Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Evenimente. Apeluri. PetitiiNr. vizualizari: 865

Pelerinaj în Sfântul Munte Athos (25 – 30 noiembrie 2019)

Tags: pelerinaj; Athos;

Ziua 1 - Luni 25 noiembrie, orele 05:00

Plecare spre Muntele Athos din Făgăraș pe ruta ⇒ BrașovCâmpinaPloieștiBucureștiGiurgiuRuseSofiaKulataOuranoupoli (Portul de îmbarcare spre Sfântul Munte) unde ne vom caza.

Ziua 2 - Marți 26 noiembrie

Ridicăm de dimineață diamonitirele de la biroul din Ouranopoli, apoi ne îmbarcăm pe vaporul spre Muntele Athos de la 06:30. Până să ajungem la portul Dafni vaporul opreste pe la Mănăstirea Zografu, Mănăstirea Dochiaru, Mănăstirea Xenofont si Mănăstirea Sfantul Pantelimon. Aceste mănăstiri le putem vedea de pe vapor în drumul nostru. Coborâm în portul Dafni si luăm un microbuz către Kareya, capitala Sfantului Munte unde ne vom merge la Schitul Sfântul Andrei Serai (inchinare la capul Sfantului apostol Andrei), Biserica Protaton (icoana Maicii Domnului Axionita), Manastirea Cutlumus ( icoanele Maicii Domnului Mijlocitoarea si Pazitoarea de rele, Tare Aparatoarea), vom merge timp de 20 de minute pe jos pana la chilia Panaguda unde a vietuit Sfântul Paisie Aghioritul, cel de curând canonizat, ne inchinam in biserica neschimbata de la moartea Sfantului Parinte si vedem groapa ce si-o pregatise pentru cand va fi instiintat de plecarea la Domnul, mergem la Manastirea Iviru (ne inchinam la icoana Maicii Domnului Portarita si alte sfinte moaste, izvorul Maicii Domnului) unde ne vom caza.

Ziua 3 - Miercuri 27 noiembrie

Dimineaţă după Sfânta Liturghie şi masă vom merge catre Schitul Romanesc Sfantul Gheorghe – Colciu, unde a vietuit Gheronda Dionisie, Manastirea Vatopediu (inchinare la cele 7 icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului si Braul Maicii Domnului), apoi catre Manastirea Stavronichita ( icoana Sfantului Ierarh Nicolae care a fost gasita in mare si a sangerat); apoi mergem la Manastirea Pantocrator (Sfinte Moaste pastrate in manastire: un deget de la piciorul Sfantului Ioan Botezatorul, piciorul cu pulpa al Sfantului Apostol Andrei, scutul Sfantului Mercurie, capul Sfantului Ioan cel Milostiv, capul Sfantului Teodor Stratilat, particele din moastele Sfantului Arhidiacon Stefan, ale Sfantului Ignatie, ale Sfantului Apostol Tit si ale Sfantului Constantin cel Mare.), apoi vom merge catre Manastirea Marea Lavra (inchinare la moastele Sfantului Atanasie, crucea de lemn incastrata in fier pe care o purta acesta, bastonul de fier de doi coti, icoana Cucuzelita, mai putem vedea chiparosul plantat chiar de Sfantul Atanasie, unul din cei mai batrani din lume avand peste 1000 de ani). Apoi vom merge la Schitul Romanesc Prodromu (inchinare la icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromita si a Sfantului Ioan Botezatorul). Pestera Sfantului Atanasie la cca 20 minute de mers pe jos. La plecare ne oprim pe la Aghiazma Sfantului Athanasie. De aici vom merge la Chilia „Buna Vestire” – Schitul Lacu. Inchinare la Biserica Sfantul Dimitrie , chilia „Buna Vestire” – Schitul Lacu, la Parintele Stefan Nutescu ne vom caza.

Ziua 4 - Joi 28 noiembrie

Dimineata dupa Sfanta Liturghie si masa luam un microbuz cu care mergem spre Manastirea Sfantul Pavel (darurile Magilor,: aur, smirna, tamaie; o bucata din „Trestia„ pe care i-a dat-o in mana Mantuitorului spre batjocura Irod, o bucata din Sfanta Cruce si multe alte odoare), apoi mergem pe jos 1:30h spre Schitul Sfanta Ana (inchinare la moastele Sfintei Ana), ne vom caza la aceasta manastire.

Ziua 5 - Vineri 29 noiembrie

Dimineata dupa sfanta liturghie si masa plecăm spre portul Dafni de unde luăm vaporul până în Ouranoupoli iar de acolo plecăm spre România unde ajungem pe 30 noiembrie dimineaţa la Făgăraș.

Ziua 6 - Sambata 30 noiembrie

Dimineata ajungem la Făgăraș.

Preţ 300 euro cu toate cheltuielile incluse:

– Transportul rutier;
– Paşaportul de intrare în Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul în Muntele Athos;
– Cazarea și masa în Sfântul Munte sunt asigurate de mănăstiri și sunt gratuite.

Se pot face inscrieri din Alba Iulia, Sibiu, Sighisoara, Covasna, Brasov, Rm. Vâlcea, Pitești, Ploiesti, Bucureşti, Giurgiu. Doar pentru barbati

Observatii:

• Transportul spre Muntele Athos se face cu Mercedes Sprinter cu 8+1 locuri . Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte și suntem nevoiti să ne cazăm o noapte la un hotel (15-20 euro, nu sunt incluși în cei 300 de euro) Masa pe drum sau în afara muntelui nu este inclusă în preţ. Pentru pelerinajele în care avem o cazare la hotel, aceasta nu este inclusă în preț (15-20 euro).
Programul pelerinajului poate suferi mici modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri, dar obiectivele afișate vor fi atinse. Se asigură două mese pe zi la mănăstirile unde vom fi cazați (ar fi bine să aveți în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să avem de unde cumpăra mâncare la nevoie).
• Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar, deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea, când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti.

• Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos, dar fie nu avem un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră.
• Pelerinajul se adresează exclusiv bărbaţilor!
• Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Brasov ⇒ Campina ⇒ Ploiesti ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu.
• Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei, viza de acces în Sfântul Munte (Diamonitirion), obținerea biletelor pentru vapor, transportul pe Munte, ajutor în achiziționarea produselor bisericesti și oferirea de detalii despre locurile în care mergem.

• Dacă vor fi modificări la cazări și traseu, vor fi comunicate telefonic pelerinilor înscrisi.

Pentru alte detalii, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0755047767 , ori puteţi trimite un email la adresa rezervari@inpelerinaj.ro

31-10-2019
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu
Roland Rappenus - 18-02-2022:

Bună,

Am plătit pentru un pelerinaj la mănăstirea Athos € 160,00 in approx. februarie 2020. A cauza de Corona pelerinajul nu a avut loc.  Am scris un e-mail organizatorului din Făgăraș în urmă cu un an și am cerut restituirea avansului de 160 de euro. Mi-a scris că ar trebui să mai aștept, deoarece se afla într-un blocaj financiar în acel moment. Ați putea să transferați banii înapoi la IBAN DE16 5001 0517 5405 3472 17 ? Mulțumesc foarte mult, Roland Rappenus

agaton - 22-02-2022:

Am informat firma ce organizează pelerinajele. Am inteles că e vorba de o reprogramare, nu de returnarea banilor și vă va transmite datele necesare. Daca stabiliti impreună ca totusi sa va returneze banii, vedeti să le transmiteti IBAN-ul corect (lipsesc 2 cifre in final).
Nu nouă ne-ati plătit. Noi am pus doar anuntul privind pelerinajele.