Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 951

Patriarhul Teofil: unitatea noastră ortodoxă este rugăciunea noastră zilnică

Tags: Biserica Ortodoxa;

 

Patriarhul Teofil a Ierusalimului a transmis o scrisoare deschisă cu prilejul împlinirii unui an de la întâlnirea care a avut loc la Amman, Iordania, de „dragul unității Bisericilor Ortodoxe Locale”.

„După două zile de rugăciune și discuții fraterne, am acționat cu o mai mare determinare să urmărim o comuniune mai profundă și să abordăm împreună provocările noastre comune”, a scris Patriarhul Teofil referindu-se la întâlnirea reprezentanților Bisericilor Ortodoxe din 26 februarie 2020.

Scrisoarea a fost intitulată „Unitatea noastră ortodoxă este rugăciunea noastră zilnică”.

Patriarhul Teofil a făcut referire la pandemia de coronavirus, o adevărată „catastrofa globală de sănătate” de o amploare inimaginabilă, care a dus la trecerea în veşnicie a Patriarhului Irineu al Serbiei, care a fost prezent în urmă cu un an în Iordania.

„Această pandemie ne-a cerut tuturor să privim spre propriile comunități pe care am fost chemați de Dumnezeu să le slujim, să le ridicăm inimile din deznădejde și să le întoarcem către Domnul care ne dă speranță”.

Preafericirea Sa a precizat că „semenii din Țara Sfântă au suferit greutăți în pandemie”, însă au „fost întăriți și susținuți de rugăciunile voastre”.

„Dumnezeu este milostiv și a dat cunoștință și îndemânare zidirii sale să dezvolte medicamente și vaccinuri pentru a pune capăt acestei pandemii ucigașe. Așteptând zile mai luminoase anul acesta, ne reamintim de angajamentul nostru comun de a ne aduna pentru rugăciune și părtășie. Ne rugăm ca acest lucru să poată fi posibil mai târziu anul acesta”.

Patriarhul Ierusalimului a făcut un apel la rugăciune. „Vă rugăm să continuați să vă rugați pentru noi, așa cum ne rugăm continuu pentru voi de la Mormântul Dătător de Viață al Domnului nostru Iisus Hristos”.

El a îndemnat să „continuăm să ne susținem unii pe alții în rugăciune și să căutăm căi prin care Bisericile noastre Ortodoxe Locale ar putea aduce speranță, binecuvântare și bucurie una alteia”.

„Ne alăturăm în rugăciune fratelui nostru, Sanctității Sale Patriarhul Bartolomeu, și fraților noștri Primați ortodocși și așteptăm să slujim împreună pentru a promova unitatea comuniunii noastre”.

La întâlnirea de la Amman de anul trecut, delegația Bisericii Ortodoxe Române a fost condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon al Târgoviștei. Mitropolitul Nifon a fost însoțit de Pr. Michael Tița, consilier patriarhal coordonator la Sectorul relaţii bisericeşti, interreligioase şi comuniţăţi bisericeşti externe, și Arhim. Teofil Anăstăsoaie, Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

Sursa: basilica

06-03-2021
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu