(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 661

Catehizare prin cinematografie: A fost lansat un serial despre viaţa Sfintei Matrona

Tags: matrona; film; catehizare;
 

The Wonderworker Woman (Făcătoarea de minuni) este titlul serialului documentar dedicat Sfintei Matrona din Moscova.

Serialul este disponibil pe YouTube în limba rusă, cu subtitrare în limba engleză. Echipa regizorală notează că filmul este rezultatul unei munci de documentare realizată pe parcursul a nouă ani , perioadă în care au fost strânse informaţii cu privire la minunile realizate de Sfânta Matrona. „Unele întâmplări sunt prezentate pentru prima dată”, anunţă pe contul de Youtube Alex Goncharov, unul dintre membrii echipei. „Filmul este despre un dar unic şi viaţa dificilă a fetiţei oarbe şi paralizate pe nume Matrona care s-a dedicat slujirii oamenilor”, menţionează Goncharov.

Sfânta Matrona a fost canonizată de Biserica Ortodoxă Rusă în anul 1999. Începând cu anul 2019, sfânta a fost înscrisă şi în calendarul Bisericii Ortodoxe Române. Hotărârea a fost adoptată de Sfântul Sinod reunit în şedinţă la începutul anului 2018 în Reşedinţa Patriarhală.

Filme religioase

Producţia de filme despre viaţa unor sfinţi sau cu subiect religios este o modalitate de catehizare eficientă în context contemporan.

Poate cea mai populară producţie cinematografică cu tematică religioasă este Ostrovul, film lansat în 2006. Filmul regizat de Pavel Lungin a reuşit să caştige şase premii ale cinematografiei ruse, incluzând premiile pentru: „Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor” şi „Cel mai bun actor”. Producţia are ca tematică principală pocăinţa.

Curing Fear

Anul trecut a avut loc lansarea unui film artistic dedicat Sfântului Luca Medicul.

Curing Fear” (Vindecarea fricii) prezintă viaţa lui Valentin Voino-Iaseneţki, medic chirurg, omului de știință și Arhiepiscop de Simferopol și Crimeea. Pelicula a fost filmată pe parcursul a 5 ani fiind realizată în trei ţări: Rusia, Belarus și Ucraina.

Omul lui Dumnezeu

În anul 2020, la împlinirea a 100 de ani de la trecerea în veşnicie a Sfântului Nectarie, în cinematografele din Grecia va fi lansat un film dedicat marelui ierarh de la Eghina.

Omul lui Dumnezeu (Man of God) este titlul filmului despre viaţa şi activitatea Sfântului Nectarie. Producţia va fi regizată de Yelena Popovic, iar filmările sunt aşteptate să înceapă în această toamnă.

Din distribuiţie vor face parte mai mulţi actori greci renumiţi, rolul Sfântului Nectarie fiind atribuit lui Aris Servetalis.

Însă, probabil cel mai important nume din distribuţie este cel al lui Jonathan Jackson care şi-ar fi dat acordul de a participa la filmarea

Sursa: Basilica

Vă recoamndam să citiți și: Sub aripile arhangheelilor, cel mai bun  documentar la Byzantfest - Basilica

11-10-2019
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu