(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Viaţa duhovnicească. MilosteniaNr. vizualizari: 1083

Răstignirea iubirii

Valeriu Tănasă
Tags: avort; femeia; criza de sarcina;
 Doamne, ridică-ne din robia simțurilor!
Intoleranță maximă pentru tinerele care refuză avorturile. Aceasta este atitudinea noastră creștinească?!
“Cel ce nu vede, nu aude și nu simte duhovnicește, este mort”. (Ale celui dintre sfinți părintelui nostru Grigorie Sinaitul, Filocalia românească 7)
„Cei ce lucrează foarte mult cu mintea iubesc puțin simțirea” Filosof profan
Femeia abuzată, criza de sarcină
În vremea noastră domnia rațiunii este învinsă de exacerbarea dezmierdării simțurilor. Totdeauna au fost multe fete abuzate, dar acum – în zilele noastre-, procentul este alarmant. Se întâmplă că o tânără fată este victima înșelării de către un bărbat și ajunge în criză de sarcină. De multe ori cel  care a siluit-o …o forțează să facă avort.  Dacă se împotrivește, atunci … acel individ - lipsit de credință-, o părăsește, o amenință și o bate.
Apoi este admonestată și alungată de părinți, școală și societate. Lovitura finală este expulzarea forțată din toate mediile sociale unde – din nefericire-, domnește josnicia simțurilor. De ce îi este repartizată în mod silnic o astfel de cruce?!! Se întâmplă așa, fiindcă viitoarea mamă refuză să facă avort. Dacă ar săvârși avortul (crima), ar scăpa de ura generală și ar fi înconjurată de „iubirea” josnică și pasională care este literă de lege în societatea noastră demono-cratică. Ce se întâmplă cu noi, fraților?!
Viață, nu avort
Și Evanghelia, dar și Istoria-, ne învață că popoarele care se depărtează de sacru devin sclave acelor națiuni care slujesc divinitatea. Aceasta în cel mai bun caz. Însă un popor care devine majoritar idolatru cum suntem acum, noi românii, se va  elimina singur din istorie, va dispărea. Și semne sunt multe! Scăderea numărului de nașteri a condus la scăderea populației României. Foarte mulți români sunt împrăștiați în toate țările lumii. La avorturi se pare că suntem pe primul loc de pe glob! Care este salvarea? În cine ne punem ultima speranță? Știm  că numai Dumnezeu este singurul care ne poate vindeca? Iată cu câtă înțelepciune ne învață regele Solomon în Vechiul Testament: “Nici iarbă de leac, nici alifie nu i-a vindecat, ci cuvântul Tău, Doamne, cel ce toate le vindecă” (Înțelepciunea lui Solomon 16, 12)
Cuvântul Tău, Doamne, cel ce toate le vindecă. Aici este toată înțelepciunea. Citirea Scripturii ne scoate din această tiranie a simțurilor cărora am căzut cu toții pradă în aceste zile rele! Rugăciunea prin invocarea deasă a numelui Domnului ne vindecă și ne duce către limanul nepătimirii.
Tot cuvântul lui Dumnezeu este și speranță și lumină -,  fetelor care ajung să fie forțate a ucide copii.
Ce le zice Mântuitorul, Apostolilor să facă oamenilor care nu mâncaseră de trei zile? “ Dați-le voi de mâncare!  Hrăniți-i și voi cu cuvântul lui Dumnezeu”. Căci cuvântul lui Dumnezeu este hrană și pâine și apă și rouă și râu și viață și toate, cum spune Sfântul Maxim Mărturisitorul.
 
Cpt.( r) Valeriu Ioan Tănasă
 

 

24-04-2018
Citeste si:De acelasi autor:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu