(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 1799

Știri externe - februarie 2015 (EXT)

Tags: ;

CIPRU: Sfințirea primei biserici din Cipru închinată Cuviosului Paisie Aghioritul

Imediat după trecerea Părintelui Paisie Aghioritul în rândul sfinților, într-o atmosferă de praznic duhovnicesc, cea dintâi biserică din Cipru purtând hramul Cuviosului Paisie Aghioritul a fost sfințită în cartierul Ekáli din Limassol. Noua biserică este închinată Cuviosul Paisie, Sfântului Arsenie Capadocianul și Sfinților Varahisie și Iona. Impresionantă a fost prezența oamenilor, care au venit cu miile pe tot parcursul slujbei. (Sursa: pemptousia.ro)

 

 

 

 

 

RUSIA: Biserica Rusă va crea Finanțele Ortodoxe, după modelul Finanțelor Islamice

"Rusia, inspirată de succesul finanțelor islamice, vrea să lanseze servicii financiare proprii, conform principiilor religiei ortodoxe, în conditiile în care se vede izolată pe piețele occidentale, prin sancțiunile legate de criza ucraineană... Similar cu sistemul financiar islamic, finanțele ortodoxe (…) se adreseaza ortodocșilor care doresc să se protejeze în condiții de criză", a spus membrul Camerei de Comerț și Industrie a Rusiei. Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse Vsevolod Chaplin, a participat la discuții. Acesta a precizat că noua structură financiară va interzice dobânda la împrumuturi, precum şi activităţile neconforme cu morala ortodoxă, cum ar fi jocurile şi fumatul. Înalții reprezentanți ai episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse vor forma un Consiliu de Supraveghere a finanțelor ortodoxe. Pentru inițiatori, "400 de milioane de ruble și asocierea a 12 persoane juridice sau fizice, sunt destul pentru a lansa acest sistem", conform proiectului prezentat într-o declarație. "Finantarea ortodoxa se bazează nu numai pe legislație, ci și pe moralitatea ortodoxă", a adăugat Pr. Vsevolod Chaplin. (Sursa: evz.ro)

  ANGLIA: O nouă erezie în Biserica Anglicană – hirotonia

Ceremonia a avut loc la York Minster. Noul episcop de sex feminin, în vârstă de 48 de ani, Libby Lane, este din Derbyshire, este căsătorita cu un pastor și are doi copii. Hirotonia era așteptată după ce, în 17 noiembrie 2014, Sinodul General a aprobat oficial o reformă lungă și dificilă, care a făcut posibil ca Biserica Angliei să numească femei episcopi.
În timpul ceremoniei de hirotonire au existat momente de tensiune. Când Arhiepiscopul John Sentamu, care a condus slujba, i-a intrebat pe membrii congregatiei, dacă Rev. Lane merita sa fie hirotonita, raspunsurile cu "da" au fost însoțite de un tare si raspicat "nu". "Nu în numele meu", a spus Rev. Paul Williamson, care este un adversar bine cunoscut al preoților de sex feminin. (sursa: lonews.ro)

ISRAEL: Existența regilor biblici David și Solomon, confirmată științific

Șase sigilii oficiale de lut, descoperite de o echipă arheologică a Universității de Stat din Mississippi, într-o așezare mică din Israel, reprezintă noi probe care sprijină existența regilor biblici David și Solomon. Jimmy Hardin, profesor asociat în cadrul Departamentului de Antropologie și Culturi ale Orientului Mijlociu al Universității de Stat din Mississippi, a declarat că aceste bule din lut erau folosite pentru a sigila corespondența oficială, la fel cum se proceda cu sigiliile din ceară, utilizate pe documente oficiale din perioadele ulterioare. "Rezultatele noastre preliminare au indicat faptul că aceasta asezare era integrata într-o entitate politică, caracterizata prin activități de elită, sugerand ca un stat era deja format în secolul al 10-lea înainte de Hristos", a spus Hardin. "Suntem foarte siguri de faptul că aceste bule sunt asociate cu epoca fierului II A, fiind datate în secolul X înainte de Hristos, și sprijină veridicitatea istoriei lui David și Solomon, înregistrată în textele biblice ebraice". (Sursa: lonews.ro

ISRAEL: Seminarul teologic ortodox a fost incendiat

Incendiatori necunoscuți au lăsat în urmă pe zidurile Seminarului mai multe graffiti anti-creștine. Jerusalem Post a raportat ca Seminarul grec-ortodox din Ierusalim a fost avariat, în urma incendierii sale din dimineața de 27 februarie. Conform pompierilor, focul a pornit din dreptul unei ferestre. Mesajele cu graffiti, descoperite pe pereții seminarului, erau blasfemiatoare la adresa lui Iisus și a Maicii Domnului, conform unui raport Times Israel, citat de Sputnik. Se pare că doua persoane mascate, au fost văzute la ora 4:30 apropiindu-se de Seminar și aruncând de la distanță cu lichid inflamabil, conform declarației Arhiepiscopului grec-ortodox Aristarh. Arhiepiscopul a adăugat că cei care locuiesc în seminar au fost amenințați anterior de evrei ultra-religioși.

 

 

06-02-2015


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu