(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Evenimente. Apeluri. PetitiiNr. vizualizari: 1873

Comemorări și parastase pentru martirii închisorilor (27-28 sept.2014)

Tags: ;
Ramnicu Sarat – sambata 27 septembrie 2014
Comemorarea anuala a legionarilor ucisi de regimul carlist in 21/22 septembrie 1939 in temnita Ramnicu Sarat va avea loc sambata 27 septembrie 2014. La ora 10 ne intalnim in cimitirul Ramnicu Sarat in fata Monumentului unde se va oficia parastasul. Reamintim ca la Ramnicu Sarat au fost asasinate 13 personalitati de marca ale Miscarii Legionare: Cantacuzino Alexandru, Totu Nicolae, Clime Gheorghe, Tell C. Alexandru, Furdui Gheorghe, Banica Dobre, Polihroniade Mihail, Craja Paul, Simulescu Sima, Apostolescu Gheorghe, Istrate Gheorghe, Banea Ioan, Serafim Aurel.

Nicoresti – sambata 27 septembrie 2014
Tot sambata dar la ora 15 la Nicoresti (jud. Galati) va avea loc comemorarea inchinata familiei martire Iordache care s-a daruit in intregime Miscarii Legionare si neamului romanesc.
Alaturi de parastas vom avea si o reinhumare. Legionara, fosta detinuta poltic, Ana Chirulescu va ajunge acasa la 24 de ani de la trecerea la Domnul. Va fi reinhumata alaturi de sotul ei Victor Chirulescu, comandant legionar, ministrul agriculturii in timpul guvernarii legionare.

Barlad – duminica 28 septembrie 2014
Va avea loc sfintirea Troitei ridicate in memoria Parintelui Vasile Serghie – duhovnicul sfintilor din Aiud – si a tuturor detinutilor politici barladeni. Troita este amplasata in interiorul Cimitirului Eternitatea din Barlad (cimitirul de pe deal) si va fi sfintita in jurul orei 15. Mai multe detalii legate de Parintele Vasile Serghie gasiti atasat.

Toti cei care doresc sa participe la intregul program comemorativ sau o parte din el sunt rugati sa ne contacteze rapid in vederea rezolvarii transportului.

Doamne ajuta!
Cezarina Condurache
www.fgmanu.ro
25-09-2014


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu