,6% spun că se roagă în mod regulat și 60,2% afirmă că își sfințesc obiectele personale, casa, mașina, iar 53,6% dintre români contribuie periodic cu bani la biserică. Sondajul arată că 39,4% dintre români spun că apelează la preot atunci când au necazuri, 34,9% dintre ei se spovedesc periodic, iar 29,6% postesc în mod regulat. "Barometrul INSCOP — ADEVĂRUL despre România" a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul în perioada 9-14 iulie 2015, pe un eșantion de 1.075 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%.  

Biserica a donat aparatură de 60.000 euro pentru trei spitale din Capitală

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a adunat din donaţii şi sponsorizări 60.000 de euro, din care a cumpărat aparatură medicală, inclusiv un înlocuitor de plămâni, singurul de aceste tip din Europa de Est. Aparatura a fost donată spitalelor “Grigore Alexandrescu”, “Marie Curie” şi Elias din Capitală, potrivit gandul.info. “Este nevoie de astfel de acţiuni şi noi le facem cât de des putem, cu ajutorul credincioşilor şi al sponsorilor. Până în prezent, s-au făcut donaţii în valoare de aproximativ 60.000 de euro. Aparatura medicală oferită este de un real folos şi reprezintă o mare binecuvântare de la Dumnezeu. Am văzut în spitalele unde am mers multe familii plângând pentru copiii lor care intrau sau ieşeau din operaţii. Ne sensibilizează suferinţa oamenilor, mai ales a copiilor lipsiţi de apărare şi a mamelor disperate, care ar da orice să-şi vadă pruncii salvaţi”, a declarat părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, eclesiarhul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Întâlnire a tinerilor ortodocși din Europa (Cluj- Napoca, 4-7 septembrie 2015)

Sub sloganul „Tineri ortodocși, împreună pentru viitorul Europei!”, un număr impresionant de tineri din eparhiile Patriarhiei Române, atât din țară, cât și din străinătate, alături de tineri ortodocși din mai multe țări ortodoxe, vor fi pre­zenți în perioada următoare la Cluj-Napoca, oraș desemnat drept „Capitală europeană a tineretului” pentru anul 2015. Întâlnirea este organizată de Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi Cluj, în parteneriat cu Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului. „Evenimentul va fi o premieră pentru întreaga lume ortodoxă, fiind aşteptaţi să parti­cipe peste 6.000 de tineri din ţară, din Republica Moldova, din diaspora românească, dar şi din ţări precum: Rusia, Grecia, Ucra­ina, Bulgaria, Serbia, Polonia, Cehia şi Slovacia, Finlanda, Albania, Cipru, Georgia, Siria, Iordania şi Palestina. Acest eveniment se înscrie în calendarul principalelor manifestări din cadrul proiectului Cluj - Capitala Europeană a Tineretului 2015 şi vine să arate grija Bisericii pentru educaţia şi viitorul tinerilor, dar şi să ofere Ortodoxiei româneşti oportunitatea de a-şi afirma deschiderea europeană şi ecumenică. Pentru a sublinia şi mai mult dimensiunea europeană a acestei întâlniri, tema propusă va fi «Tinerii ortodocşi împreună pentru viitorul Europei», având convingerea că acest eveniment şi Clujul pot fi dătătoare de ton nu doar în Biserica noastră, ci în întreaga lume ortodoxă europeană”, precizează într-un comunicat organizatorii evenimentului. (Sursa: basilica.ro)

Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei: Maica Domnului PLÂNGE. Numai anul trecut în România au fost 26.000 de divorţuri şi mii de copii traumatizaţi

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, a spus în predica rostită la Liturghia de la Mănăstirea Nicula în fața a peste 30.000 de oameni, cu ocazia hramului Adormirii Maicii Domnului, că “Maica Domnului este îngrijorată de dispersarea familiei creştine. Această îngrijorare este cu temei, pentru că are loc în lume o tragedie, se dispersează, se disoluţionează familia creştină. Maica Domnului plânge, pentru că numai anul trecut în România au fost 26.000 de divorţuri şi câte mii de copii nu au rămas traumatizaţi. Este o tragedie când se despart, dar pentru copii acest lucru este ucigător de suflet. Familia creştină a avut în trecutul nostru un rol extraordinar şi, dacă vrem să se regenereze societatea românească, din familie va pleca reabilitarea. România îmbătrâneşte şi toată Europa creştină, pentru că nu mai este o convingere creştină foarte puternică. Dacă ar avea fiecare familie măcar trei copii, unul pentru tata, unul pentru mama şi celălalt pentru ţară şi biserică, atunci nu ne-am mai împuţina... Oamenii divorţează uşor. Necazuri şi încercări au avut şi moşii noştri, dar ei au avut răbdare să treacă peste situaţii de criză, iar astăzi vedem că cei mai mulţi s-au despărţit prin consimţământ. Nu mai este puternică credinţa în Dumnezeu. O altă cauză este faptul că familiile nu mai au o viaţă de rugăciune, dacă ar mai avea legătura cu Cerul, nu s-ar mai despărţi atât de uşor”.

 

25-08-2015


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu