(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 3326

Patriarhia Română are un nou superior al Așezămintelor românești în Țara Sfântă

Biroul de Presă al Patriarhiei Române
Tags: Ierusalim; Israel;

Noul superior al Aşezămintelor româneşti din Ţara Sfântă, părintele Arhim. Teofil Anăstăsoaie a fost instalat, duminică 11 ianuarie 2014, în Biserica Reprezentanţei Patriarhiei Române din Ierusalim. Evenimentul a avut loc după Sfânta Liturghie, oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

„Am săvârşit instalarea noului superior, rugăciunile îndătinate şi cu citirea deciziei patriarhale emisă de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Astfel, din încredinţarea Preafericirii Sale Părintele Teofil are la Ierusalim începând cu ziua de astăzi responsabilităţi de coordonare, supraveghere, îndrumare şi cooperare cu personalul din subordine din cadrul reprezentanţei Patriarhiei Române la Locurile Sfinte şi la Aşezămintele româneşti de la Ierusalim, Iordan şi Ierihon. În istoria aşezămintelor româneşti la Locurile Sfinte, istorie care a început odată cu zidirea bisericii româneşti de la Ierusalim şi a celei de la Iordan în anul 1935, superiorul acestor aşezăminte s-a îngrijit de pelerinii care au ajuns în Ţara Sfântă, a avut permanent din încredinţarea Patriarhului României legături cu Patriarhia Apostolică a Ierusalimului şi a fost permanent prezent la toate evenimentele importante desfăşurate atât în Biserica Sfântului Mormânt sau în Biserica Învierii, cât şi în celelalte locuri importante de închinare ale Patriarhiei Ierusalimului”, a declarat pentru TRINITAS TV PS Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Instalare a avut loc la două zile după ce noul superior al Aşezămintelor româneşti din Ţara Sfântă a primit binecuvântarea Preafericitului Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului.

Părintele Arhimandrit Teofil Anăstăsoaie a primit binecuvântarea Patriarhului Ierusalimului pe al cărui teritoriu canonic îşi desfăşoară activitatea. Patriarhul Ierusalimului i-a urat noului superior al Aşezămintelor româneşti din Ţara Sfântă urări de succes în această misiune care i-a fost încredinţată de către Patriarhul României. Atmosfera de astăzi de la reprezentanţa Patriarhiei Române din Ierusalim a fost una aflată sub semnul rugăciunii, a Liturghiei, a binecuvântării primite din partea Patriarhului României, dar şi a Patriarhului Ierusalimului”, a mai spus Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul.

În vârstă de 36 de ani, Arhimandritul Teofil Anăsătsoaie este monah cu metanie la Mănăstirea ”Radu Vodă” din Bucureşti. A fost slujitor la Catedrala patriarhală, exarh administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureştilor, stareţ al Schitului bucureştean Darvari şi, în ultima perioadă, Mare Eclesiarh al Catedralei patriarhale. (Sursa: basilica.ro)

http://basilica.ro/nou-reprezentant-al-patriarhiei-romane-la-ierusalim-103389.html#sthash.UW8BhvFR.dpuf

Noul reprezentant al Patriarhiei Române în Ţara Sfântă prezentat Patriarhului Ierusalimului

Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului a primit, în ziua de 9 ianuarie 2015, la sediul Patriarhiei Ierusalimului, vizita unei delegaţii a Patriarhiei Române, delegaţie condusă de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop – vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Vizita a fost prilejuită de prezentarea noului reprezentat al Patriarhiei Române pe lângă Patriarhia Ierusalimului şi superior al Aşezămintelor româneşti din Ţara Sfântă. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop –vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a transmis Preafericitului Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului salutări frățești și alese doriri din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României şi l-a prezentat pe părintele arhimandrit Teofil Anăsătsoaie care va îndeplini de acum ascultarea de reprezentat al Patriarhiei Române pe lângă Patriarhia Ierusalimului şi superior al Aşezămintelor româneşti din Ţara Sfântă.

La această întrevedere au participat și Înaltpreasfințitul Părinte Isihie, Mitropolit de Kapitoliada și Înaltpreasfințitul Aristarhos, Arhiepiscop de Constantini și Secretar al Sfântului Sinod al Patriarhiei Ierusalimului.

„Patriarhul Ierusalimului, Preafericitul Părinte Teofil al III-lea a amintit cu bucurie de vizita pe care a efectuat-o în luna octombrie a anului 2014 în Patriarhia Română adresând din nou mulţumiri Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”, după cum a transmis pentru Agenţia de Ştiri BASILICA a Patriarhiei Române, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop –vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Arhimandritul Teofil Anăsătsoaie a primit din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României decizia de numire în ascultarea de reprezentant al Patriarhiei Române pe lângă Patriarhia Ierusalimului şi superior al Aşezămintelor româneşti din Ţara Sfântă, fiind recunoscut de către Patriarhul Ierusalimului care l-a binecuvântat şi i-a urat succes în noua misiune.

13-01-2015
Citeste si:De acelasi autor:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu