(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 3535

Simpozionul „Rugul aprins” la Mănăstirea Antim

Tags: Rugul Aprins; Sofian Boghiu;
Simpozionul „Rugul aprins” la Mănăstirea Antim


     Biblioteca Sfântului Sinod de la Mănăstirea bucureşteană Antim a găzduit în 17-18 niembrie Simpozionul „Rugul aprins, mărturisire şi rugăciune în duhul Ortodoxiei”, organizat de Mănăstirea Antim, Biblioteca Sfântului Sinod şi Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Evenimentul este prilejuit de împlinirea a 100 de ani de la naşterea Părintelui Arhimandrit Sofian Boghiu şi 10 ani de la trecerea sa la Domnul; şi a 50 de ani de la trecerea la cele veşnice a Părintelui Ieroschimonah Daniil Sandu Tudor. Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel este Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, informează TRINITAS TV.

      La lucrări a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, care a spus:
       {C}Părintele Sofian Boghiu şi părintele Daniil Sandu Tudor au fost nişte oameni ai lui Dumnezeu prin excelenţă. Ei au fost şi sunt stâlpi duhovniceşti ai Bisericii noastre şi ai neamului nostru. În perioada comunistă, când Biserica a fost persecutată aspru, aceşti părinţi şi alţii ca dânşii au fost cei care au ţinut cu adevărat evlavia poporului. Dacă ierarhia şi preoţii nu puteau să se manifeste cu totul liber, părinţii aceştia, datorită harului deosebit pe care l-au avut, s-au manifestat în toată libertatea lor. Deşi au fost închişi, chinuiţi şi schingiuiţi, totuşi ei şi-au păstrat până la sfârşit această libertate a Duhului, iar acest fapt a avut o influenţă binefăcătoare asupra Bisericii şi a întregului nostru neam românesc...  Pe părintele Sofian Boghiu l-am cunoscut personal şi i-am fost, ani de-a rândul, fiu duhovnicesc. La părintele Sofian vă mărturisesc că, atunci când m-am spovedit prima dată, am simţit ceea ce nu am simţit niciodată când m-am spovedit până atunci şi nici de atunci încoace, şi anume, o uşurare sufletească atât de evidentă, încât credeam că nu mai calc pe pământ timp de vreo trei zile”.

      În cadrul simpozionului a fost vernisată şi expoziţia „Rugul aprins - sub persecuţia comunistă”.

VIDEO

 

Înregistrări AUDIO integrale din cele 2 zile de simpozion

29-11-2012
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu