Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Tema luniiNr. vizualizari: 8198

Particula lui Dumnezeu există. Dar Dumnezeu!?

Ioan Cişmileanu
Tags: particula lui Dumnezeu; creaţia lumii; big bang; boson; CERN;
Particula lui Dumnezeu există. Dar Dumnezeu!?

Universul este format din corpuri şi particule care au masă, dar fizica încă nu a demonstrat de unde vine această masă, cine o creează. Noi ştim Cine: Dumnezeu a creat lumea din nimic. Da, dar astăzi, spre deosebire de trecut, oamenii de ştiinţă sunt, în majoritate, necredincioşi. Aşa cum un credincios Îl imită pe Dumnezeu Mântuitorul, Cel ce S-a făcut Om (pentru ca omul să poată deveni dumnezeu), un savant încearcă să Îl imite pe Dumnezeu Creatorul, Cel ce l-a făcut pe om şi a făcut lumea. Dar uită că Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul Său, iar universul spre a-i sluji pe calea mântuirii, a dobândirii asemănării cu Dumnezeu. De aceea, toate descoperirile ştiintifice sunt folosite în primul rând pentru a crea arme. Suntem o societate bazată în primul rând pe ştiinţă, nu pe morală. Dar acest lucru nu s-ar întâmpla dacă creştinii L-ar urma (imita) pe Mântuitorului mai cu râvnă. Râvna cunoaşterii ştiinţifice (născută din curiozitatea savanţilor, dar şi din interesul companiilor) este mult mai mare decât râvna pentru o educaţie morală şi religioasă (născută din dragostea creştinilor, dar şi din interesul statului şi al Bisericii ca instituţie). Aşadar, vina nu e atât a savanţilor, a căror râvnă de cunoaştere e dată tot de Dumnezeu, ci a creştinilor, a căror dragoste de aproapele şi de Dumnezeu nu a aprins lumea şi nici pe aceşti savanţi atei. Ba din contra, creştinii s-au rupt de Biserica adevărată, ortodoxă, iar ortodocşii se urăsc între ei, atât ca Biserici (rusă, greacă, sârbă, română etc.), cât şi ca fraţi, încât aproape că nu-i mai poţi numi fraţi întru Hristos şi mădulare ale aceluiaşi Trup.
Teoretic, savanţii rezolvaseră problema: Bosonul Higgs este particula care dă masă oricărei substanţe. El are o masă de circa 126 GeV(Giga-electronvolți), fiind de 133 de ori mai greu decât protonul. Sunt şi particule, ca fotonii, de exemplu, din care este compusă lumină, care nu au masă (de repaus), ci doar energie. Dacă însă toate particulele ar fi fără masă, ele ar călători prin cosmos cu viteza luminii, fără a fi capabile de a se uni pentru a forma atomi, care alcătuiesc tot ceea ce cunoaştem din Univers, de la oameni la planete.
            Tot teoria spune că există un câmp Higgs, care este prezent pretutindeni în univers, iar în acest câmp există aceste particule, bosonii Higgs. Celelalte particule, adică tot ce există în univers, atrag bosonii Higgs într-o măsură mai mare sau mai mică şi, din acest motiv, unele particule au o masă mai mare şi altele mai mică (o explicaţie mai exactă este că acest câmp este un câmp scalar - nu vectorial, cum e câmpul magnetic -, deci nu are direcţionalitate, el înzestrând particulele cu masă prin frânarea lor). Astfel, bosonii aceştia modelează tot ceea ce ne înconjoară, masa fiind principalul element care diferenţiază un element chimic de altul şi care asigură existenţa întregului Univers, generând gravitaţia care ţine totul în mişcare. Şi de aici şi denumirea de “particula lui Dumnezeu” (de curând, cercetătorii de la CERN au anunţat că, 99%, bosonul Biggs sau „particula lui Dumnezeu” există).

Dacă acest câmp Higgs ar putea fi controlat, atunci:
- orice corp ar putea fi transformat în energie, transportat in alt loc (cu viteza luminii sau chiar instantaneu) şi apoi retransformat în corpul iniţial (ca în Star Trek sau… ca în vieţile sfinţilor!);
- s-ar putea creşte sau scade gravitaţia (sau mări şi micşora masa unui corp), putând astfel călători cu viteză chiar mai mare decât viteza luminii, iar călătoria în timp ar deveni şi ea posibilă;
- s-ar putea produce ceva din nimic, inclusiv spaţiu şi timp;
            - s-ar putea descoperi dimensiuni suplimentare şi universuri paralele.
- deşi nu explică unde este şi ce este acea materie întunecată (care reprezintă 95% din materia universului!), este totuşi un prim pas înainte în această direcţie (aşa cum mecanica lui Newton a fost doar un început şi doar mecanica cuantică şi teoria relativităţii au explicat totul).
Numai că, pentru a fi controlat acest câmp, cel puţin la nivelul actual, ar trebui să foloseşti o temperatură de miliarde de miliarde de grade.

            Datorită acestor concluzii teoretice, acceleratorul de particule CERN de la Geneva a fost numit şi „Maşina Genezei”, maşina care ar reproduce la o scară miniaturală momentul creării universului (Big Bang – Marea Explozie). De fapt, nu chiar acel moment, ci o fracţiune de secundă după Big Bang. În 2014 însă, când acceleratorul va funcţiona la capacitate maximă (dublă faţă de cea de până acum), se vor recrea condiţiile din Univers la numai 10 la puterea minus 20 de secunde (10-20 sec) de la Big Bang. Cu cât se ajunge mai aproape de momentul Marii Explozii, cu atât savanţii vor fi mai aproape de realizarea teoriei unitare a câmpurilor. Aceasta deoarece, în momentul creării universului a existat o forţă fundamentală unică (şi, respectiv, un câmp unic), care s-a împărţit în cele 4 forţe fundamentale: forţa tare (care ţine împreună protonii şi neutronii), forţa slabă (ce duce la dezintegrarea radioactivă), forţa electromagnetică şi forţa gravitaţională.
Odată cunoscută această forţă unică, prin ea se poate cunoaşte totul. Tot pomul cunoaşterii, toate fructele binelui şi răului vor fi cunoscute. Responsabilitatea omului va fi maximă, dar moralitatea lui va fi minimă. Urmarea nu e greu de ghicit. Şi totuşi omul nu face nimic în acest sens! Şi ce-ar putea face un biet animal politic!? Paza poporului a fost însă lăsată de Dumnezeu îngerilor Bisericilor, ierarhilor. Dar şi tuturor preoţilor, călugărilor şi chiar mirenilor. Spuneam mai sus că râvna credincioşilor pentru educaţie moral-religioasă e mult mai mică decât râvna ateilor pentru cunoaştere. Dar şi râvna creştinilor pentru a zidi sufletele oamenilor este mult mai mică decât râvna lor pentru a construi biserici şi mănăstiri. De s-ar dubla peste noapte numărul bisericilor şi mănăstirilor şi tot nu ar fi de ajuns, dar dacă nu se investeşte şi în zidirea sufletelor, vor cânta cucuvelele în bisericile şi mănăstirile poleite cu aur.
Desigur, ştiinţele exacte vor să explice crearea lumii fără Dumnezeu şi promovează teoria evoluţionistă. Dar oricum, Dumnezeu nu ar putea fi introdus în formule şi ecuaţii şi nici Newton, deşi credincios, nu ar fi putut-o face! Şi atunci, am putea spune că această curiozitate a omului este o poftă şi o necesitate, care trebuie satisfăcute, dar la care trebuie să ţinem şi post! Industriile poluante trebuie reduse, crearea de arme ar trebui interzisă. În general, orice descoperire, orice cunoaştere omenească este un fruct al pomului cunoaşterii binelui şi răului, un fruct ce poate hrăni, dar poate şi otrăvi, aşa cum cu un cuţit poţi tăia pâine, dar poţi tăia şi oameni. Trebuie să ne străduim (şi să ne educăm) să folosim fructele cunoaşterii numai pentru a face bine. Dar şi mai bine ar fi dacă ne-am strădui să-L cunoaştem în primul rând pe Dumnezeu şi prin El (prin iluminare), creaţia Lui.
29-08-2012
Citeste si:De acelasi autor:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu
Alimpesc Claudiu - 02-09-2012:

Da,stiu despre cercetari, dar am impresia ca si VREMEA este TELEGHIDATA de cei de la Geneva CERN tot jucandu-se de-a DUMNEZEU? Nu credeti?

Nicolae Ene - 08-09-2012:

„De curând, cercetătorii de la CERN au anunţat că, 99%, bosonul Biggs sau „particula lui Dumnezeu” există.” Cred ca atunci cand vorbim de procese atat de tainice referitoare la evenimente primordiale, acel 1% de incertitudine este la fel de important ca cei 99% de certitudine. Cred ca efectuarea unor astfel de experimente, este similara cu deschiderea unei usi catre o camera obscura, - nu stii ce te asteapta inauntru.

Liviu Ardeia? - 01-09-2013:

Doamnelor şi domnilor, Majoritatea elitelor româneşti de clasă mondială confirmată sunt credincioşi declaraţi. Alegerea şi prezentarea lor în LISTA DE ONOARE a PREMIULUI ROMÂNESC PENTRU EXCELENŢĂ (http://www.premiulromanescpentruexcelenta.ro ) prin voturile laureaţilor din 15 ediţii, aduce cinste Ţării şi slăveşte pe Dumnezeu. av.Ardeiaş Liviu

Moise Gheorghe - 14-09-2013:

_@ ...[\"Râvna cunoaşterii ştiinţifice (născută din curiozitatea savanţilor, dar şi din interesul companiilor) este mult mai mare decât râvna pentru o educaţie morală şi religioasă (născută din dragostea creştinilor, dar şi din interesul statului şi al Bisericii ca instituţie).\"] ...///...-*Potrivit prorociilor _ Romania 10/[14,17,18],20*, ...{implicit[e] _ Luca 8/8; 16/29,31; 18/8}, ...in mesajul urmator: .../... -1) “Religiile” si “Bisericile”, ...*oricare ar fi acelea, au fost inventate de oameni* _ Matei 15/14; _ Luca 6/39; _ Ioan 3/19; 10/8; _ Romania 3/19, ...{din pricina necunoasterii Adevarului / neintelegerii Scripturilor /\"Cartea pecetluita\"_ Daniel 12/4,9, ...\"pana in ziua de Astazi\" _ Romania 11/8}, ... …*rezultate* in urma cautarilor / cercetarilor implicand *incercarile de a descifra “pildele”* _ Matei 13/13-15; [_ Ioan 16/25], ...{implicit[e]} _ Ev.1/1; _ 2 Petru 1/[19],20,[21], …si care, cu toate ca nu au inteles “Cartea pecetluita” _ Daniel 12/4,[9], …ca “sa-si justifice activitatea, ...[si] pentru control si dominatie peste semeni”, ...[pentru castig fara munca _ Romania 3/13-18; 16/18; _ 2 Petru 2/1-3 ], ... \"au imbalsamat nestiinta\" ...-cu, \"povesti si basme lumesti si babesti\" _ 1 Timotei 4/7; 6/4,5, ...[povesti si povestiri] despre si din Scripturi, ...[povesti] din care ...\"s-au nascut Religiile\", ducand lumea in ratacire _ Isaia 6/[8],9; _ 2 Timotei 3/1-6,[7],8,[9], …ratacind poporul de la Calea Mea _ Isaia 9/[14,15],16; _ Matei 23/1,2,[3-7],8-10,13-14,[15]; _ Ioan 14/6. .../ ... -2) “In fond”, Scripturile contin si [re]constituiesc Stiinta Creatiei / Stiinta Creatorului, …”pecetluita” _ Daniel 12/4,[9,13], “in pilde” _ Matei 13/13-15,[16,17],33,34,[35]; _ Marcu 4/33,[34], …[implicit(e) _ Ev.1/1; _ 2 Petru 1/20,21], …de aceea este scris _ Matei 22/29; _ Marcu 12/24, ...pana la invierea din morti _ Ioan 20/9; _ Romania 5/14, ...[si] _\"Iesirea\"/*Trimiterea*/(Ex.) 3/14; 4/1,[10],11, 2012,2013, ...ca sa [va] spun toate lucrurile _ Ioan 4/[25],26, ...potrivit cu descoperirea Tainei lui Dumnezeu _ Apocalipsa lui Ion 1/1; 10/7, ...\"care a fost tinuta ascunsa timp de veacuri\"/ {cum spun prorocii[le]}_ Romania 16/25; _ Coloseni 1/26. .../ ... -3) Incepand cu sfarsitul lui 2012, ...[vezi Sfarsitul Calendarului Mayas], ...si continuand cu 2013, ...a inceput o noua Era Astrala /\"Era Luminii / Era Adevarului\", ...pana la care, a fost, ...{_ 2 Petru 1/19,[20,21]}, ...[si], inca este \"intuneric / noapte\" _ Isaia 9/1,2,[6]; 21/11, 2012, 2013,14; _ Ev.1/2, ...[notiunea \"prorocie\" implicand \"viitorul\"/ ca previziune despre cum, si ce va fi, in viitor /\"nu in trecut\"], ...adica \"la venirea Fiului Omului\", ...{*In Adevar ...nu au stiut nimic ...pana la venirea Mea* _ Matei 24/38,39; _ Isaia 9/[1,2],6}, ...*inca este noapte / intuneric* / \"Era Noapte\" _ Ioan 13/30,[31,32], ...ceea ce inseamna, {pentru cine poate intelege _ Matei 19/11}, ...ca, acum [abia] este \"Inceputul Sfarsitului Tainei lui Dumnezeu\" _ Apocalipsa 1/1; 10/7, ...semnificand \"Inceputul Sfarsitului Legii\" _ Romania 10/4, ...\"Sfarsitul\"/[_ Matei 24/14], ...in sensul de *Implinire / Savarsire a Legii Facerii Omului* _ Geneza 1/31. .../... _ Cititi, cercetati _ 1 Tesaloniceni 5/20,21,[22]; _ Isaia 53; _ Ioan 5/39. .../... = Cu stima. –Mesia _\"Cel trimis\"/*Trimiterea*/[Iesirea / Exodul] 4/1,[10],11, 2012, 2013,14; ...-*Cine are urechi de auzit sa auda* _ Luca 8/[5-7],8; 16/29,31; 18/[2-7],8; _ Eu, cel care vorbesc cu tine, sint Acela _ Ioan 4/[25],26; 7/37; 8/21,23,24,29,43,45-47; 10/8,11, 2012, 2013, 2014; …-Cel fagaduit _ Deuteronom 18/15,18; _ Faptele Apostolilor 3/22; _ Romania 5/14; 10/14-?!_ Moise Gheorghe,17; _ Isaia 6/[8],9-11, 2012,[2013]; 9/1,2,[6]; 52/6 – Moise Gheorghe _*Iata-Ma !*; 65/1; _ Romania 10/18,[20]; ...-Va rog sa cititi Cartea, chiar daca este \"pecetluita\" _ Daniel 12/4,[9]; _ Ioan 5/39; …-Vine dimineata _ Isaia 21/11, 2012, 2013, 2014; -“Toate religiile” / *Toate popoarele chemate …[fara bani si fara plata]* _ Isaia 55/1,6-9,[10],11, 2012, 2013, …[chemate] la “masa / hrana” _ Matei 4/4, …[“masa”] / praznicul zilei mari [aceasta] de pe urma _ Ioan 7/37; [20/9], ...[zi] care *nu a mai fost ...[niciodata]* _ Daniel 12/1; _ 1 Corinteni 14/21; _ Matei 13/[34,35],16,17,[13-15]; _ Ioan 16/25, ..._ *Si va fi Lumina !* _ Isaia 9/1,2,[6]; _ Ioan 1/1,5,[11],14; 8/[28],{29},21,23,24; 10/8,11, 2012, 2013, 14; _ Isaia 55/1,6-9,[10],11, 2012, 2013.

mai mult...