Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Tema luniiNr. vizualizari: 2477

Alergie la Hristos

Ioan Cişmileanu
Tags: apostazie;
  • Invocând corectitudinea politică, în toate manualele şcolare australiene se va modifica exprimarea timpului istoric. Astfel, expresia „înainte de Hristos” va deveni „înainte de epoca modernă”, iar „după Hristos” va deveni „era modernă”. Politicienii australieni nu mai vor să audă de Hristos. De mai mult timp, tot în Australia, în serviciul public şi în manualele şcolare, sărbătoarea  „Crăciunului” a fost înlocuit cu „perioadă festivă” (Kopp online).

  • În mai multe mari oraşe din Europa pomii de Crăciun sunt interzişi din motive de toleranţă multiculturală. Marile firme nu mai fac festivităţi de Crăciun, în unele grădiniţe nu este permisă cântarea colindelor. În Oxford (Anglia) autorităţile nu mai folosesc cuvântul Christmas (Crăciun) pentru a nu-i jigni pe musulmani.
       Acum câţiva ani, la Bruxelles, tot pentru a nu-i deranja pe musulmani, s-au înlăturat din palatul de justiţie pomul de Crăciun, ieslele, ghirlandele şi globurile cu care erau împodobite birourile. Acţiunea a fost penibilă deoarece portarul – musulman – a regretat foarte mult înlăturarea pomului de Crăciun, iar doi funcţionari, tot musulmani, care îşi cumpăraseră din proprie iniţiativă decoraţiile de Crăciun (pentru a-şi împodobi biroul), a trebuit să le predea sub ameninţarea că nu-s legale [pentru că l-ar jigni pe el însuşi, ca musulman!!!]. Până la urmă nu s-a găsit nici un musulman jignit de Crăciun şi în Bruxelles ornamentele de Crăciun au devenit din nou legale (Z fur Zukunft, nr. 12, 2010).
  • În 2011 Comisia Uniunii Europene a cheltuit 5 milioane de euro pe calendare în care nu este consemnată nici o sărbătoare creştină, dar sunt consemnate toate marile sărbători ale celorlalte religii (Bild.de).
    (Consemnate de Ioan Cişmileanu)
03-01-2012
Citeste si:De acelasi autor:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu


CARTI/produse despre:
Apostazie