Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
CĂRŢI NOI / Produse noi. PROMOTIINr. vizualizari: 923

Cea mai frumoasă - Amalia Dragne (CARTE)

Tags: copii;
Cea mai frumoasă - Amalia Dragne (CARTE)
 

Prezentare Cea mai frumoasă:

Cea mai frumoasă este o carte care inspiră. Copii și adulți.

O carte-îndemn pentru copii ca, în primii ani de viață, aceștia să descopere lumea prin simțuri în cel mai sănătos mod cu putință. O carte care pledează pentru experiențe autentice, astfel încât copiilor să nu le fie furată copilăria și, odată cu ea, viitorul.

În același timp, Cea mai frumoasă este o carte terapeutică pentru adulți. Prin cuvinte simple și imagini bogate trezește sau amplifică acea scânteie de viață și bucurie pură pe care o purtăm în adâncul sufletului fiecare dintre noi.

Cea mai frumoasă este o carte universală, pentru toate vârstele. Cu un text pe care îl parcurgi în cadența minutelor și cu imagini în care te pierzi cu uimire zile în șir, cartea oferă provocări la care poți medita o viață întreagă.

*

Cea mai frumoasă este o carte-ancoră care se adresează celei mai frumoase părți din noi: sufletul nostru de copil. Este o carte care prin imagini și cuvinte face legătura dintre creier și inimă și ne aduce în cel mai cald și iubitor loc pentru noi. E o carte care ne amintește să sădim, să cultivăm sentimente și amintiri frumoase în inima copiilor noștri și să fim recunoscători pentru toate câte avem. Este o carte pentru orice om care, mai întâi de toate, a fost un copil frumos, chiar dacă a uitat asta.”

Nadia Tătaru, fondator Radio Itsy-Bitsy

 

„Când am deschis cartea Cea mai frumoasă am fost luată pe sus, cu blândețe, ca plutind pe un nor și apoi așezată cu o mișcare lină, printre flori de vară, într-o splendidă grădină...
Asta-i terapie prin culoare! – mi-a sunat în urechi, șoptit poate de o floare...
Am respirat adânc. Am stat să savurez. Mă plimb printre desene și încep să visez!
Mulțumesc pentru infuzia de copilărie!”

Vistiana Long, psihoterapeut

„Creația lui Dumnezeu ascunde unele dintre cele mai profunde lecții pentru viață. Cartea aceasta minunată ne propune să (re)învățăm să receptăm Creația, în întreaga ei complexitate, și să le-o descoperim și copiilor noștri; să-i ajutăm să o sesizeze și să o priceapă ca loc dăruit pentru cultivarea dorinței de cunoaștere, ca spațiu de educație a sensibilității pentru frumos, ca loc de restaurare a sănătății și ca scară către Dumnezeu Creatorul. Însoțindu-i mereu în viață, Creația s-ar vădi ca o școală a viețuirii spirituale, o excelentă introducere la viața deplină în Dumnezeu.”

Lect. Dr. Arhid. Adrian Sorin Mihalache, teolog,
doctorand în fiziologie și neuroștiințe fundamentale

 

Cea mai frumoasă este o carte care celebrează viața, iubirea, valorile familiei, bucuria curată ce izbucnește ca un izvor de nestăvilit în fiecare experiență pe care copiii o pot face în contactul nemijlocit cu natura, ajutați de părinți și în compania prietenilor. Natura este locul în care ei se pot simți confortabil – ca în cea mai plăcută casă –, și fericiți – ca în cel mai bogat spațiu, în măsură să le hrănească setea de cunoaștere și nevoia de frumos.

Cunoașterea naturii este un pas important prin care, la începutul vieții, cei mici devin conștienți de ei înșiși și de lumea în care trăiesc. Crescând, printr-o bună educație ei pot urca de la cunoașterea nemijlocită a naturii prin simțuri spre sensurile tot mai adânci ale lumii și existenței, descifrând rațiunea și scopul fiecărui lucru creat de Dumnezeu.

Din păcate, această experiență de tip fondator din copilăria timpurie este amenințată astăzi la o scară fără precedent de atracția dispozitivelor audiovizuale, care riscă să învăluie mintea celor mici într-o vrajă a irealului, furându-le șansa de cunoaștere autentică. Alcătuit din aceeași materie ca și lumea creată, dar purtând totodată în sine scânteia divină a chipului lui Dumnezeu, omul nu poate găsi o altă cale de a crește și de a cunoaște decât cea pe care au mers toți oamenii. Rupți de realitate, copiii nu vor putea cunoaște lumea, nici pe ei înșiși. Ca urmare, nu vor mai ști cum să prețuiască și să protejeze natura și pe semenii lor, nemaiînțelegând să respecte condițiile fundamentale care garantează continuitatea vieții pe pământ.”

Amalia Dragne

Detalii despre carte / COMANDA

15-02-2020
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu