(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 6077

Un om valorează mai mult decât întreg universul material

Tags: eutanasie; iniţiativă civică;
Un om valorează mai mult decât întreg universul material
"Un om singur valorează mai mult decât întreg universul material. Toate galaxiile nu valorează cât sufletul unui om, pentru că numai omul a fost creat după chipul lui Dumnezeu cel veşnic viu, numai el a fost chemat la iubire şi fericire veşnică, în comuniune cu Dumnezeu", a afirmat Intâistătătorul BOR, la finalul Sfintei Liturghii de la Catedrala Patriarhală, în ziua Naşterii Maicii Domnului.

"Noi ne rugăm Maicii Domnului să aducă pace în familii, pace în popor, pace între popoare şi să ocrotească familiile şi copiii, care adesea sunt foarte expuşi tuturor formelor de violenţă, uneori de exploatare - mai nou şi violentei venite din partea câinilor maidanezi. Este mare nevoie ca să preţuim valoarea persoanei umane", a mai spus Patriarhul Daniel.
 
Reamintim că la începutul lunii septembrie, un copil de patru ani a fost ucis de o haită de câini fără stăpân, în sectorul 2 al Capitalei. Cum era şi firesc, societatea civilă s-a solidarizat cu suferinţa familiei şi a participat la proteste şi mitinguri prin care se solicită modificarea legislaţiei în sensul legalizării eutanasierii câinilor fără stăpân. Mai puţin firească ni se pare reacţia rapidă a binecunoscutei Brigitte Bardot, care a transmis Preşedinţiei o scrisoare prin care îşi exprimă îngrijorarea cu privire la „exterminarea sistematică” a câinilor din România. Credem că fiecare stat, ba chiar fiecare comunitate locală ar trebui să poată decide şi aplica voinţa majorităţii pentru binele colectiv, iar iniţiativa doamnei Bardot este o nouă imixtiune neavenită în treburile noastre.
 
Eutanasia umană din păcate este deja legală în unele ţări şi mulţi o văd ca mijloc modern de a pune capăt suferinţei, semn de progres şi emancipare în gândire. Omul să fie lăsat să îşi curme viaţa, dar să fie împiedicat să îşi apere viaţa de pericole din exterior, în cazul de faţă câinii agresivi. Aşa-zişii iubitori de animale care hrănesc sporadic haite întregi aciuiate printre blocuri, ar trebui să se trezească la realitate şi să înţeleagă că fie îşi asumă responsabilitatea de îi lua acasă ori la curte ţinându-i departe de posibile agresiuni şi oferindu-le îngrijire constantă şi chiar tratament veterinar, fie devin sponsori generoşi şi, de asemenea, constanţi ai adăposturilor pentru câini, fie se lasă păgubaşi şi recunosc că mila lor faţă de aceste animale poate „naşte monştri”. Ca să nu mai spunem de câte ori nu am fost scârbiţi să vedem resturi fecale canine împrăştiate pe trotuare, spaţii verzi etc. pe care stăpânii câinilor le fac uitate deşi legea le cere să cureţe. Doar în Bucureşti, anual, se adună 5 tone de fecale canine care în cele din urmă ajung să fie respirate de populaţie vrând-nevrând. Sunt numeroase cazuri de infecţii virale grave la copii, cauzate de contactul cu câinii purtători de agenţi patogeni.
 
Spunea pe o reţea de socializare o persoană publică de la noi: „Dacă îţi pasă cu adevarat de un câine, îl ţii în curtea ta, îl hrăneşti cum se cuvine, petreci timp cu el, îl duci la doctor de câte ori are nevoie, îl plimbi în parc cu botniţă pentru a nu-i pune în pericol pe alţii, îi strîngi resturile pe care nu poate să le adune singur... Îi oferi dragoste şi protecţie, nu libertatea de a... muri de foame. Nu îl hrăneşti o dată şi apoi îi dai drumul aiurea, spre nicăieri, ştiind că nu va avea cum să reziste decât respectînd în final legea junglei. Şi dacă iubeşti sufletele nevinovate, atunci micuţul Ionuţ şi mulţi alţii ca el nu merită aceeaşi dragoste? Sunt mamă adoptivă a unui cîine şi a unei pisici, dar sunt şi mamă, pur şi simplu. Şi nu am de gând să trăiesc cu teama ca viaţa noastră poate fi sfâşiată la propriu pe nepusă masă.”
 
Cruda realitate este că nu se mai nasc copii, dar se înmulţesc câinii. Copiii sunt avortaţi, căţelele se reproduc de mai multe ori pe an. Sunt cel puţin la fel de mulţi cei care plimbă câini comparativ cu cei care plimbă copii. Bătrâneţile multora nu mai sunt alinate la vederea fiilor şi nepoţilor, ci prin ataşamentul faţă de necuvântătoare. Celor care doresc să hrănească numai sporadic câinii din „firimiturile care cad de la masa lor”, le amintim că statul cheltuieşte circa 40 de lei pe lună pentru alocaţia unui copil şi de 10 chiar 20 de ori mai mult pentru câinii din adăposturi.
 
Update: După circa două săptămâni de la tragicul accident, Parlamentul a votat Legea eutanasierii câinilor fără stăpân. Astfel, maidanezii vor fi adunaţi de hingheri în adăposturi speciale, iar dacă în termen de 14 zile nu vor fi adoptaţi, se vor eutanasia. Eficacitatea legii va depinde de felul în care în mod constant şi pe termen lung vor fi adunaţi câinii vagabonzi, de responsabilitatea stăpânilor de animale care ar trebui să restricţioneze reproducerea necontrolată a câinilor şi amestecul între rase, de onestitatea celor care vor administra fondurile de la buget. Atâta vreme cât se facturează injecţii letale, dar de fapt câinii sunt ţinuţi în apă şi ucişi prin electrocutare, atâta vreme cât se vor folosi alte mijloace violente de eliminare a lor, vom putea spune doar că oamenii au devenit câini.  
08-09-2013
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu
Ont Daniela - 03-10-2013:

Inteleg ca sunteti pro-eutanasiere in cazul cainilor maidanezi. Vreau sa va spun doar atat: 1. Inteleg ca sunt si cazuri de caini bolnavi si altii agresivi, in cazul carora se poate aplica aceasta masura extrema in ultima instanta. Dar in cazul celorlalti, de ce sa plateasca cei nevinovati pt vina catorva din specia lor? (Oare se taie o padure intrega daca are cativa copaci uscati, sau doar aceia care s-au uscat)? Iar daca un om este criminal se justifica uciderea tuturor oamenilor, pentru a se pune capat criminalitatii? Si mai mult, cine suntem noi sa avem drept de viata si de moarte asupra animalelor (carora nu noi le-am dat viata), exceptand cazurile in care ne-ar servi ca hrana (singurul caz in care Dumnezeu ne da acest drept)?! Daca credeti ca nu au valoare cuvintele mele, poate asa este. Sa stiti insa ca nu faceti cinste unei reviste ortodoxe cu un nume precum \"Porunca iubirii\", avand o astfel de atitudine. Poate cuvintele unor mari nume ale ortodoxiei romanesti vor cantari mai greu decat ale mele in urechile sufletelor voastre...: 2.Parintele Cleopa: “Cine ucide un caine, va chema asupra lui mare blestem de la Dumnezeu, caci dintru inceputuri, El l-a lasat pe caine ca paznic si protector al omului si al gospodariei sale!\" 3.Pr. Ilarion Argatu: \"Este pacat strigător la cer sa chinui animalele prin: foame, sete, frig, bataie si ucidere. Dumnezeu a creat animalele pentru hrana omului, altele pentru a-l ajuta pe om la munca, altele pentru a-l pazi pe om. Dumnezeu l-a pus pe om stapan peste animale si va da socoteala omul pentru felul cum a avut grija de ele.\" Cainii sunt pe strazi din vina noastra. Sunt, prin urmare, responsabilitatea noastra. Trebuie sa actionam in favoarea noastra, dar OMENESTE, iar nu devenind criminali. Sunt sigura ca toti iubitorii de animale ar fi de acord sa contribuie cu o suma modica periodic in sprijinul unor solutii umane, spre binele ambelor specii. Altfel, intr-adevar, nu ne mai putem considera oameni... Dumnezeu sa ne lumineze! Si... iertare daca v-am suparat.

mai mult...
Cristina Popa - 03-10-2013:

Deoarece am citit si comentariul trimis de Ont Daniela,atat de convingator si frumos scris,in care imi regasesc propria stare de spirit referitor la acest dureros subiect, consider ca nu trebuie sa mai adaug decat un indemn la reflectie: oare nu din vina noastra, a oamenilor(care am lasat fenomenul necontrolat prea mult timp, care nu restrictionam incintele in care traiesc caini de paza, care nu purtam suficient de atent grija copiilor aflati sub ocrotirea noastra, care....)se intampla o drama ca aceasta?!Ma infricosez la gandul ca o fiinta superioara , un OM, hotaraste ca uciderea unor animale care nu au cerut sa se nasca si sa traiasca pe strazi este fireasca!Da, Dumnezeu sa ne lumineze!

agaton - 10-10-2013:

Nu vă întristaţi! Câinii sunt o sursă mare de câştig pentru aleşii noştrii, aşa că nu-i vor eutanasia. Sunt maeştri în a ne manipula. Câţiva, poate, înaintea alegerilor şi gata. Cand cainii devin un pericol pentru viata omului (cununa creatiei si motivul creatiei!), noi sa-i iubim pe toti, câini şi oameni, impartial, deoarece crestinii isi iubesc si dusmanii? Pai nu vedeti ca drepturile animalelor sunt mai mari decat drepturile omului? Pedeapsa cu moartea încă mai exista pentru om, dar pentru animale nu se poate. V-ar conveni sa dispara peste tot in lume pedeapsa cu moarte pentru om (din afectiune, nu din dragoste!), dar omul sa poata fi mancat apoi nevinovat (crescut pentru hrană!)? Vreau sa spun sa nu confundam afectiunea pentru animale cu iubirea crestină pentru om si Dumnezeu. Sfantul Siluan spunea ca \"cel ce iubeste omul, nu se poate alipi de animale\". (http://siluanathonitul.wordpress.com/2012/03/18/cel-ce-iubeste-omul-nu-se-poate-alipi-animale/ - cititi textul la care duce acest link). Mila trebuie sa avem pentru toată făptura, dar trebuie sa-L punem pe Dumnezeu inainte, apoi pe om si numai apoi făptura. Poate asa ganditi si voi, dar e bine sa nu uitam ca trebuie sa ne concentram pe mantuirea omului deoarece prin el se mantuieste toata faptura (care doar slujeste omului pe acest drum al mantuirii, dar slujeste numai atat timp cat il considera stapan). Nu se pot separa cainii buni de cainii rai si sa fie eutanasiati numai cei rai, ci trebuie redus numarul lor pe strada (prin luarea lor acasa de catre oameni, prin tinerea lor in custi, dar si prin sterilizare si eutanasiere, deoarece primele 2 metode sunt foarte limitate, iar câinii... nu avortează!)

mai mult...
Danina - 29-10-2013:

"Este un adevăr care nu mai are nevoie de a fi dovedit, cel care iubeşte animalele, iubeşte şi oamenii, cel care nu iubeşte animalele, nu iubeşte nici oamenii, aceştia din urmă sunt cei care de altfel fac cel mai mult rău oamenilor, societăţii, naţiunii, ţării în general, lucru care nu mai trebuie cred dovedit. "

http://www.dcnews.ro/2013/10/blanculescu-iubitorii-de-animale-traiesc-un-cosmar-ue-este-oripilata/?fb_action_ids=540677799354124&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=[1419421831603287]&action_type_map=[%22og.likes%22]&action_ref_map=[]

... Si imagini graitoare ale efectelor mediatizarii excesive si prost directionate ale acestui caz:

http://www.badpolitics.ro/romania-psihopata-bolnava-inecata-in-sange-masacrul-cainilor-septembrie-octombrie-2013/

Daca crucea care atarna asupra acestui neam prin uciderea propriului conducator in zi de mare sarbatoare a crestinatatii, apoi prin milioanele de avorturi si a altor si altor pacate in care ne-am adancit tot mai mult nu era suficienta, am adaugat acum la ea si sangele si suferinta acestor animale nevinovate, ucise si chinuite cu atata cruzime...

