Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 3624

NU căsătoriilor între persoane de acelaşi sex

Tags: homosexualitate; Biserică şi stat;
NU căsătoriilor între persoane de acelaşi sex

     Asistăm în ultimele luni la o adevărată campanie de legalizare a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex în multe ţări: Marea Britanie, Franţa, Belgia, Danemarca, Olanda, Suedia, Norvegia, Spania, Portugalia. Alte state recunosc o formă de uniune civilă sau parteneriat: Austria, Germania, Republica Cehă, Elveţia etc. În SUA, chiar dacă la nivel  federal este interzisă, căsătoria între homosexuali este legală în nouă dintre cele 50 de state americane, între care şi Washington. Mai mult, concomitent se legalizează adopţia de copii de către cuplurile homosexuale. Se instaurează pe cale juridică primatul “nediscriminării, tratamentului egal sau al egalităţii de şanse” în detrimentul libertăţii religioase.

În Codul civil român se specifică următoarele: „căsătoria se încheie între bărbat şi femeie prin consimţământul liber şi personal al acestora”. În legea civilă fundamentală a ţării se mai arată că „este interzisă căsătoria între persoane de acelaşi sex” şi că astfel de căsătorii sau parteneriate civile încheiate în străinătate nu sunt recunoscute în România. De altfel, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), a consemnat recent că România, alături de Rusia şi Ucraina fac „discriminare” între drepturile acordate persoanelor heterosexuale şi homosexuale. (CR)
 
O carte recentă care cuprinde mai multe studii ştiinţifice atrage atenţia asupra cauzelor şi consecinţelor homosexualităţii, subliniind că acei copii născuţi dintr-un bărbat şi o femeie, dar care cresc într-o anomalie pseudo-familială, nu vor avea niciodată conştiinţa filiaţiei, a asemănării şi a identităţii de neam cu străinii care le vor impune numele de fii şi trăiesc o adevărată tragedie afectivă personală.
  • copiii crescuţi de homosexuali este probabil să devină şi ei homosexuali (homosexualitatea este dobândită, nu înnăscută);
  • copiii sunt învăţaţi că monogamia nu este o normă, iar relaţiile sexuale sunt exclusiv pentru plăcerea trupească, nu pentru procreere;
  • se constată un efect de efeminare asupra băieţilor şi de masculinizare asupra fetelor;
  • creşte alarmant mortalitatea ca urmare a maladiilor cu transmitere sexuală, mai ales HIV-SIDA, hepatita B şi C;
  • abuzul sexual în copilărie se asociază cu un risc crescut de homosexualitate la adolescenţă şi maturitate;
  • indivizii cu activitate sexuală cu parteneri de  acelaşi sex au risc înalt de a face boli psihice;
  • orientarea homosexuală se asociază cu un risc crescut de suicid, mai ales la băieţi;

Strategia promotorilor homosexualităţii se bazează în principal pe ignorarea aspectului moral şi se concentrează pe exploatarea stării de “victimă”; folosirea mass-mediei pentru a obţine compasiune; semănarea confuziei şi neutralizarea bisericii; defăimarea şi reducerea la tăcere a creştinilor; ascunderea adevăratelor intenţii; intimidarea.

Sub avalanşa propagandei pentru un stat secular-umanist şi ţintă a multe atacuri, Biserica Ortodoxă rămâne fidelă dreptei învăţături şi dezavuează iniţiativele de tip secular-ateist. Biserica Ortodoxă pleacă de la convingerea nestrămutată că legătura de Dumnezeu rânduită a căsătoriei dintre bărbat şi femeie nu suferă comparaţie cu manifestările pervertite ale sexualităţii. Ea consideră homosexualitatea o vătămare păcătoasă a naturii umane, vătămare care este biruită prin efort duhovnicesc, care duce la vindecare şi la creşterea personalităţii omului. Ca şi celelalte patimi care îl sfâşie pe omul căzut, tendinţele homosexuale se vindecă prin Taine, prin rugăciune, prin post, prin pocăinţă, prin citirea Sfintei Scripturi şi a scrierilor patristice, precum şi prin comunicarea creştină cu oamenii credincioşi, care sunt gata să ofere sprijin duhovnicesc.
20-02-2013
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu