(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 2333

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod

Biroul de Presă al Patriarhiei Române
Tags: ;
Noi hotărâri ale Sfântului Sinod

În ziua de 29 septembrie 2014, la Reşedinţa patriarhală, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Cu oceastă ocazie, anul 2015, proclamat deja în luna octombrie 2013 de Sfântul Sinod ca Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstiri, a fost declarat acum de către Sfântul Sinod și Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii în Patriarhia Română.

Părintele Arhimandrit Timotei Aioanei a fost ales Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor

În consultare cu Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în calitate de Arhiepiscop al Bucureştilor a propus pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Timotei Aioanei, Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte şi Superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Ierihon şi Iordan, şi pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Veniamin Goreanu, Consilier eparhial la Sectorul administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor pentru alegerea în postul vacant de Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Sfântul Sinod a ales prin vot secret pe Părintele Arhimandrit Timotei Aioanei în postul de Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor cu 34 de voturi din 42 de voturi valabil exprimate. Noul Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor va purta titulatura de Prahoveanul. În faţa membrilor reuniţi ai Sfântului Sinod, noul Episcop-vicar ales a mulţumit tuturor care au avut o contribuţie la parcursul activităţii sale până la acest moment. De asemenea, şi-a exprimat crezul asupra a ceea ce trebuie să însemne slujirea în Biserică.

“În această zi în ajunul sărbătorii pe care Biserica i-a închinat-o Sfântului Grigorie Luminătorul mă gândesc la faptul că slujitorii Bisericii trebuie să fie toţi luminători, iar dacă nu sunt trebuie să devină pentru a fi lumină pentru alţii şi pentru a le arăta calea către Împărăţia Cerurilor”, a spus Preacuviosul Părinte Arhimandrit Timotei Aioanei, Episcop-vicar ales al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

30-09-2014
De acelasi autor:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu