(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 3482

Cum Vestul chiar l-a pierdut pe Dumnezeu. Declinul familiei şi declinul religiei.

Tags: familie; religia; Dumnezeu;
Cum Vestul chiar l-a pierdut pe Dumnezeu. Declinul familiei şi declinul religiei.
 
Mary Eberstadt, senior editor la Centrul pentru Etici şi Politici Publice din Statele Unite, a publicat recent cartea Cum Vestul chiar l-a pierdut pe Dumnezeu, în care un capitol vizează legătura dintre declinul familiei şi al religiei.
 
Primul argument al legăturii dintre cele două este că în societatea modernă este posibil să duci o viaţă total separată de religie. Astăzi este posibil pentru oricine să meargă la o şcoală seculară (aşa cum sunt cele mai multe), să participe la viaţa culturală, să asculte muzică la modă, fără a fi nevoie măcar să se întâlnească cu Dumnezeu.
 
Al doilea argument este că aproape o treime dintre adulţii care nu mai frecventează biserica au un motiv care ţine de viaţa lor de familie. Mai exact, mai puţini adulţi sunt căsătoriţi şi au copii, aşa cum explică sociologul Brad Wilcox. În plus, Eberstadt crede că obişnuinţa americanilor de a prezenta optimist familia şi de a prezenta modele de familie perfectă în mass-media ar explica de ce în America declinul religios a fost mai puţin abrupt decât în Europa.
 
Al treilea argument este apariţia contraceptivelor în anii 60. Aceasta a permis separarea - pe scară largă - relaţiilor sexuale de căsătorie. Prin urmare, natalitatea a scăzut, iar rata divorţurilor a crescut. Nu doar că familia a avut de suferit, ci şi prezenţa la biserică a scăzut dramatic, urmare a revoluţiei sexuale. (surse: www.eppc.org; www. semneletimpului.ro)
22-07-2013
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu