Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Tema luniiNr. vizualizari: 5807

Scade creştinismul, creşte islamul

Ioan Cişmileanu
Tags: credinţa; creştini; islam; ateism; Europa; coran;
Scade creştinismul, creşte islamul

    Prin anii '70 doar 7% din americani se declarau nereligioşi, în 2007 procentajul a ajuns la 15%, iar în 2012 a ajuns la 20% (o creştere mult mai rapidă în ultimii ani, o "evoluţie cu alură de seism" comentează New York Times). După cum arată o anchetă a institutului Pew, a scăzut mult procentajul protestanţilor şi evanghelicilor, cauzele fiind:

- liberalismul politic (popularitatea imensă a ideilor liberale cu privire la morală/moravuri);

- indiferenţa societăţii civile - lipsa totală a oprobiului public al societăţii faţă de cei ce se declară fără religie şi asta într-o ţară în care până mai ieri, numele Domnului era invocat aproape ritualic, inclusiv în discursurile politice oficiale şi în actele instituţiei prezidenţiale (Le Monde.fr, 13 oct.2012).

     Potrivit lui Kelly Shackelford, preşedintele Institutului Liberty, care a realizat Studiul Ospitalităţii Religioase în SUA - părinţii fondatori ai ţării nu ar recunoaşte America contemporană. Creştinii, care până nu demult aveau un cuvânt greu de spus în SUA, sunt hărţuiţi în prezent de o serie de grupuri mici, anti-religioase, care profită de democraţie pentru a face rău, mai declară Shakelford pentru Charisma News.

     Nici Europa nu stă mai bine în privinţa creştinismului, unde islamul însă înfloreşte. „Nu avem prea mult Islam, avem prea puţin creştinism. Avem prea puţine discuţii despre orice fel de manifestare a creştinismului”, a spus Merkel (Partidul Creştin Democrat) în aplauzele ascultătorilor. Germania are nevoie de mai multă discuţie publică despre „valorile care ne ghidează pe noi şi despre tradiţia noastră iudeo-creştină. Trebuie să vorbim despre aceasta cu încredere”, a adăugat Merkel. (www.christiantelegraph.com)  Iar într-o întrunire a protestanţilor germani (EKD) Merkel a afirmat că religia creştină este cel mai persecutat grup religios din lume. Declaraţia cancelarului a stârnit furie şi ură mai ales în rândul instituţiilor ateiste sau militant seculariste din occident. Deşi cifrele arată fără putinţă de tăgadă că creştinismul este religia unde la fiecare câteva secunde un om moare pentru credinţa sa în Hristos, reacţiile violente arată cât de puternică este atitudinea anti-creştină care guvernează mare parte din Uniunea Europeană. Cu ocazia unei întâlniri a liderilor religioşi de la Bruxelles, Cancelarul german şi-a exprimat regretul pentru lipsa din textul Tratatului constituţional european a referirilor la originile creştine ale Uniunii. Merkel a afirmat că dorea „o altfel de referire în Constituţie" dar că, în calitate de preşedinte al Consiliului European, crede că „nu sunt mari şanse",  aşa că... nici nu a încercat!!!
 
