Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Viaţa duhovnicească. MilosteniaNr. vizualizari: 979

Ortodoxie și mindfulness sau despre credință și tehnici de autocunoaștere

Preot Tudor Ciocan
Tags: mindfulness; meditatie; rugaciune; psihoterapie;

      Este mindfulness o practică de meditație și de autocunoaștere inofensivă pentru creștini? După ce criterii trebuie să ne orientăm ca și creștini? Cum ne dăm seama dacă ne îndepărtează de Dumnezeu sau ne apropie? Vedem că mulți dintre tinerii care practică yoga, meditație transcedentală și alte practici cu origini în religiile asiatice le consideră practici nevinovate. Ei ajung să nege (conștient sau inconștient) originile și credința străbunilor. Acestor tineri li se spune că aceste tehnici nu au nimic religios în ele, că totul ar fi de domeniul științei. Totuși, deși par niște simple exerciții fizice, prin aceste practici apare în om predispoziția spre un mod de viață și de gândire extrem oriental. Chiar predispoziția spre o credință în dogmele religiei budiste dintre care amintim: - existența unui "dumnezeu" impersonal, - credința în existența mai multor vieți după moarte (reîncarnarea), - politeismul etc... Pentru a discuta despre acest subiect, care este viziunea ortodoxă, am invitat în emisiunea noastră pe părintele Tudor Ciocan, preot misionar la Spitalul de Ortopedie din București, care ne aduce lămuriri în această privință.

Emisiunea: Puncte Cardinale
Realizator: Maricica Pandele
Invitat: preot Tudor Ciocan
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Suntem asociația culturală "Sarmisegetuza Regia" și îți propunem informații culturale, religioase, educative, științifice, istorice etc., sub formă de emisiuni, reportaje, predici, declarații sau mărturii, știri, evenimente, cateheze ortodoxe, învățături ortodoxe etc., care să promoveze cultura și credința autentică a neamului românesc.

18-12-2020
Citeste si:De acelasi autor:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu