Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Biserica. Neamul. Politica. LumeaNr. vizualizari: 529

Partidul AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) cere anchetarea gravelor acuze ale lui Lucian Duță la adresa SRI

Tags: SRI; Big Brother; A.U.R.;

 

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a luat act de scrisoarea publică adresată liderilor partidelor parlamentare de către domnul Lucian Duță, medic chirurg și fost președinte la CNAS.

Considerăm faptele descrise în scrisoare extrem de periculoase pentru un stat democratic și credem că instituirea unei comisii de anchetă la nivelul Parlamentului României este absolut necesară.

Astfel, partidul AUR va propune înființarea unei astfel de comisii și speră că și celelalte partide politice prezente în Parlament vor vota în acest sens. S-ar face dovada că, în Parlamentul României, nu se află partide politice controlate de serviciile secrete.

Ce solicită medicul Lucian Duță:

„instituirea unei Comisii Parlamentare de anchetă asupra activității SRI într-un caz punctual care are un impact grav asupra ordinii legislative și instituționale a țării și asupra credibilității României față de forurile europene:

  1. Implicarea SRI-ului în mod direct în elaborarea documentației tehnice aferente proiectului PIAS de la CNAS.
  2. Folosirea bazelor de date medicale de către SRI în proiectul Big Brother (SII INFRASTRUCTURA și SII ANALYTICS).
  3. Motivul pentru care SRI-ul nu predă proiectul Big Brother beneficiarului legal, respectiv Guvernul României, deși este finalizat de doi ani.
  4. Verificarea legalității replicării de către SRI a aproximativ 250 de baze de date de la instituțiile din România și, mai ales, cum s-a făcut efectiv această replicare (Există suspiciunea că acest proces a fost făcut ilegal, pe suporturi fixe, de către persoane din aceste instituții).
  5. Solicitarea garanțiilor că acest sistem nu este folosit discreționar de către persoane din SRI și în alte scopuri decât cele legale, inclusiv aspecte care țin de subminarea democrației și a ordinii constituționale”

Încălcarea libertăților fundamentale ale omului poate transforma o democrație într-o dictatură. Orice derapaje în această direcție trebuie identificate și combătute cu toată forța, iar Parlamentul, ca reprezentant al poporului român, are obligația de a face acest lucru. De aceea pledăm și vom iniția propunerea de creare a unei comisii de anchetă parlamentare care să facă lumină în acest caz. (sursa: https://partidulaur.ro)

25-06-2021
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu


CARTI/produse despre:
SRI, Big Brother, A.U.R.,