     Acum însă, ofensiva Coranului obligă la măsuri urgente. Au fost răniţi 29 de poliţişti, alţi doi fiind aproape de moarte din cauza rănilor grave produse prin înjunghiere. Străzi întregi din oraşul Bonn au fost devastate. Salafiştii fac acest lucru din ce în ce mai des. În Solingen, Hamburg şi Berlin se înmulţesc cazurile în care fanaticii religioşi provoacă tulburare. Ministerul federal de interne îndeamnă, avertizează şi roagă societatea civilă să opună rezistenţă extremiştilor, însă aceste apeluri rămân fără răspuns. Salafiştii şi-au ales Germania drept câmp de luptă. Dacă pot islamiza Germania, atunci toată Europa e în chingile lor.
     În octombrie 2011, în Germania, islamiştii au demarat proiectul "Lies!" (Citeşte!), cu ţinta "un Coran în fiecare gospodărie germană". În cadrul acţiunii, salafiştii radicali împart exemplare gratuite ale Coranului în zonele pietonale ale oraşelor germane. 100 de standuri informative au fost amenajate încă din aprilie (cu aprobarea primăriilor) în Hamburg şi mari oraşe din centrul şi vestul Germaniei. 300.000 de coranuri traduse în germană ar fi fost trimise pe postă şi împărţite nu doar pe străzi, ci şi în închisori, şcoli sau chiar grădiniţe. Iniţiatorul Ibrahim Abou Nagie declara că e vorba de o acţiune de salvarea sufletelor rătăcite. Oficiul pentru Protecţia Constituţiei atenţionează însa asupra "instrumentului de recrutare fundamentalist".
     Partidele politice şi presa din Germania au luat atitudine faţă de proiectul „Citeşte!”. Reacţia lui Nagie a fost un video de ameninţare la adresa jurnaliştilor, care ulterior a fost scos de pe site. Din informaţiile deţinute de Die Welt , jurnalişti de la Frankfurter Rundschau şi Tagesspiegel din Berlin erau spuşi pe nume si ameninţaţi. Aceşti jurnalişti au relatat critic despre împărţirea gratuită a exemplarelor din Coran si despre salafiştii radical-islamici.
     Nagie: "Ce mă supără tare este că necredincioşii încearcă tot posibilul să stopeze proiectul acesta şi au influenţat şi tipografia. Pe Allah, acest proiect este cel mai bun pe care l-a văzut vreodată ţara asta".
     Metoda misionarilor islamici e următoarea: musulmanii germani sunt chemaţi să cumpere un exemplar din Coran marcat cu bandă roşie, pentru a finanţa astfel împărţirea gratuită a unui alt exemplar, marcat cu banda albastră. In plus, Coranul poate fi obţinut gratuit şi prin comandă pe un website din Internet. Tirajul urma să fie de 25 de milioane de exemplare.
     Oficiul pentru Protecţia Constituţiei (Verfasschungsschutz) îl consideră pe Nagie drept extrem de periculos deoarece Salafismul este o varianta fundamentalistă considerată trambulina ideologică înspre terorismul islamic. Oficiul avertizează că acţiunea de împărţire a Coranului mascchează alte intenţii. "E vorba de propaganda salafistă şi recrutarea de adepţi. Coranul e doar un vehicul în această acţiune" a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Bodo W. Becker, pentru Kölner Stadt-Anzeiger.
     Liberalii (FDP) s-au declarat împotriva unei interziceri a acţiunii legate de Coran, atenţionând asupra libertăţii de credinţă, înscrisă în Constituţie. In numele Verzilor, politicianul Volker Beck a cerut să se verifice în ce măsură pot fi declanşate anchete penale împotriva salafiştilor. Secretarul de stat de la Interne Klaus-Dieter Fritsche (CSU) a declarat pentru Welt Online: "Ministerul de Interne Federal ia foarte în serios eforturile împotriva salafiştilor". Deja în decembrie 2010 a fost declanşată o ancheta ce viza asociaţia salafistă "Invitaţie în Paradis". In urma percheziţiilor de pe tot teritoriul federal, organizaţia s-ar fi auto-dizolvat. Ministrul de interne al landului Nordrhein-Westfalen, Ralf Jäger (SPD), a spus în aprilie 2012 la postul de radio WDR: "Nu Coranul este problema, ci intenţia de a răspândi ideologii extremiste cu Coranul în mână". Jäger a adăugat că orice comunitate poate interzice organizarea de standuri informative, dacă prin acestea se cheamă la violenţă. (Christliches Medienmagazin pro nr.03/2012 - www.pro-medienmagazin.de)
     Autodizolvarea organizaţiei salafiste este însă numai una de suprafaţă (niciodată fundamentaliştii nu au renunţat aşa uşor!). Prin această strategie i-au oprit pe politicieni să mai amintească de creştinism, ca o contrapondere la islam.
 