Ati incercat vrodata sa vi-l imaginati pe Hristos ca om, printre noi, vazand/ auzind stirile acestea prin mass-media, si de la oamenii din jur? Ce ar fi spus? Ce ar fi simtit? Cum ar fi reactionat? Aceasta sa fie "Porunca Iubirii" pe care El ne-a lasat-o? Ne-ar incuraja sa aruncam cu pietre in caini nevinovati cel ce a descurajat aruncarea cu pietre in femeia gasita vinovata de adulter? Faptul ca l-a pus pe om stapan peste animale nu justifica un astfel de tratament aplicat animalelor, ci ne responsabilizeaza, in sensul ca ni s-au dat in grija.

Dar vorba aceea... "da-i omului puterea si vei vedea ce se ascunde cu adevarat in sufletul lui..."

Doamne ajuta-ne!

mai mult...
agaton - 29-10-2013:

       Porunca este sa iubesti pe Dumnezeu si pe aproapele, nu animalele. Da, cine iubeste pe Dumnezeu, iubeste si creatia Lui, iubeste si animalele, dar iubirea aceasta nu este o iubire propriu-zisa, care nu poate fi decat intre PERSOANE. Mila si afectiunea rasar din dragoste, dar nu sunt dragoste. Omul nu se casatoreste din mila si nici din pura afectiune ca atunci s-ar casatori si cu animalele. S-au casatorit unii si cu animale, dar cred ca sunteti de acord ca au fost in inselare?

       In inselare au fost evreii cand au crezut ca numai ei sunt oameni, toate celelalte popoare (neamurile) fiind considerate animale in forma umana, menite sa slujeasca evreilor. De aceea Dumnezeu i-a dat lui Petru acea viziune cu animalele (F.Ap.10, 9-29) pentru a intelege ca trebuie sa propovaduiasca si neamurilor, adica sa nu le mai considere animale. Petru a inteles (si toti apostolii), dar majoritatea evreilor nu au inteles, unii dintre ei nici pana azi!

     Daca vedeti ca pentru un animal statul cheltuie mai mult decat pentru un om, daca vedeti ca drepturile animalelor sunt mai mari decat ale omului, daca vedeti ca un animal este mai protejat decat un om, daca vedeti ca patimile animalice sunt propovaduite ca niste virtuti, fiti siguri ca cei din umbra vor sa ne aduca la starea in care sa ne consideram singuri ca fiind animale sau egali cu animalele.

       Si va dau un exemplu de cum sunt manipulati iubitorii de animale. O femeie din Romania se afla in Anglia. Inainte de a pleca l-a intrebat pe duhovnicul ei in ce biserica sa intre in perioada in care sta in Anglia. A fost sfatuita ca e mai bine sa nu intre. Ea insa a intrat, din curiozitate. Cum a intrat pe usa a ramas cu gura cascata, nu-i venea sa-si creada ochilor. Ce a vazut? Veti intelege imediat. Din altar a iesit o femeie imbracata in haine preotesti si a spus: ”Astazi vom savarsi Sfanta Liturghie pentru caini si pisici”. Asta este dragilor viitorul crestinismului daca nu discernem intre om si animal, intre iubire si afectiune! O sa ajungem sa cerem sa fim egali cu animalele, sa cerem sa avem aceleasi drepturi ca si ele (o planeta a maimutelor!). Ca fiul cel risipitor din Evanghelie: ”Şi dorea să-şi sature pântecele din roşcovele pe care le mâncau porcii, însă nimeni nu-i dădea” - Lc.15, 11-32.

       Si nu, nu este adevarat ca cine iubeste animalele, iubeste si oamenii. Ci invers, cine iubeste oamenii, iubeste si animalele, dar nu se ”alipeste” de ele. Sunt atatia criminali care isi iubesc cainii, dar omoara oameni.

mai mult...


CARTI/produse despre:
Eutanasie, Iniţiativă Civică,