(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 475

Dr. Vasile Astărăstoae: Nu mă voi vaccina împotriva coronavirusului. Împotriva poliomelitei, da!

Tags: vaccin; vaccinare;
Prof.Univ.Dr.Vasile Astărăstoae, fost  președinte al Colegiului Medicilor din România, a declarat că deși susține vaccinarea, în cazul anumitor boli această procedură nu este eficientă, iar riscurile și efectele adverse au devenit mai frecvente. Astărăstoae susține că unele vaccinuri nu sunt atât de sigure și acuză marile companii farmaceutice că au introdus tehnologii care fac ca unele vaccinuri să nu fie sigure.
 
„Se discută despre siguranța vaccinurilor, pentru că-s din ce în ce mai periculoase, pentru că apar accidente, incidente, reacții adverse. Eu am vaccinat peste 4000 de persoane când făceam medicină clinică și nu am avut nici un accident și nici un incident.  Acum, când am auzit că există o mișcare anti-vaccinistă, am vrut să sar 10 metri în sus să o combat. După care am spus să mă interesez întâi. Și am văzut că numărul de accidente, incidente grave a crescut foarte mult din cauza schimbării modului de producție a vaccinurilor. Pentru a crește productivitatea, firmele de medicamente au introdus alte tehnologii, trialurile clinice sunt făcute pe un număr mai mic de oameni și atunci poate să apară un risc, așa cum s-a întâmplat cu vaccinul pentru așa-numita grupă porcină de tip A H1N1, când au apărut multe accidente. De exemplu în Marea Britanie au fost peste 120 de cazuri de narcolepsie din cauza acestui vaccin”, a spus Vasile Astărăstoae la Medika TV.
Specialistul a spus că vaccinurile trebuie administrate după ce se ia în calcul raportul dintre beneficii și riscuri. Din acest punct de vedere, vaccinul anti polio sau anti difterie trebuie acceptat fără rezerve, dar nu același lucru se poate spune și despre coronavirus.

Profesorul Astărăstoae este unul dintre semnatarii de marcă ai apelului medicilor care cer deputaților să nu voteze o lege a vaccinării obligatorii, așa cum ActiveNews a informat în aprilie. De asemenea, fostul șef al Colegiului Medicilor din România și-a exprimat, de mai multe ori, îndoiala privind gravitatea noului coronavirus.

10-06-2020
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu


CARTI/produse despre:
Vaccin, Vaccinare,