     După stingerea sentimentului de vinovăţie faţă de evrei, Germania (sau cel puţin Cancelarul Merkel) răcise relaţiile cu Israelul, în schimb, din motive geopolitice, vroia o Turcie integrată în UE. În decembrie 2012 însă (dar şi înainte, cu diferite ocazii), Merkel şi-a reafirmat sprijinul pentru Israel. E bine să ai mai aproape pe cei care ştiu cum să se apere de islam. Dar apropierea de creştinii din propria ţară (partidul doamnei Merkel e un partid Creştin!) şi din întreaga Europă mai are încă de aşteptat. Clubul de fotbal Real Madrid a trebuit să-şi şteargă crucea de pe emblemă (pentru a nu jigni pe musulmani!). La Atena se construieşte de urgenţă o moschee cu banii UE. În toată Europa crucifixele sunt date jos din spaţiile publice, iar serbările de Crăciun, de Paşti şi de Sfântul Nicolae sunt interzise în grădiniţe. Şi multe-multe altele. În tot acest timp, construcţiile de biserici sunt interzise în Arabia Saudită. Dacă ai împărţi Biblii în Teheran, Riad sau Islamabad, ai fi imediat arestat. Mii de creştini sunt în închisorile musulmane (pentru credinţa creştină), fiind torturaţi şi omorâţi.
     Dar oare doamna Merkel are vreo vină? Ea e politician, iar ca politician se descurcă foarte bine. Sunt de vină liberalii? Ei îşi afirmă crezul lor politic şi interesul lor lumesc şi o fac cu spor. Societatea civilă? Păi ea merge unde este mânată sau manipulată. Ea poate fi marea (de oameni) din care se va ridica fiara vremurilor din urmă, dacă în loc să fie mânată de Biserică este manipulată de politică. Acum cred că este mai clar: de vină sunt creştinii, lipsa propovăduirii, lipsa jertfei (a crucii), puţina credinţă neputând aprinde Pământul, popoarele, societatea civilă.
     12 oameni au aprins odată pământul, acum însă arde mocnit. Flacăra s-a mutat din Roma la Constantinopol, apoi din Constantinopol în Europa de Est şi Rusia, iar acum se pare că se va aprinde în Asia şi Africa. În 1910 Europa avea 66% din numărul creştinilor din întreaga lume. Acum mai are doar 26%. În schimb Africa are acum 24%, iar Asia-Pacific 14%. Iar semnele se arată: presedintele Gambiei le-a transmis SUA şi Angliei, care condiţionau ajutorul lor material de legalizarea homosexualităţii şi prostituţiei: “Dacă voi vreţi ca noi să fim necuraţi pentru ca voi să ne ajutaţi, luaţi-vă ajutoarele, vom supravieţui... Mai bine mâncăm iarbă decât să acceptăm acest comportament spurcat, care este împotriva lui Dumnezeu, împotriva omului şi împotriva creaţiei” (link)
31-12-2012
Citeste si:De acelasi autor:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu
Nicolae Ene - 02-01-2013:

Aveti dreptate. De vina sunt crestinii, lipsa asumarii crucii fiecaruia dintre noi, a jertfei, putina credinta. Crestinii practicanti sunt atat de putini, si se pare ca vor fi tot mai putini. Secularizarea din statele dezvoltate, acceptarea desfranarii ca mod de viata de catre o tot mai mare parte a populatiei acestor state, ne indeparteaza de Dumnezeu. Nu vrem sa ne mai asumam familia crestina traditionala cu mai multi copii, fiindca e foarte greu, nu avem posibilitati materiale. Iata ca islamistii si romii au posibilitati sa aiba familii cu multi copii. De aceea procentul lor va fi tot mai mare, peste 50 - 100 ani s-ar putea sa avem o europa islamica. S-ar putea, ca din cauza vietii imorale(desfranare, avort etc.) Dumnezeu sa se indeparteze de aceste popoare si asa cum ati spus, sa ia sub purtarea Sa de grija alte popoare, din Africa si Asia. M-am intrebat de multe ori de ce a ingaduit Dumnezeu ca tinuturi unde in trecut inflorea crestinismul (Asia mica, Africa de nord etc.) au ajuns sub stapanire islamica? Istoria se poate repeta.

mai mult...